12 Martyrs West Bank_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 07.08.2024   
In minder dan een dag doodde Israël twaalf Palestijnen op de West Bank 

Het Israëlische bezettingsleger heeft in de nacht van dinsdag en eerder op dinsdag twaalf Palestijnen gedood in Jenin, Tubas en Bethlehem, op de bezette West Bank.
In Jenin vuurde het leger een raket af op de oostelijke wijk van de stad, waarbij vijf Palestijnen werden gedood, van wie de lichamen ernstig verminkt waren.
Wisam Bakr, de directeur van het Jenin Governmental Hospital, zei dat de ernstig verminkte lichamen van vijf Palestijnen werden overgebracht naar de medische faciliteit nadat het leger een raket op hen had afgevuurd in de oostelijke wijk, en Palestijnse medici urenlang de toegang tot het gebied had ontzegd.

Israëlische drone-aanvallen vermoorden negen Palestijnen nabij Tulkarm

Israëlische troepen vermoordden zaterdag negen Palestijnse jongemannen in twee afzonderlijke drone-aanvallen in het gouvernement Tulkarm, in het noordwesten van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat een bewapende Israëlische drone zaterdagochtend vroeg twee raketten afvuurde op een voertuig met vijf Palestijnse jongemannen op weg naar de stad Zeita, ten noordoosten van Tulkarm.
Bronnen voegden toe dat onmiddellijk na de drone-aanval de bezettingstroepen de plaats delict omsingelden en burgers blokkeerden, maar de ambulanceploegen en burgers haalden de vijf lichamen op en brachten ze naar het ziekenhuis.

Israëlisch leger doodt vier Palestijnen, waaronder een kind, in Tubas
Maandagavond en dinsdagochtend meldden Palestijnse medische bronnen de dood van vier Palestijnen, waaronder een kind, die door Israëlisch legervuur ​​waren beschoten. Ze voegden toe dat meer dan tien Palestijnen gewond raakten toen het leger de stad Aqaba en de nabijgelegen stad Tubas binnenviel, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Verschillende Israëlische militaire voertuigen vielen de stad Aqaba binnen, wat leidde tot protesten voordat het leger spervuur ​​van scherpe munitie, met rubber omhulde stalen kogels en gasbommen afvuurde.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldde dinsdagochtend de dood van Nour Mohammad Yassin Al-Yassin, 19, en Ameed Yassin Ghannam, 19, nadat ze bezweken aan ernstige verwondingen toen de soldaten hen met scherpe munitie beschoten.

Palestijnse vrouw sterft aan eerdere verwondingen in Jenin

Maandagochtend overleed de gewonde Wafaa Nayef Zahdi Jarrar, 50, aan haar ernstige verwondingen in de noordelijke West Bank stad Jenin.
Jarrar liep ernstige verwondingen op tijdens haar ontvoering door Israëlische troepen op 21 mei 2024, tijdens een militaire inval in de stad Jenin en het vluchtelingenkamp.
Later maakte het leger haar verwondingen bekend en vaardigde een bevel tot administratieve hechtenis tegen haar uit voor vier maanden.
Op 21 mei 2024 vielen Israëlische troepen de stad Jenin en het vluchtelingenkamp binnen en ontvoerden haar nadat ze haar huis hadden bestormd en geplunderd, waarbij ze goud en geld hadden gestolen.

Nog een Palestijnse gevangene sterft door marteling in Israëlische gevangenis

De Palestinian Prisoner’ Society (PPS) en het Palestinian Detainees’ Committee hebben maandag de dood bevestigd van een Palestijnse gevangene uit de Gazastrook als gevolg van marteling en medische verwaarlozing in de beruchte Sde Teiman Israel-gevangenis en verhoorfaciliteit.
Ze verklaarden dat de gevangene, Omar Abdul-Aziz Fadel Jneid, 26, uit Jabalia in het noorden van Gaza, op 17 juni 2024 stierf als gevolg van marteling, mishandeling en medische verwaarlozing.
De aankondiging kwam slechts een paar dagen nadat het “Israëlische Centrum voor de Verdediging van het Individu” (Hamoked) de familie officieel had geïnformeerd dat het een reactie op zijn onderzoek had ontvangen van de gevangenisautoriteiten die bevestigden dat Omar op 17 juni was overleden, maar de bezettingsautoriteiten gaven geen verdere details.

Israël bombardeert de stad Jenin, doodt vijf Palestijnen

Dinsdagochtend werden bij een Israëlische drone-aanval vijf jonge Palestijnse mannen vermoord en raakten er zes anderen gewond tijdens een militaire inval in de noordelijke West Bank stad Jenin en het vluchtelingenkamp.
Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat de jongeman, Ahmad Husamuddin Kamel Sa’adi, 18, een van de doden was toen een bewapende Israëlische drone een raket afvuurde op een voertuig in de oostelijke wijk van de stad Jenin.
Volgens Wissam Bakr, de directeur van het Jenin Governmental Hospital, brachten lokale bewoners lichaamsdelen van vier vermoorde mannen naar het ziekenhuis, nadat het leger ambulancepersoneel had geblokkeerd om de plaats van de bomaanslag te bereiken.

Israëlische soldaten doden twee, verwonden er drie, nabij Jenin

Israëlische troepen schoten dinsdagmiddag twee Palestijnse jongemannen dood en verwondden drie anderen in het dorp Kafr Qud, ten westen van Jenin in het noorden van de West Bank.
De Algemene Autoriteit voor Burgerzaken informeerde het Ministerie van Volksgezondheid over de dood van de twee jongemannen, Walid Jamal Mohammad Hussein, 33, en Khader Hussein Khader Abu Qatna, 33.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen een huis in het dorp belegerden en het vuur erop openden, wat resulteerde in de dood van de twee jongemannen en de ernstige verwondingen van drie anderen.

Dag 305 Update: “30 doden, 66 gewonden in de afgelopen 24 uur” 

Op dinsdag, dag 305 van Israëls meedogenloze aanval op de gehele burgerbevolking van 2,24 miljoen Palestijnen in Gaza, ging het Israëlische bombardement de hele ochtend, middag en nacht door.
Medische bronnen meldden dat Israëlische bezettingstroepen drie bloedbaden hebben aangericht onder families in de Gazastrook, wat resulteerde in 30 martelaren en 66 gewonden die in de afgelopen 24 uur in ziekenhuizen aankwamen.
Drie Palestijnen werden gedood en anderen raakten gewond op dinsdag bij Israëlische beschietingen van de steden Rafah en Gaza.
Ooggetuigen meldden dat een Israëlische drone een groep Palestijnen in de buurt van de Khaled-moskee in de wijk Tal al-Sultan, ten westen van de stad Rafah, aanviel, wat leidde tot de dood van een en het letsel van een ander.

Dag 304 Update : “40 doden, 71 gewonden in de afgelopen 24 uur”

Op maandag, dag 304 van Israëls meedogenloze aanval op de gehele Palestijnse bevolking van 2,24 miljoen mensen in de Gazastrook, zetten Israëlische troepen hun aanval op de belegerde en gevangen burgerbevolking voort via land, zee en lucht.
Zes burgers werden maandagmiddag gedood bij Israëlische beschietingen ten zuiden van Gaza-Stad en ten oosten van Khan Yunis.
Een correspondent van het Palestijnse persbureau Wafa meldde, citerend de paramedici, dat vier lichamen werden overgebracht naar het Baptist Hospital in de stad. De vier werden gedood als gevolg van het bombardement door de Israëlische bezetting op een groep Palestijnen in de Al-Abraj-straat in het Tal Al-Hawa-gebied, ten zuiden van Gaza-Stad.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 07.08.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights