Girl 13 y killed in Qaryout_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zaterdag 07.09.2024  
Israëlische soldaat doodt 13-jarig meisje nabij Nablus

Israëlische troepen hebben vrijdagmiddag een Palestijns kind gedood nadat illegale kolonisten het dorp Qaryout, ten zuidoosten van Nablus op de noordelijke bezette West Bank, waren binnengevallen.
Mediabronnen meldden dat de bezettingsmacht het meisje, Bana Amjad Bakr (13), in de borst schoot met scherpe munitie tijdens een kolonisten invasie en aanval op het dorp.
Bronnen voegden toe dat het ernstig gewonde kind met spoed naar het Rafidia Governmental Hospital in Nablus werd gebracht, waar ze dood werd verklaard als gevolg van haar verwondingen.

Soldaten doden een Palestijns kind in Tubas

Eerder op donderdag doodden Israëlische soldaten een Palestijns kind in het vluchtelingenkamp Al-Far’a, ten zuiden van Tubas, in het noordoosten van de bezette West Bank.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) meldde dat haar bemanning erin slaagde het vermoorde kind, Majed Fida’ Abu Zeina (16), naar een ziekenhuis te brengen nadat het leger hen aanvankelijk had tegengehouden en hen ervan had weerhouden hem te bereiken.
De soldaten schoten meerdere kogels op het kind af tijdens hun invasie van het vluchtelingenkamp, ​​vielen hem aan en sleepten hem vervolgens met een militaire bulldozer uit het vluchtelingenkamp, ​​voordat ze PRCS zijn lichaam lieten ophalen.
Eerder op donderdagochtend vuurde een Israëlische drone een raket af op een Palestijnse auto in Tubas, waarbij zes jonge mannen omkwamen en één ernstig gewond raakte.

Israëlische troepen doden Amerikaanse vredesactivist bij protest op de West Bank 

Tijdens de wekelijkse demonstratie in Beita, Palestina, op de ochtend van 6 september 2024, schoot het Israëlische leger opzettelijk een mensenrechtenactivist van de International Solidarity Movement (ISM) dood, genaamd Ayşenur Eygi.
De volgende verklaring is afkomstig uit een persbericht dat de International Solidarity Movement op haar website publiceerde:
… De demonstratie, waarbij voornamelijk mannen en kinderen aan het bidden waren, werd met geweld beantwoord door het Israëlische leger dat op een heuvel was gestationeerd. Aanvankelijk vuurde het leger een grote hoeveelheid traangas af en begon toen met scherp te schieten. Ayşenur, die wij als martelares in de strijd beschouwen, was de 18e demonstrant die sinds 2020 in Beita werd gedood. Ze was een Amerikaanse staatsburger van Turkse afkomst … “ 

Israëlisch leger vermoordt zes Palestijnen in Tubas

Donderdagochtend vroeg vuurde een Israëlische drone een raket af op een Palestijnse auto in Tubas, in het noordoosten van de bezette West Bank, waarbij zes jonge mannen omkwamen en één ernstig gewond raakte.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat haar medici de lichamen van drie vermoorde jonge mannen uit de beoogde auto hebben gehaald.
De vermoorde jonge mannen zijn geïdentificeerd als Mohammad Zakariyya Zobeidi (21), Ahmad Fawwaz Abu Dawwas (24), Mohammad Awad Abu Jom’a (30), Qussai Majdi Abdul-Razeq (26), Mohamamd Nathmi Abu Gharra (22), en Ahmad Fawwaz Fayez Abu Dawwas (22).

Israëlische soldaten schieten vrouw neer in de buurt van Bethlehem

Israëlische troepen schoten donderdagavond een Palestijnse vrouw neer nadat ze het dorp Husan, ten westen van Bethlehem op de zuidelijke bezette West Bank, waren binnengevallen.
Rami Hamamreh, de directeur van de Husan Village Council, vertelde WAFA dat bezettingssoldaten de oostelijke ingang van het dorp bestormden, wat leidde tot protesten onder de lokale Palestijnse jongeren.
Hamamreh voegde toe dat de soldaten willekeurig met scherp schoten en een 20-jarige vrouw in de buik schoten met scherpe kogelfragmenten terwijl ze het raam van haar huis dichtdeed.
Hij zei dat Israëlische troepen winkeliers hadden bevolen hun bedrijven in het gebied te sluiten.

Israëlische troepen schieten twee Palestijnen neer, ontvoeren er drie, nabij Jenin

Donderdag schoten Israëlische troepen twee burgers neer, waaronder een oudere man, en ontvoerden drie jonge mannen in verschillende steden en dorpen in het noordelijke gouvernement van Jenin op de West Bank.
Israëlische troepen schoten donderdag twee Palestijnse burgers neer, waaronder een oudere man, en belegerden een huis in het dorp Kafr Qud, ten westen van Jenin in het noordelijke deel van de  bezette West Bank
Volgens Ahmad Jibril, woordvoerder van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), vervoerden hun ambulancepersoneel twee burgers die schotwonden hadden opgelopen met scherp naar het ziekenhuis voor behandeling.

WAFA: “Gelekte documentatie onthult brute aanval op gevangenen in de gevangenis van Megiddo”

Gelekte documenten uit de Israëlische Megiddo-gevangenis onthulden een afschuwelijke aanval en mishandeling van tientallen Palestijnse gevangenen, die vrijdagmorgen werden geboeid en op de grond gegooid.
De gelekte video, die een golf van woede veroorzaakte, toonde enkele gevangenen zonder kleren aan hun bovenlichaam en de nadering van de honden van de gevangenisbewakers, wat de onderdrukkende en onmenselijke omstandigheden weerspiegelt waarin gevangenen in deze gevangenis leven.
De website Haaretz bevestigde dat het incident plaatsvond in de beveiligingsafdeling van de gevangenis zonder enige uitzonderlijke rechtvaardiging, waar de Israëlische gevangenisbewakers de gevangenen handboeien en mishandelen, en beweerden een zoekactie uit te voeren als onderdeel van “routinematige veiligheidsprocedures”.

Gaza – Dag 337 van de Israëlische aanval: “Minstens 10 doden, 50 gewonden voor zonsopgang”

Op zaterdag 7 september 2024, dag 337 van Israëls brute, bijna 11 maanden durende aanval op de gehele bevolking van de Gazastrook, zetten Israëlische troepen hun bombardementen op burgergebieden voort en de gedwongen verplaatsing van 2 miljoen Palestijnen.
Een correspondent van het Palestijnse persbureau Wafa meldde dat een raketaanval gericht was op een woonappartement waar de familie Awadallah woonde in het Al-Gharbawi-gebouw in de wijk Al-Nasr, in het noorden van Gaza-Stad, wat resulteerde in de dood van een meisje en de overbrenging van een aantal gewonden naar het Baptist Hospital in de stad. Het Baptist Hospital is nauwelijks nog operationeel nadat herhaalde Israëlische luchtaanvallen het grootste deel ervan hebben beschadigd.
In het centrale deel van de Gazastrook richtten Israëlische luchtaanvallen zich op een appartement in het vluchtelingenkamp Bureij, waarbij vier mensen omkwamen en 10 anderen gewond raakten, waaronder kinderen, volgens Palestijnse paramedici van de Rode Halve Maan. De gewonden werden overgebracht naar het Al-Awda Hospital in het vluchtelingenkamp Nuseirat voor behandeling.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 07.09.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights