Shady Wissam Sheha 16y_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 14.08.2024  
Israëlische soldaat doodt Palestijns kind in Jeruzalem

Israëlische troepen hebben dinsdag een Palestijns kind doodgeschoten terwijl hij aan het werk was in een autowasstraat in de stad Anata, ten noordoosten van bezet Jeruzalem.
Volgens een verklaring van het mediakantoor in het gouvernement Jeruzalem hebben de bezettingstroepen het kind, Shady Wissam Sheha, 16, doodgeschoten in de stad Anata.
Mediabronnen meldden dat scherpschutters die zich in de nabijgelegen illegale nederzetting “Pisgat Ze’ev” bevonden, het kind als doelwit hadden gekozen omdat hij naar verluidt stenen naar soldaten had gegooid.
Het ernstig gewonde kind werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen verkondigden dat hij aan zijn verwondingen was bezweken.

Israëlische troepen doden een Palestijn, laten twee appartementen ontploffen in Ramallah en Al-Bireh

Israëlische troepen doodden dinsdag een Palestijnse jongeman en schoten drie anderen neer tijdens confrontaties die uitbraken tijdens de sloop van twee appartementen in de centrale West Bank steden Ramallah en Al-Bireh.
In Ramallah viel het leger voor zonsopgang de wijk Al-Tira binnen en bestormde een woongebouw waar het appartement van de gevangene Ayser Barghouthi zich bevindt, wat leidde tot protesten.
Later meldden mediabronnen dat de jongeman, Moataz Mohammed Omar Sarsour, 19, uit het vluchtelingenkamp al-Amari ten oosten van Ramallah, stierf aan een ernstige schotwond in de borst, die hem was toegebracht door de bezettingsmacht.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Qalqilya

Maandagavond doodden Israëlische soldaten een Palestijn bij de noordelijke ingang van de stad Azzoun, ten oosten van Qalqilya, in het bezette noordelijke deel van de West Bank.
In een verklaring zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid dat de soldaten met scherp schoten en Tareq Ziad Daoud, 18, doodden.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel scherp schoten op Palestijnen bij de Azzoun-Jayyous-brug en Tareq doodden, voordat ze zijn lichaam vasthielden en weigerden dat Palestijnse medici hem zouden naderen.

Twee Palestijnen sterven aan ernstige verwondingen opgelopen in Jenin

Zondagavond bevestigden medische bronnen de dood van twee Palestijnen die op 6 augustus 2024 in Jenin, in het bezette noordelijke deel van de West Bank, door Israëlisch legervuur ​​werden neergeschoten en ernstig gewond raakten.
Wisam Bakr, het hoofd van het Jenin Governmental Hospital, heeft de dood bevestigd van Sobhi Ahmad Al-Bath, 36, uit de stad Jenin, en Kifah Essam Dabaya, 34, uit het vluchtelingenkamp Jenin.
Bakr voegde eraan toe dat Al-Bath werd neergeschoten en ernstig gewond raakte voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht, en de andere vermoorde jongeman, Dabaya, raakte ook ernstig gewond bij de Israëlische aanval voordat de soldaten hem ontvoerden.

Leger ontvoert drie Palestijnen in Qalqilya, inclusief een kind

Woensdagochtend vielen Israëlische soldaten Qalqilya en de stad Hableh binnen, ten zuiden van de stad in het noordwesten van de West Bank, en ontvoerden drie Palestijnen, waaronder een kind.
Mediabronnen meldden dat verschillende militaire voertuigen Qalqilya vanuit het oostelijke gebied binnenvielen voordat de soldaten de infrastructuur vernielden.
Ze voegden toe dat de soldaten de Al-Iman Moskee in de stad binnenvielen en plunderden, voordat ze het huis van de imam van de Moskee, Nidal Al-Amer, binnenvielen en hem ontvoerden.

Leger schiet één persoon neer, ontvoert er vier in Tulkarm en Qalqilya

Israëlische troepen schoten dinsdag een Palestijnse arbeider neer, nabij Tulkarm, ontvoerden twee jonge mannen in de stad Tulkarm en nog eens twee in de stad Qalqilya, in het noordwesten van de West Bank.
Volgens mediabronnen schoten de bezettingstroepen dinsdagmiddag een 67-jarige Palestijnse arbeider neer, terwijl hij zich in de buurt van de Apartheids- en annexatiemuur bevond, ten zuiden van Tulkarm in het noordwesten van de bezette West Bank.
Volgens Raed Yassin, de directeur van Ambulance en Noodgevallen bij de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Tulkarm, ontvingen hun ambulancepersoneel een oproep over een 67-jarige arbeider die een schotwond had opgelopen.

Israëlische troepen schieten er één neer, ontvoeren er vier in Nablus

Op dinsdag schoten Israëlische troepen een Palestijn neer met scherp en ontvoerden vier jonge mannen, waaronder een voormalige gevangene, in het noordelijke gouvernement  Nablus op de West Bank.
Israëlische troepen schoten een Palestijnse jongeman neer en ontvoerden twee anderen, op dinsdagochtend, na een bestorming van het vluchtelingenkamp Askar, ten oosten van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank .
Mediabronnen meldden dat lokale Palestijnen protesteerden tegen de militaire inval in het kamp, ​​terwijl soldaten het vuur openden met scherpe munitie op burgers en minstens één jongeman neerschoten.

Israëlische kolonisten vallen vredesactivisten en herders aan in Hebron

Op dinsdag vielen fanatieke illegale Israëlische paramilitaire kolonisten het dorp Susiya binnen, in Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron in het bezette zuidelijke deel van de West Bank, voordat ze twee internationale vredesactivisten en Palestijnse herders aanvielen.
Ooggetuigen zeiden dat de kolonisten Palestijnse gebieden binnenvielen en de herders van hun weidegronden verdreven.
Ze voegden toe dat de kolonisten verschillende Palestijnen en twee internationale vredesactivisten aanvielen die de schendingen documenteerden.
De kolonisten vernielden ook een camera en dwongen de lokale bevolking en de internationale activisten het gebied te verlaten.

Geen einde in zicht van bloedvergieten in Gaza, 1.000 vrouwen en kinderen gevangen gezet door Israël

Euro-Med Monitor meldt: Eerste onderzoeken door Euro-Med Human Rights Monitor vonden geen bewijs of indicatie van militaire operaties of strijders in de Tab’een School in Gaza-Stad, waarvan Israël de gebedsruimte aanviel in een bruut bloedbad dat het leven kostte aan meer dan 100 Palestijnen. Het incident heeft de bijnaam “Fajr-bloedbad” gekregen, omdat de aanval plaatsvond tijdens het ochtendgebed, of Fajr-gebed.
Integendeel, de locatie bleek een reeks smalle gebouwen te zijn, met secties die open waren voor elkaar en zonder enige uitrusting, waar tientallen Palestijnse families hun toevlucht hadden gezocht nadat ze met geweld uit hun huizen waren verdreven, waarvan sommige inmiddels volledig uit het burgerregister zijn gewist.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 14.08.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights