3 Palestinian citizens killed_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 23.08.2024  
Israëlische soldaten doden een Palestijn, verwonden een ander, nabij Hebron

Israëlische troepen schoten maandagavond een Palestijnse jongeman dood en verwondden een ander, nadat ze de stad Doura, ten zuidwesten van Hebron in het zuiden van de West Bank, waren binnengevallen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte na middernacht maandag / dinsdag bekend dat de jongeman, Mahmoud Ibrahim Al-Hroub (18), was overleden aan de ernstige verwondingen die hem waren toegebracht door Israëlische troepen.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen maandagavond de stad Doura, ten zuidwesten van Hebron, bestormden, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.

Palestijnse jongeman sterft aan eerdere verwondingen nabij Nablus

Woensdagavond overleed een Palestijnse jongeman aan verwondingen die hij 6 dagen daarvoor opliep in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus in de noordelijke bezette West Bank.
Volgens medische bronnen is de jongeman, Jamal Ahmad Abdul Rahman Saudi (21), uit het kamp Balata, overleden aan verwondingen die hij opliep door een Israëlische drone-aanval op 15 augustus 2024.
De drone-aanval was gericht op een groep burgers in het kamp, ​​waarbij de jongemannen, Ahmad Firas Sheikh Khalil (20), en Wael Bilal Shaker Mish’a (18), omkwamen en zeven anderen gewond raakten, waaronder Saudi.

Israëlische troepen doden drie Palestijnen in kamp Tulkarm

Israëlische troepen doodden donderdag voor zonsopgang drie Palestijnse burgers, nadat soldaten een huis in het vluchtelingenkamp Tulkarm in het noordwesten van de West Bank hadden gebombardeerd.
Mediabronnen identificeerden de drie vermoorde jongemannen als Muawiyah Khaled Hajj Ahmad (19), Wassim Saber Sobhi Anbar (20), en Emad Taiser Yousef Shreim (38).  Bronnen voegden toe dat het leger de stad Tulkarm binnenviel en het vluchtelingenkamp Tulkarm belegerde, voor zonsopgang op donderdag, vergezeld door militaire bulldozers, wat leidde tot protesten.
Het leger plaatste scherpschutters op daken van huizen van burgers, terwijl gewapende verzetsstrijders vuur uitwisselden met het aanvallende leger, voordat versterkingen arriveerden.

Soldaten schieten Palestijnse tiener neer in Nablus

Vrijdagochtend vielen Israëlische soldaten Nablus en de oude stad binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en schoten ze een Palestijnse tiener met scherp.
Palestijnse Rode Halve Maan-paramedici meldden dat de soldaten een 17-jarige jongen in de voet schoten tijdens de daaropvolgende protesten.
Mediabronnen meldden dat verschillende Israëlische militaire voertuigen Nablus binnenvielen voordat ze de gebieden Al-Saha, Khallet Al-Amoud, Ras Al-Ein, Ad-Dahia, Talaat Habs Al-Dam, Kroum Ashour en verschillende buurten in en nabij de oude stad bestormden.

Soldaten schieten Palestijn neer nabij Jeruzalem

Donderdagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Kafer Aqab binnen, ten noorden van de bezette hoofdstad Jeruzalem op de West Bank, en schoten een jongeman neer.
Volgens mediabronnen vielen verschillende Israëlische militaire voertuigen de stad binnen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten met scherp schoten, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten een tienerjongen van 17 met scherp beschoten voordat de medici hem naar een ziekenhuis brachten.
De soldaten vielen ook verschillende Palestijnen aan terwijl ze hen ondervroegen en hun identiteitskaarten controleerden.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in Tulkarm

Donderdagochtend vroeg werd een jongeman neergeschoten nadat Israëlische soldaten de stad Tulkarm en het vluchtelingenkamp Tulkarm in het noordwesten van de bezette West Bank hadden bestormd, wat leidde tot protesten.
Zeven militaire voertuigen, waaronder gepantserde bulldozers, bestormden de stad en het vluchtelingenkamp vanuit het westelijke gebied en zwierven door de verschillende buurten, met name de westelijke en oostelijke buurten, voordat ze zich rond het Isra’ Specialist Hospital, het Thabet Thabet Governmental Hospital en de omgeving van het Palestijnse hoofdkwartier van Muqata naast het vluchtelingenkamp Tulkarm vestigden.
De soldaten vuurden veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en verdovingsgranaten af, terwijl verkenningsvliegtuigen over de stad en de vluchtelingenkampen vlogen.

Israëlische troepen schieten drie Palestijnen neer nabij Nablus

Israëlische troepen schoten woensdagavond drie Palestijnen neer, waaronder een kind, nadat ze het vluchtelingenkamp Balata waren binnengevallen, ten oosten van Nablus in de noordelijke bezette West Bank.
Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) vervoerden de ambulancemedewerkers drie gewonde burgers naar het ziekenhuis voor behandeling.
De PRCS voegde toe dat een 16-jarige met scherpe munitie in zijn been werd geschoten, terwijl twee jonge mannen verwondingen opliepen door granaatscherven, één in zijn nek en de ander in zijn hand.
Mediabronnen meldden dat Israëlische soldaten woensdagavond het kamp Balata bestormden, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.

Vrijgelaten gevangenen uit de West Bank vertonen tekenen van marteling en huidziekten

Donderdagavond lieten de Israëlische autoriteiten meer dan 40 Palestijnse politieke gevangenen vrij uit verschillende gevangenissen, verhoorcentra en detentiekampen. Deze gevangenen hadden hun straf uitgezeten en verschillende administratieve gevangenen werden zonder aanklacht vastgehouden, van wie velen tekenen van marteling en huidziekten vertoonden.
De Palestinian Prisoners Society (PPS) meldde dat de gevangenen werden vrijgelaten bij de militaire wegversperring Thaheriyya, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, buiten de Ofer-gevangenis ten westen van de centrale West Bank stad Ramallah, en nabij de militaire basis en wegversperring Salem, ten oosten van de noordelijke West Bank stad Nablus.

Dag 322: “Aanhoudende bombardementen doden en verwonden tientallen in Gaza”

Op vrijdag, dag 322 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste, vernietigde en uitgehongerde Gazastrook, troffen Israëlische raketten en granaten verschillende delen van de kust enclave, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
In Gaza-Stad werd één Palestijn gedood en raakten velen gewond toen het leger raketten afvuurde op de wijk Zeitoun.
Het leger vuurde artilleriegranaten af ​​op het Al-Mufti-gebied, ten noorden van het vluchtelingenkamp Nusseirat, in centraal Gaza, waarbij minstens één Palestijn omkwam en meerdere gewonden vielen.
Een Palestijns kind raakte gewond toen het leger met scherp schoot op ontheemde families in Deir Al-Balah, in centraal Gaza.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 23.08.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights