Aanslag Thanaba_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 04.09.2024  
Israëlische troepen schieten vier journalisten neer in de buurt van Jenin

Israëlische troepen verwondden dinsdag vier Palestijnse journalisten in de stad Kafr Dan, ten westen van Jenin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat de bezettingstroepen dinsdagmiddag met scherp op journalisten schoten, waaronder twee WAFA-fotojournalisten die geïdentificeerd werden als Ayman al-Nubani en Mohammad Mansour, in Kafr Dan.
Bronnen voegden toe dat soldaten Mansour met een scherp patroon in de hand schoten en Al-Nubani met scherpe kogelfragmenten in de hand.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) vervoerde vier gewonde journalisten, waaronder Al-Nubani, Mansour en Yazan Hamayel, naar het ziekenhuis nadat de bezettingstroepen hen rechtstreeks hadden aangevallen terwijl ze verslag deden van de gebeurtenissen in de stad.

Israëlische soldaten schieten twee journalisten neer in Jenin

Maandag schoten Israëlische soldaten op twee Palestijnse journalisten met scherp en achtervolgden hen met hun bulldozers toen het leger winkels, straten, infrastructuur en privé-eigendom verwoestte in Jenin, in het bezette noordelijke deel van de West Bank.
Het Palestijnse nieuws- en informatieagentschap (WAFA) zei dat de soldaten scherp schoten op journalisten, waarbij journalist Shatha Hanaisha en AFP-hoofdfotograaf Ronaldo gewond raakten met granaatscherven.
WAFA voegde toe dat de soldaten probeerden een groep journalisten te rammen met een gepantserde militaire bulldozer terwijl ze de aanhoudende invasie en de zich ontvouwende incidenten documenteerden.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in Tulkarm

Dinsdagavond werden twee Palestijnen gedood nadat het leger een huis omsingelde en er met scherp en Energa-granaten op schoot, in de buitenwijk Thannaba in Tulkarm, in het noordwesten van de bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat de soldaten het gebied binnenvielen voordat ze het huis omsingelden en met scherp schoten, gevolgd door Energa-granaten.
Ze voegden toe dat de aanval twee jonge mannen in het huis doodde voordat de soldaten hun lichamen naar een onbekende bestemming brachten.

Soldaten doden tiener en verwonden zijn vader in Tulkarm

Eerder op dinsdag schoten Israëlische soldaten een Palestijnse tienerjongen dood en verwondden zijn vader in het vluchtelingenkamp Tulkarm, in Tulkarm, in het bezette noordwesten op de West Bank.
Medische bronnen hebben bevestigd dat Israëlische leger-scherpschutters het kind, Mohammad Abdullah Kanaan (16), met een scherp patroon in het hoofd hebben geschoten, en zijn vader, die naast hem liep, in de buik.
Ze voegden toe dat het vermoorde kind en zijn gewonde vader werden overgebracht naar het Thabet Thabet-ziekenhuis in Tulkarm

Israëlische soldaten martelen een Palestijn tot de dood in Jenin

Maandagochtend vroeg zei het hoofd van het Jenin Governmental Hospital, in de noordelijke West Bank stad Jenin, dat Israëlische soldaten een Palestijnse man mishandelden en doodmartelden die ze bij zonsopgang uit zijn huis hadden ontvoerd.
Dr. Wisam Bakr zei dat de soldaten Ayman Rajeh ‘Aabed (50) uit zijn huis in het dorp Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, ontvoerden nadat ze hem hadden aangevallen en verwond, voordat ze hem naar de militaire wegversperring van Salem brachten, waar hij opnieuw werd aangevallen en doodgemarteld.
Bakr voegde toe dat de soldaten Aymans lichaam later aan Palestijnse medici overhandigden terwijl hij geboeid en vastgebonden was, voordat ze hem naar het Jenin Governmental Hospital brachten, waar hij werd onderzocht en zichtbare tekenen van mishandeling en marteling op verschillende delen van zijn lichaam werden aangetroffen.

Israëlische drone-aanval doodt een Palestijn, verwondt een ander, nabij Jenin

Een Israëlische drone-aanval doodde een jonge Palestijnse man en verwondde een ander, op zondag, in de stad Silat al-Harithiya, ten noordwesten van Jenin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat het leger de jongeman, Laith Marwan Shawahna (18), vermoordde en een ander verwondde, op zondagavond, nadat ze hen hadden beschoten met een raket afgevuurd vanaf een drone in de stad Silat al-Harithiya, ten noordwesten van Jenin.
Ahmad Jibril, de directeur van de Palestijnse Red Crescent Society (PRCS) Ambulance and Emergency Services in Nablus, vertelde WAFA dat hun ambulancepersoneel het lichaam van een vermoorde jongeman en een gewonde jongeman naar het Al-Hadaf Medical Center in de nabijgelegen stad Al-Yamoun vervoerde.

Israëlische troepen vermoorden een Palestijn in Hebron

Israëlische troepen vermoordden zondag een Palestijnse jongeman en verwondden een ander, in afzonderlijke incidenten in het zuidelijke gouvernement van de West Bank in Hebron.
Mediabronnen meldden dat de bezettingstroepen de jongeman, Mohannad Mohammad Mahmoud Al-Asoud (34), vermoordden nadat ze zondagmiddag een huis in het centrum van de stad Hebron hadden belegerd.
Bronnen voegden toe dat soldaten, nadat ze het huis hadden omsingeld, zwaar vuur openden op het huis en een “Energa” antitankgranaat erop afvuurden, waarbij Al-Aswad werd gedood, voordat ze zijn lichaam in beslag namen.

Israëlische troepen executeren twee Palestijnse kinderen nabij Jenin

Israëlische troepen hebben zondag twee Palestijnse kinderen geëxecuteerd bij de ingang van de stad Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin in de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat de bezettingstroepen zondagmiddag de twee kinderen, Abdullah Nasser Abdullah Hamou (16), en Mohammed Mahmoud Abdullah Hamou (13), doodschoten nadat ze hun voertuig hadden achtervolgd en er vuur op hadden geopend.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) meldde dat hun ambulancepersoneel de lichamen van twee burgers die levende schotwonden hadden opgelopen, naar het ziekenhuis heeft vervoerd.

Israëlische troepen doden twee Palestijnen en schieten een kind neer in Jenin

Israëlische troepen hebben zaterdagmiddag twee Palestijnse jonge mannen gedood en een kind neergeschoten tijdens de aanhoudende militaire aanval op de noordelijke West Bank stad Jenin en het vluchtelingenkamp, ​​die vier opeenvolgende dagen duurde.
De Algemene Autoriteit voor Burgerzaken informeerde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid dat Israëlische troepen de twee burgers, Mohammad Amin Talal Abdullah  (19) en Amjad Mustafa Ibrahim Saleh (23), in het vluchtelingenkamp Jenin hebben gedood.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 04.09.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights