Illegale landdiefstal (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 19.08.2024  
Israëlisch kanaal 12 publiceert details van “het Amerikaanse staakt-het-vuren-voorstel”

Zaterdagavond berichtte het Israëlische kanaal 12 over de details van het “voorstel” dat de Verenigde Staten presenteerden tijdens de indirecte onderhandelingen in Doha, voor een staakt-het-vuren in Gaza en een gevangenenruil overeenkomst.
Dit Amerikaanse “aanbod” is naar verluidt gericht op het aanpakken van de belangrijkste kwesties met betrekking tot de gevangenenruil overeenkomst en het staakt-het-vuren, waarbij het aantal gevangenen dat in de eerste fase moet worden vrijgelaten, wordt gespecificeerd, samen met hun namen en de volgorde van hun vrijlating.
Onder het huidige Amerikaanse voorstel krijgt de vrijlating van vrouwen en vrouwelijke soldaten prioriteit, waarbij levende gevangenen voorrang krijgen.
Daarnaast staan ​​Avera Mengistu en Hisham al-Sayed gepland voor vrijlating in de eerste fase van de humanitaire overeenkomst.

Israël keurt nieuwe kolonie goed op grondgebied dat is aangemerkt als UNESCO-werelderfgoed

De extreemrechtse Israëlische regering onder Benjamin Netanyahu en zijn fanatieke koloniale kolonisten coalitiepartners, hebben officieel plannen gepubliceerd om een ​​nieuwe illegale Israëlische kolonie te vestigen op de Al-Makhrour berg, officieel geregistreerd als UNESCO Werelderfgoed, nabij Bethlehem, op de bezette West Bank.
Het besluit werd genomen nadat de Israëlische regering beloofde om vijf illegale kolonies te “legaliseren” in juni.
De Israëlische regering zei dat het besluit werd genomen als reactie op Europese landen die onlangs een onafhankelijke Palestijnse staat erkenden.

Israëlisch leger doodt vijf Palestijnen, waaronder een kind, in Tubas

Israëlische troepen doodden woensdag een Palestijnse jongeman in de stad Tubas en vier burgers, waaronder een kind, in de stad Tammun, ten zuidoosten van de stad in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
De vijf vermoorde Palestijnen werden geïdentificeerd als: Mohammad Jawad Mohammad Bani Dheeb (19), Fayez Fawaz Fayez Amer (33), Khaled Nidal Ahmad Dheeb (19), Amr Mahmoud Ali Bani Awda (18) en Mohammad Bashar Hassan Bani Odeh (17).
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen woensdag voor zonsopgang de stad Tubas binnenvielen en een huis belegerden, waarbij ze iedereen bevalen te evacueren, naast het bestormen van de huizen van burgers in de stad en de stad Tammun.

Israëlische drone-aanval doodt twee Palestijnen, verwondt zeven anderen in Nablus

Een Israëlische drone-aanval doodde donderdag twee Palestijnse jongemannen en verwondde minstens zeven anderen, waaronder één ernstig, in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus, terwijl twee anderen werden neergeschoten tijdens de bestorming van de noordelijke West Bank stad Nablus door het leger.
Mediabronnen meldden dat een Israëlische drone-aanval twee Palestijnse burgers doodde en zeven anderen verwondde, voor zonsopgang donderdag, in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus op de noordelijke West Bank.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) bevestigde de dood van twee jongemannen en de verwonding van zeven anderen, waaronder een kind en een vrouw, als gevolg van een drone-aanval die gericht was op een groep burgers in het kamp Balata. Mediabronnen meldden dat de raketaanval de twee jongemannen, Ahmad Firas Sheikh Khalil (20) en Wael Bilal Shaker Mish’a (18), uit het kamp Balata doodde en zeven anderen verwondde, waaronder één ernstig.

Kolonisten doden een Palestijn, verwonden een ander ernstig, nabij Qalqilya

Donderdag doodden illegale Israëlische kolonisten een jonge Palestijnse man, verwondden een ander ernstig en staken huizen en voertuigen van Palestijnen in brand in het dorp Jit, ten oosten van Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid werd de ernstig gewonde jongeman, Rashid Mahmoud Abdel Qader Seddah (23), dood verklaard in het Rafidia-ziekenhuis in Nablus nadat een illegale kolonist hem met scherp in de borst had geschoten.
Mediabronnen meldden dat een groep gewapende Israëlische kolonisten het dorp binnenviel en het vuur opende met scherpe munitie op Palestijnse burgers, waarbij ze twee burgers neerschoten, Seddah doodden en een ander ernstig verwondden.

Israëlisch leger vermoordt twee Palestijnen in Jenin

Zaterdagavond vermoordde het Israëlische leger twee Palestijnen door een raket af te vuren op hun auto in het centrum van de stad Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat medici de ernstig verminkte lichamen van de twee vermoorde Palestijnen, geïdentificeerd als Rafat Mahmoud Sobhi Dawasi (28), en Ahmad Walid Ahmad Abu Arra (32), hebben geborgen.

Israëlische troepen schieten op een kind, verwonden anderen, nabij Qalqilya

Israëlische troepen schoten vrijdag een Palestijns kind neer en verwondden tientallen burgers tijdens de onderdrukking door het leger van de anti-nederzettingsdemonstratie in het dorp Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya in het noordwesten van de West Bank.
Voorafgaand aan de wekelijkse anti-nederzettingsmars vielen bezettingstroepen het dorp binnen en omsingelden de Omar Bin Al-Khattab Moskee, de ontmoetingsplaats voor de wekelijkse marsen.
Mediabronnen meldden dat bezettingssoldaten scherpe munitie, schokgranaten en traangasgranaten op burgers afvuurden, waarbij ze een kind in het been schoten en anderen inademingsletsel opliepen.
Bronnen voegden toe dat een 14-jarig kind met scherpe munitie in het been werd geschoten; hij werd in stabiele toestand naar het ziekenhuis in Nablus vervoerd.

Dag 317: “Luchtaanvallen voor zonsopgang in Noord- en Zuid-Gaza”

De Israëlische luchtaanvallen gingen zondag door voor de 317e opeenvolgende dag van Israëlische aanvallen op de gehele burgerbevolking van 2,2 miljoen Palestijnen in Gaza.
Bij luchtaanvallen voor zonsopgang op burgerwoningen in Jabalia, in het noorden van Gaza, en Khan Yunis, in het zuiden van Gaza, werden minstens zes Palestijnen gedood.
Vier Palestijnen werden gedood en anderen raakten gewond, zondagmorgen, toen Israëlische bezettingsvliegtuigen twee woonappartementen bombardeerden in het kamp Jabalia, ten noorden van de Gazastrook.
Het Palestijnse persbureau Wafa meldde dat ambulances en reddingsteams de lichamen van 4 Palestijnen, evenals een aantal gewonden, waaronder kinderen en vrouwen, onder het puin vandaan haalden van twee woonappartementen die door de Israëlische bezetting waren gebombardeerd op de Al-Houja-straat in het kamp Jabalia.

Dag 317 Update: “Inclusief kinderen, tientallen doden en gewonden in Gaza”

Op zondag, dag 317 van de aanhoudende genocide op de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook, zette het Israëlische leger de bombardementen en beschietingen van verschillende delen van de kust enclave voort, waarbij tientallen Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, werden gedood en gewond. Een scherpschutter van het Israëlische leger schoot de Palestijnse journaliste Salma Qaddoumi neer en verwondde haar in Khan Yunis.
In Jabalia, in het noorden van Gaza, vuurde het leger raketten af ​​op twee appartementen in het Zayyan-gebouw aan de Al-Hoja-straat in het vluchtelingenkamp Jabalia, waarbij meer dan vier Palestijnen werden gedood en velen gewond raakten, terwijl de reddingsteams onder het puin bleven zoeken.
Ook werden vijf Palestijnen gedood en raakten er vijftien gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis in het vluchtelingenkamp Nusseirat, in het centrum van Gaza.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 19.08.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights