Balata Camp_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 30.07.2024   
Tweede Palestijn gedood door bezettingsmacht in Nablus

Israëlische troepen schoten zaterdag een Palestijnse jongeman dood tijdens herhaalde militaire invasies in het Balata-kamp, ​​ten oosten van Nablus in het noorden van de West Bank.
Zaterdagavond schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman dood en verwondden anderen in het Balata-kamp. Het was de tweede burger die in enkele uren in het kamp werd gedood.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat Israëlische troepen de jongeman Ali Bassam Hashash, 24, doodschoten en tweeëntwintig anderen verwondden.

Leger schiet kind neer, bombardeert huis, nabij Nablus

Na middernacht zaterdag/zondag schoten Israëlische troepen een Palestijns kind neer en bombardeerden een huis, in een nieuwe invasie van het Balata-kamp, ​​ten oosten van Nablus in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen het kamp voor de vierde keer in minder dan twaalf uur binnenvielen en een huis in het kamp belegerden.
Bronnen voegden toe dat soldaten een huis in het kamp belegerden en het vuur openden met scherpe munitie op burgers, waarbij ze een Palestijns kind schoten.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat hun ambulancepersoneel een 17-jarige naar het ziekenhuis vervoerde nadat de bezettingstroepen hem met scherp hadden beschoten.
De PRCS voegde toe dat het leger het vuur opende op ambulances en hun beweging belemmerde terwijl ze gewonde burgers vervoerden.

Soldaten ontvoeren zes Palestijnen op de West Bank

Op zondag ontvoerden Israëlische soldaten minstens zes Palestijnen uit verschillende delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat de soldaten verschillende provincies in de bezette West Bank binnenvielen, tientallen huizen bestormden en plunderden en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten controleerden.
Ze voegden toe dat de soldaten minstens zes Palestijnen ontvoerden, waaronder één kind en voormalige politieke gevangenen, en hen naar veel detentiecentra en verhoorcentra brachten.
Het is vermeldenswaard dat het leger sinds 7 oktober 2023 meer dan 9.845 Palestijnen heeft ontvoerd, waaronder honderden kinderen en vrouwen, grotendeels uit hun huizen en bij militaire wegversperringen in de bezette West Bank.

Israëlische soldaten schieten twee kinderen neer in de buurt van Nablus

Israëlische troepen schoten maandag twee Palestijnse kinderen neer nadat ze het vluchtelingenkamp Askar waren binnengevallen, ten oosten van Nablus in de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen maandagmiddag het Askar-kamp bestormden en het vuur openden met scherpe munitie, traangasgranaten en verdovingsgranaten op burgers.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) meldde dat hun ambulancepersoneel twee kinderen vervoerde; een 13-jarige werd in zijn dij geschoten met scherpe munitie en een 14-jarig kind liep een granaatscherf wond op in zijn dij.
In verwant nieuws vielen bezettingstroepen het dorp Burqa binnen, ten noordwesten van Nablus, en bestormden ze de huizen van verschillende burgers.

WAFA: Palestijnse gevangenen in de Ofer-gevangenis kampen met hongersnood, medische verwaarlozing en ontbering van fundamentele rechten

De repressie tegen Palestijnse gevangenen in de Ofer-gevangenis van de Israëlische bezetting heeft een crisispunt bereikt, met meldingen van ernstige mishandeling, waaronder systematische uithongering, sinds 7 oktober 2023, aldus een advocaat van de Palestinian Prisoners Affairs Authority.
De advocaat, die onlangs de Ofer-gevangenis bezocht, ten zuidwesten van Ramallah, meldde zeven zelfmoordpogingen door gevangenen vanwege de erbarmelijke omstandigheden, de wrede behandeling door bewakers en het gebruik van honger en medische verwaarlozing als vormen van collectieve straf. De gevangenen worden tijdens hun arrestatie en in de gevangenis geslagen, vooral als ze te laat zijn voor het appèl of niet elke dag op het aangegeven tijdstip (04.00 uur) wakker worden.

WAFA: “Gedetineerde lijdt aan verlamming; Israëlische autoriteiten weigeren behandeling”

Ibrahim Ammar Abbas, een 23-jarige Palestijn uit Jenin die momenteel in Israëlische hechtenis zit, heeft gedeeltelijke verlamming opgelopen tijdens zijn gevangenschap in het Negev-detentiekamp en de Israëlische autoriteiten weigeren hem naar verluidt medische behandeling te bieden.
De familie van Abbas verklaarde tegenover WAFA dat zijn gezondheidstoestand aanzienlijk is verslechterd door het gebrek aan medische zorg. Ze beschuldigden de bezettingsautoriteiten ervan zijn gezondheidstoestand te verwaarlozen, wat heeft geleid tot verergerende verlamming na een incident op de 15e van deze maand toen Abbas zijn tong inslikte, wat resulteerde in zijn gedeeltelijke verlamming.

Dag 297 Update: “Dodelijke Israëlische luchtaanvallen gaan ongecontroleerd door in Gaza”

Ondanks veroordeling voor het doden van meer dan 50 burgers, waaronder veel kinderen, bij het bombardement op een school op zaterdag in Deir al-Balah, zetten Israëlische troepen hun aanval op de gehele burgerbevolking van 2,24 miljoen mensen in Gaza op maandag voort voor de 297e dag op rij.
Drie Palestijnen werden gedood en anderen raakten gewond op maandagavond bij een Israëlische beschieting van de wijk Al-Nasr in Gaza-Stad.
Lokale bronnen meldden dat drie burgers werden gedood en meerdere anderen gewond raakten, waaronder kinderen en vrouwen, als gevolg van een Israëlische bombardement gericht op een woonappartement nabij de Al-Wahda-toren in de wijk Al-Nasr.

Dag 296: “Kinderen onder de tientallen gedood door Israëlische raketten in Gaza”

Op zondag Dag 296 van de aanhoudende genocide in de verwoeste, uitgehongerde en belegerde Gazastrook, doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen, waaronder veel kinderen en vrouwen.
Het Israëlische leger intensiveerde de bombardementen en beschietingen van verschillende delen van de Gazastrook, vanaf het land, de lucht en de zee, waarbij opnieuw duizenden Palestijnen werden getoond, vooral in Khan Yunis.
In centraal Gaza vuurden Israëlische pantservoertuigen tientallen scherpe kogels af op de Palestijnen en plaatsten ze fakkels in gebieden ten noordwesten van het vluchtelingenkamp Nusseirat en ten noorden van het vluchtelingenkamp al-Boreij.

Dag 295: “Nog een Israëlische bomaanslag op een school kost 53+ Palestijnse burgers het leven”

Op zaterdag, dag 295 van Israëls voortdurende aanval op de gehele bevolking van de Gazastrook, pleegden Israëlische troepen een ander bloedbad, wat het vijfde school bloedbad door Israëlische troepen in juli alleen al markeert – het bombarderen van een school vol ontheemde Palestijnse families, waarbij minstens 53 doden en tientallen gewonden vielen. Daarnaast bombarderen Israëlische troepen burgers terwijl ze op militaire bevelen vluchten voor Khan Yunis – een onbekend aantal is daar gedood.
Bij het laatste school bloedbad vond de aanval plaats op de Khadija School in Dir al-Balah, in centraal Gaza, waar momenteel duizenden ontheemden verblijven.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 30.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights