5 Martelaren Kamp Nur Shams_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 28.08.2024  
Israëlische troepen doden een Palestijn nabij Jenin

Een Palestijnse jongeman overleed zondag aan schotwonden die hem waren toegebracht door de Israëlische strijdkrachten, voor zonsopgang, nabij de militaire wegversperring Al-Jalamah, ten noorden van Jenin op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat de jongeman, Ahmad Mohammad Khalil Al-Anteer (18), zondag overleed nadat de bezettingsmacht het vuur had geopend op een voertuig waarin hij en twee andere jonge mannen zaten, voor zonsopgang.
Bronnen voegden toe dat Israëlische soldaten de ernstig gewonde jongeman ontvoerden, naast twee anderen, terwijl de identiteit en toestand van de andere twee jongemannen nog niet bekend waren op het moment dat dit rapport werd geschreven.

Palestijnse gevangene overlijdt aan eerder opgelopen verwondingen in Israëlisch ziekenhuis

Een gewonde Palestijnse gevangene overleed zondag aan schotwonden die hem in juli door Israëlische troepen waren toegebracht in de stad Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
In een verklaring kondigden de Commission of Detainees and Ex-Detainees Affairs en de Palestinian Prisoners’ Society (PPS) zondag aan dat de jongeman, Zaher Tahseen Youssef Raddad (19), aan zijn ernstige verwondingen was overleden in het Meir-ziekenhuis in Israël.
De verklaring voegde eraan toe dat Raddad werd neergeschoten en ernstig gewond raakte tijdens een Israëlische militaire aanval in de stad Tulkarm en het vluchtelingenkamp Tulkarm op 23 juli 2024.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen nabij Salfit

Zondagavond bevestigde het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid de dood van twee Palestijnen die werden neergeschoten nadat Israëlische soldaten het vuur openden op hun auto bij de noordelijke ingang van Salfit, op de centrale West Bank, en Palestijnse medici ervan weerhielden hen te naderen.
De twee werden ontvoerd door een paramilitaire Israëlische kolonist en wisten te ontsnappen voordat de soldaten hen doodden toen ze per ongeluk de illegale kolonie Ariel binnenkwamen.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten Odai Nizar Nimir Abu Na’sa (Troush) (27) en Mos’ab Hassan Ali Moqasqas (17) doodden voordat ze hun lichamen naar een onbekende locatie brachten.

Israëlische soldaten doden een Palestijn nabij Hebron

Israëlische troepen schoten maandag een Palestijnse man dood in het dorp Janba, in Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron op de zuidelijke West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat de bezettingstroepen Eyad Ayed Abed Najjar (46)  met scherp in zijn hoofd hadden geschoten, waardoor hij ter plekke stierf.
Mediabronnen meldden dat Israëlische soldaten het vuur openden met scherpe kogels op Najjar, terwijl hij zich in de buurt van de illegale Apartheidsmuur bevond, gebouwd op het land van burgers in het dorp Janba.

Israëlische troepen vermoorden vijf Palestijnen in het Nur Shams-kamp

Een Israëlische drone-aanval vermoordde maandagavond vijf Palestijnen, waaronder twee kinderen, en verwondde anderen in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat vijf vermoorde Palestijnen aankwamen bij het Martyr Dr. Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm nadat een Israëlische drone-aanval een huis in het vluchtelingenkamp Nur Shams had aangevallen.
Medische bronnen identificeerden de vijf vermoorde burgers als het kind Adnan Ayser Jaber (15), het kind Mohammad Ahmad Mohammad Alian (16), Mohannad Kamal Mohammed Qaraawi (20), Jibril Ghassan Ismail Jibril (20), uit Qalqilya, en Mohammad Ali Mustafa Youssef (49) .

Israëlische kolonisten doden een Palestijn en verwonden er drie in Bethlehem

Maandagavond laat doodden illegale Israëlische paramilitaire kolonisten een Palestijnse man en verwondden er drie lichtgewond in het dorp Wad Rahhal, ten zuiden van Bethlehem op de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de kolonisten Khalil Salem Khalil Ziyada (40) dodelijk hebben neergeschoten.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde toe dat Khalil een van de vier Palestijnen was die door de Israëlische kolonisten werden neergeschoten, waarbij Ziyada werd gedood en drie lichtgewond raakten.
Hamdi Ziyada, het hoofd van de dorpsraad van Wadi Rahhal, zei dat de kolonisten met scherp schoten op veel huizen en burgers in de buurt van de plaatselijke jongensschool.

Israëlische soldaten doden twee Palestijnen in Jenin

Dinsdagavond laat vielen Israëlische soldaten de stad Jenin binnen in het noorden van de West Bank, doodden twee Palestijnen en verwondden er meerdere anderen, waarvan één ernstig.
Verschillende Israëlische militaire voertuigen vielen Jenin binnen vanuit het gebied van de militaire wegblokkade Al-Jalama en omsingelden de gebieden van het Jenin Governmental Hospital en het Ibn Sina Specialty Hospital in de stad, wat leidde tot protesten.
Volgens mediabronnen infiltreerden Israëlische soldaten het gebied, maar werden al snel opgemerkt en wisselden ze vuur uit met Palestijnse strijders, vooral in het vluchtelingenkamp Jenin en eromheen, voordat veel militaire voertuigen de stad binnenvielen.
Medische bronnen bevestigden dat de soldaten Qassam Mohammad Jabarin (25) en Assem Walid Bal’out (Dabaya) (39) doodden.

Israëlisch leger vermoordt vier Palestijnen in Tubas

Woensdagochtend vermoordde het Israëlische leger vier Palestijnen en verwondde meerdere bewoners, nadat ze een raket hadden afgevuurd vanaf een drone op hen in het vluchtelingenkamp Al-Far’a, ten zuiden van Tubas in het noordoosten van de West Bank.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat het leger, nadat de vier waren gedood en meerdere Palestijnen waren verwond, het vluchtelingenkamp had omsingeld en de medici en ambulances ervan had weerhouden het kamp binnen te gaan.
De PRCS zei dat de medici enorme obstakels tegenkwamen bij het bereiken van de gewonde Palestijnen nadat de soldaten het vluchtelingenkamp hadden omsingeld en geïsoleerd.

Israëlische drone-aanval doodt drie Palestijnen nabij Jenin

Een Israëlische luchtaanval doodde woensdag drie Palestijnen in de buurt van het dorp Sir, ten zuiden van Jenin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat een Israëlische drone woensdag voor zonsopgang minstens één raket op een voertuig afvuurde, waarbij drie Palestijnse jonge mannen omkwamen in de buurt van het dorp Sir, ten zuiden van Jenin.
De ambulance ploegen van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) konden de lichamen uit het gebombardeerde voertuig halen en naar het ziekenhuis vervoeren.
De identiteit van de drie slachtoffers van de Israëlische moord was op het moment van schrijven van dit rapport nog niet bekend.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 28.08.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights