Tulkarm 2 killed Sept 10_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Woensdag 11.09.2024  
Israëlisch leger vermoordt vijf Palestijnen in Tubas

Vroeg woensdagochtend vermoordde het Israëlische leger vijf Palestijnen bij een luchtaanval nabij de Al-Tawhid Moskee in Tubas, in het noordoosten van de bezette West Bank.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) meldde dat haar bemanning de lichamen van vijf Palestijnen van de bombardementslocatie had gehaald en naar het ziekenhuis in Tubas had gebracht.
De PRCS voegde eraan toe dat het Israëlische leger de stad was binnengevallen, straten had afgesloten en de aankomst van ambulances en bemanningsleden op de beoogde locatie had belemmerd.
De vijf gedode Palestijnen zijn officieel geïdentificeerd als: Mohammad Sa’id Hussein Sawafta (19), Majd Burhan Jamil Sawafta (23), Qais Saeb Rateb Sawafta (24), Yassin Ahmad Ali Sawafta (22) en Tolba Mahmoud Jamil Bisharat (18).

Israëlische troepen doden twee Palestijnen, verwonden er acht in Tulkarm

Israëlische troepen hebben dinsdag twee Palestijnse burgers doodgeschoten, waaronder een vrouw, en minstens acht anderen verwond in de stad Tulkarm, in het noordwesten van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat Palestijnse burgers bezweken aan verwondingen die hen waren toegebracht door bezettingssoldaten, één in het Tulkarm Governmental Hospital en een ander in het Al-Israa Hospital.
Medische bronnen in het Tulkarm Governmental Hospital identificeerden een van de vermoorde burgers als Ahmad Jamal Ahmad Majdouba (25), terwijl mediabronnen zeiden dat de jonge vrouw, Heba Shehada Mosleh Halawa (21) aankwam in het Al-Israa Hospital.

Leger schiet twee Palestijnen neer, waarvan één ernstig, in Tammoun

Woensdag schoten Israëlische soldaten twee Palestijnen neer, waarvan één ernstig, tijdens het aanhoudende militaire offensief in Tubas en Tammoun, in het noordoosten van de bezette West Bank, nadat het leger eerder vijf Palestijnen had vermoord.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) meldde dat twee jonge mannen gewond raakten door scherpe kogels afgevuurd door de soldaten die de stad Tammun binnenvielen.
De PRCS voegde toe dat een van de Palestijnen ernstig gewond raakte aan de borst en werd overgebracht naar het Najah-ziekenhuis in Nablus, in het noorden van de West Bank, terwijl de andere jongeman matig gewond raakte aan de rug en werd overgebracht naar het Turkse overheidsziekenhuis in Tubas.

Israëlische troepen schieten Palestijn neer nabij Bethlehem

Israëlische troepen schoten maandag een Palestijnse man neer nadat ze de stad Al-‘Ubeidiya waren binnengevallen, ten zuidoosten van Bethlehem in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) meldde dat hun ambulancepersoneel een 28-jarige man naar het ziekenhuis had gebracht, nadat hij een schotwond in zijn dijbeen had opgelopen.
Mediabronnen meldden dat Israëlische soldaten de stad Al-‘Ubeidiya bestormden, voor zonsopgang op maandag, en inbraken en de huizen van verschillende burgers doorzochten.
In verwant nieuws schoten Israëlische troepen twee jonge Palestijnse mannen neer voordat ze hen ontvoerden in de buurt van Bethlehem, naast het neerschieten van een ander in de buurt van Hebron, op de bezette West Bank in het zuiden.

Soldaten verwonden veel Palestijnen nabij Hebron

Maandagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in de stad Ethna, ten westen van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat veel legervoertuigen de stad binnenvielen en kruispunten sloten, wat leidde tot protesten, voordat de soldaten met scherp schoten, gasbommen en verdovingsgranaten afvuurden.
Ze voegden toe dat veel Palestijnen last hadden van het inademen van traangas, voordat de medici hen de benodigde behandeling gaven.

Israëlische soldaten openen het vuur op Palestijnse arbeiders in Bethlehem

Zondagavond, net na middernacht, schoten Israëlische soldaten met scherp op Palestijnse arbeiders in het Wad Al-Hummus-gebied, ten noordoosten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat de soldaten Palestijnse arbeiders achtervolgden in Wad Al-Hummus, nabij de dorpen Al-Khas en An-No’man, ten oosten van Bethlehem, terwijl ze probeerden het bezette Jeruzalem te bereiken.
De bronnen voegden toe dat de soldaten veel scherp en fakkels afvuurden terwijl de arbeiders probeerden Jeruzalem te bereiken om te werken en voor hun families te zorgen.

Israëlische soldaten schieten drie Palestijnen neer in Bethlehem en Hebron

Israëlische troepen schoten zondag twee Palestijnse jongemannen neer, voordat ze hen ontvoerden in de buurt van Bethlehem, en schoten er nog een neer in de buurt van Hebron, op de bezette zuidelijke West Bank.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen twee Palestijnse jonge mannen neerschoten en hen vervolgens ontvoerden in de buurt van het dorp Khursa, ten zuidwesten van Hebron op de bezette zuidelijke West Bank.
Bronnen voegden toe dat Israëlische soldaten zondagavond zwaar vuur openden op een voertuig in de buurt van het dorp Khursa, waarbij de twee jongemannen die erin zaten gewond raakten, voordat ze hen medische behandeling ontzegden door ambulancepersoneel te blokkeren.

Dag 341: “Minstens 26 Palestijnen gedood voor zonsopgang”

Op woensdag 11 september 2024, dag 341 van de aanhoudende Israëlische aanval op de gehele bevolking van de Gazastrook, zetten Israëlische troepen hun luchtaanvallen, drone aanvallen en artilleriebeschietingen op burgergebieden voort, waaronder kampen van ontheemde Palestijnen. Minstens 26 Palestijnen werden gedood en tientallen anderen raakten gewond als gevolg van de beschietingen van verschillende gebieden in de Gazastrook door de Israëlische bezettingsmacht, voor zonsopgang op woensdag.
Dit volgt op een aanval de dag ervoor waarbij 40 burgers werden gedood en 60 gewond raakten bij een enkele Israëlische luchtaanval op Al-Mawasi, Khan Yunis op een tentenkamp voor ontheemde Palestijnen dat gericht was op 20 tenten waar ontheemde burgers schuilden. Volgens de Civiele Bescherming is de krater van de luchtaanval 10 meter breed en werden degenen die zich daarin bevonden, levend verbrand.

Dag 340: “Israëlische raketten doden ontheemde families in Khan Yunis”

Op dinsdagochtend, dag 340 van de aanhoudende genocide op de Palestijnen in de verwoeste, vernietigde en uitgehongerde Gazastrook, doodden en verwondden Israëlische raketten tientallen Palestijnen, waaronder meer dan 40 doden en 60 gewonden, voornamelijk kinderen en vrouwen, naast tientallen die nog steeds vermist zijn in Mawasi Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de kust enclave.
Een Palestijn werd gedood en anderen raakten gewond op dinsdagavond, toen de Israëlische bezettingsmacht een woonappartement in het vluchtelingenkamp Al-Bureij in de centrale Gazastrook bombardeerde.
Medische bronnen zeiden dat ambulancepersoneel en burgers een lichaam van een gedode Palestijn en verschillende gewonden naar het Al-Aqsa Martelarenziekenhuis in Deir al-Balah in de centrale Gazastrook brachten, nadat de luchtmacht van de Israëlische bezetting een verdieping in een woongebouw bij de ingang van het kamp Al-Bureij had aangevallen.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 11.09.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights