Afval op straat (© pixabay)

De regionale media geven aan dat er nogal wat zwerfafval ligt rondom het Lelycentre. Het wordt ook steeds meer een bron van ergernis voor omwonenden, bezoekers en ondernemers. Volgens de gegevens zou er nogal wat afval liggen in de straten en zijn containers behoorlijk vol. Dit trekt natuurlijk vogels en ongedierte aan.   

Lelycentre aantrekkelijk
Natuurlijk proberen de ondernemers het winkelgebied van het Lelycentre aantrekkelijk te krijgen en te houden, maar doordat er overal zwerfafval en ander afval te vinden is, is het vechten tegen de bierkaai. 

De ondernemingsvereniging heeft ondertussen laten horen dat mensen de vuilnisbakken veel te vol doen. Hierdoor kunnen vogels – op zoek naar voedsel – de vuilniszakken steeds makkelijker opentrekken. Op deze manier komt het afval overal te liggen en blijkt het ook steeds vaker te stinken.  

Naast het feit dat men ook steeds ‘makkelijker omgaat’ met afval – tenslotte moet men het kwijt en als een vuilnisbak vol is, wordt het afval er naast ‘gelegd’ – komt het ook voor dat men van andere soorten afval erbij zetten.

Afval en afvaldumping
Dit soort afvaldumpingen brengen onder meer huisraad en koelkasten mee. Het schoonhouden van het winkelgebied ligt bij de ondernemers, maar daar buiten is het een taak van de gemeente. 

Volgens ondernemers worden de containers wekelijks leeggemaakt, maar dat schijnt niet genoeg te zijn. Als het afval er elke dag ‘gedumpt’ wordt, helpt het schoonmaken van de containers op wekelijks basis niet echt.

Natuurlijk is de gemeente al ingelicht, maar er zijn ondernemers die te weinig reactie krijgen van de gemeente. Daarnaast ligt het probleem bij de omwonenden en de bezoekers. Het kan gewoon niet dat er overal politie op de loer gaat liggen.

Mensen moeten weten hoe men omgaat met afval. Opruimen is het motto en als dat niet in de ene bak kan, dan zoekt men een andere bak. Tevens is het toch niet normaal dat hele huisraad op straat komt te liggen. Dat brengt men weg of laat het ophalen.

(Bronnen: Omroep Flevoland, Flevopost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 27.07.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights