Khalida Jarrar_1(© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 31.08.2024  

Euro-Med: Palestijns parlementslid Jarrar wacht een langzame dood in Israëlische eenzame opsluiting

Om Israël te dwingen de langzame en opzettelijke moord op Palestijns parlementslid Khalida Jarrar, die al 17 dagen in een Israëlische isoleercel zit, te stoppen, moeten de Working Group on Arbitrary Detention en de UN Special Rapporteur on Violence against Women and Girls, Reem Al-Salem, onmiddellijk en effectief actie ondernemen. Ze moeten haar onmiddellijke vrijlating eisen en een einde maken aan Israëls gebruik van willekeurige detentie, inclusief administratieve detentie, tegen Palestijnen.
In een dringende brief aan de Working Group on Arbitrary Detention en de UN Special Rapporteur on Violence against Women and Girls,, heeft Euro-Med Human Rights Monitor de omstandigheden van Jarrar’s willekeurige detentie en wrede eenzame opsluiting in een Israëlische gevangenis die bedoeld is voor vrouwelijke criminele gevangenen, gedetailleerd beschreven. De brief bevat ook een klacht die Euro-Med Monitor heeft ontvangen van Jarrar’s echtgenoot, Ghassan Jarrar.

Israëlische troepen doden een Palestijn nabij Jenin

Israëlische troepen schoten woensdag een Palestijnse jongeman dood en schoten drie anderen neer, waaronder twee kinderen, in afzonderlijke incidenten in het noordelijke gouvernement van Jenin op de West Bank.
Israëlische troepen schoten woensdag een Palestijnse jongeman dood, nadat ze de stad Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin op de noordelijke bezette West Bank, waren binnengevallen.
Bezettingstroepen bestormden de stad, wat leidde tot protesten, terwijl soldaten scherpe munitie, traangasgranaten en schokgranaten afvuurden op degenen die zich verzetten tegen de inval.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen de voormalige gevangene, Mohammad Ibrahim Tawfiq Abed (32) hebben doodgeschoten nadat ze woensdagmiddag de stad Kafr Dan hadden bestormd.

Israëlische soldaat doodt gehandicapte man nabij Tulkarm

Een Israëlische sluipschutter heeft woensdag een gehandicapte Palestijnse man doodgeschoten terwijl hij zich in zijn huis in het Nur Shams-kamp bevond, ten oosten van Tulkarm in het noordwesten van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat familieleden woensdagavond het lichaam van de gehandicapte man, Ayed Mahmoud Nimer Abu Al-Haija (64), onder het bloed in zijn huis vonden, in het vluchtelingenkamp Nur Shams. 

Israëlische troepen doden een Palestijn in Jenin

Woensdag schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman dood in de noordelijke West Bank stad Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin, tijdens hun voortdurende militaire inval.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat de jongeman, Firas Bassam Alaqma “Turkman” (35), woensdagavond laat bezweek aan ernstige schotwonden.
Volgens ooggetuigenverslagen schoot een Israëlische scherpschutter de jongeman, Alaqma, dood terwijl hij voor zijn huis stond in de wijk Al-Hadaf in de stad Jenin.

Israëlische soldaten doden nog een Palestijn in Jenin

Donderdagochtend schoten Israëlische soldaten een Palestijnse man dood in Jenin, in het bezette noordelijke deel van de West Bank. Zijn dood brengt het aantal vermoorde Palestijnen op de West Bank in drie dagen op 18 (27-29 augustus).
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) heeft bevestigd dat Mohammad Bassam Orabi (32) is gedood door vuur van het Israëlische leger.
De PRCS voegde toe dat de soldaten de jongeman in de oostelijke wijk van de stad Jenin hebben doodgeschoten voordat de medici zijn lichaam naar het Al-Razi-ziekenhuis in Jenin hebben verplaatst.

Israëlische troepen vermoorden drie Palestijnen in het vluchtelingenkamp Tulkarm

Israëlische troepen vermoordden donderdag drie Palestijnse jongemannen en ontvoerden een gewonde jongeman in het vluchtelingenkamp Tulkarm, in de stad Tulkarm, in het noordwesten van de bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat Israëlische troepen de jongeman, Majd Majed Rajeh Daoud (22), doodden nadat ze hem met scherp hadden beschoten tijdens de bestorming van het kamp Tulkarm op donderdagochtend; het is belangrijk om te vermelden dat bezettingssoldaten zijn lichaam in beslag namen.
Bronnen voegden toe dat Israëlische troepen de jongeman, Mohammad Samer Jaber (Abu Shuja’) (25), doodden, naast Mohammad Tawfiq Sa’ad Awfi (26) tijdens de vuurgevechten tussen het leger en de verzetsstrijders.

Israëlische drone-aanvallen doden drie Palestijnen nabij Jenin

Een Israëlische drone-aanval heeft vrijdag drie Palestijnse jonge mannen geëxecuteerd in de stad Zababda, ten zuiden van Jenin in de noordelijke bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte de dood van drie Palestijnse jongemannen bekend nadat het was geïnformeerd door de Algemene Autoriteit voor Burgerzaken.
Het ministerie identificeerde de vermoorde jongemannen als Maysara Suleiman Abdul Masharqa (33), Arafat Jasser Ahmad Amer (27) en Wissam Ayman Zidan Khazem (30) en voegde eraan toe dat het leger hun lichamen in beslag had genomen.

Israëlische soldaten doden een bejaarde Palestijn en schieten een dokter neer in Jenin

Israëlische troepen hebben vrijdag een oudere Palestijnse man gedood en minstens zes anderen verwond tijdens de aanhoudende agressie van het leger tegen de noordelijke West Bank stad Jenin en haar kamp, ​​voor de derde opeenvolgende dag.
Vrijdagavond hebben bezettingstroepen een Palestijnse man gedood en minstens zes andere burgers verwond in verschillende delen van de stad Jenin, waaronder een arts en twee paramedici.
Volgens medische bronnen hebben Israëlische troepen de oudere Tawfiq Ahmad Younis Qandeel (83) doodgeschoten in de oostelijke wijk van Jenin.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat hun ambulancepersoneel de vermoorde man en een andere gewonde burger naar het ziekenhuis heeft vervoerd en voegde eraan toe dat soldaten het vuur op hun ambulance hebben geopend.

Twee Palestijnen gedood bij twee afzonderlijke incidenten op de West Bank 

Het Israëlische leger meldde dat twee Palestijnen werden gedood bij twee aanvallen in de illegale kolonies Karnei Tzur en Gush Etzion, ten noorden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, en voegde eraan toe dat vier Israëliërs gewond raakten.
Het leger verklaarde dat kort voor middernacht op vrijdag een aanval werd uitgevoerd in de buurt van een tankstation in het koloniale blok Gush Etzion, waarbij twee mensen gewond raakten toen een voertuig explodeerde, en voegde eraan toe dat één Israëliër als vermist werd opgegeven voordat de soldaten een Palestijn doodden die naar verluidt de aanval uitvoerde.
De Israëlische hulpdiensten van Magen David Admon verklaarden dat de aanval twee Israëliërs verwondde, een man en een jongere, die schotwonden opliepen voordat ze met lichte verwondingen naar een ziekenhuis werden gebracht.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 31.08.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights