Ziad Mohammed Sidam 4-y-old, killed by missile strike (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zaterdag 27.07.2024   
Amerikaanse dokter: “Israëlische sluipschutters hebben ‘opzettelijk’ Palestijnse kinderen in Gaza als doelwit gekozen”

De Amerikaanse arts Mark Perlmutter zei dat Israëlische sluipschutters “opzettelijk” Palestijnse kinderen als doelwit hadden gekozen tijdens de recente aanvallen op de Gazastrook.
Perlmutter, die 30 jaar in rampgebieden over de hele wereld heeft doorgebracht, zei dat wat hij in zijn eerste week in Gaza zag, alle tragedies overtrof die hij in zijn professionele carrière had gezien.
‘Alle rampen die ik heb gezien, bij elkaar opgeteld: 40 missiereizen, dertig jaar, Ground Zero, aardbevingen, dat alles bij elkaar, staat niet in verhouding tot het bloedbad dat ik onder burgers heb gezien, alleen al in mijn eerste week in Gaza’.

Israëlisch leger doodt twee Palestijnen in Hebron

Dinsdag doodden Israëlische soldaten twee Palestijnen en ontvoerden er twee in het gouvernement Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen vielen meer dan vijftien Israëlische pantservoertuigen de steden Sa’ir en Shiokh binnen, ten noordoosten van Hebron, wat leidde tot protesten voordat de soldaten spervuur ​​van scherpe munitie, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.
Tijdens de invasies van de twee steden bestormde en plunderde het leger veel huizen, veroorzaakte schade, ondervroeg en viel veel Palestijnen aan, voordat er twee werden ontvoerd.

Israëlische drone-aanval doodt vijf Palestijnen in Tulkarm

Dinsdag doodde een Israëlische drone-aanval vijf Palestijnen, waaronder een vrouw en haar dochter, en schoot anderen dood in het vluchtelingenkamp Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat voor zonsopgang dinsdag een Israëlische drone een groep burgers aanviel en vijf mensen doodde, waaronder twee vrouwen, in de wijk Al-Hamam in het vluchtelingenkamp Tulkarm.
De vermoorde burgers werden geïdentificeerd als Ashraf Eid Zaher Nafe’, 20, Mohammad Ibrahim Mohammad Awad, 31, Mohammad Badea’ Mohammad Radwan, 36, en de twee vrouwen, Eman Abdullah Salem, 56, en haar dochter, Bayan Mohammad Jom’a Eid, 22.

Palestijns kind sterft aan eerdere verwondingen in Tulkarm

Dinsdag overleed een Palestijns kind aan een ernstige schotwond die het Israëlische leger hem eerder deze maand had toegebracht in de stad Methaloon, ten zuiden van Jenin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat het kind, Saif Ziad Ali Amir, 13, een burger van het gouvernement Tulkarm, dinsdagavond overleed, twaalf dagen nadat bezettingstroepen hem met scherp in de borst hadden geschoten.
Vanwege de ernst van zijn verwondingen werd het vermoorde kind overgebracht naar het Rafidia-ziekenhuis in Nablus, waar artsen aankondigden dat hij aan zijn verwondingen was bezweken.

Soldaten doden er één, schieten er zes neer en laten een huis ontploffen, nabij Jeruzalem

Israëlische troepen doodden een Palestijnse jongeman en schoten anderen neer, waaronder een kind in het vluchtelingenkamp Qalandia ten noorden van bezet Jeruzalem.
Woensdagochtend schoten de bezettingstroepen de jongeman, Ahmad Nidal Aslan, 20, dood, naast zes anderen, en lieten ze het huis van een vermoorde Palestijn ontploffen in het kamp Qalandia.
Mediabronnen meldden dat een grote legermacht woensdag voor zonsopgang het vluchtelingenkamp Qalandia binnenviel, het huis belegerde en voorbereidingen trof voor de ontploffing, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnen.

Israëlische speciale troepen doden een Palestijn en schieten een ander neer in Tubas

Israëlische speciale troepen vermoordden woensdag een Palestijnse douanebeambte en schoten een andere jongeman neer in de stad Tubas, in het noordoosten van de bezette West Bank.
Woensdagochtend infiltreerden undercover Israëlische agenten (Musta’aribin) de stad Tubas, gevolgd door militaire versterkingen van het Tayasir-controlepunt, ten noordoosten van de stad.
Mediabronnen meldden dat undercover Israëlische soldaten met scherpe munitie het vuur openden op een lid van de douanepolitie, die voor het politiebureau liep.

Palestijn sterft aan verwondingen opgelopen in Tulkarm

Een Palestijnse jongeman stierf woensdag als gevolg van de aanval van het Israëlische leger op het kamp Tulkarm in het noordwesten van de West Bank, dinsdag, waarbij vijf burgers omkwamen.
Woensdagochtend meldden medische bronnen bij het Al-Israa Specialized Hospital dat de jongeman, Yazan Mahmoud Abdo, 23, stierf aan een schotwond in de borst.

Dag 294: “Israëlische raketten doden tientallen burgers in Gaza”

Op vrijdag, dag 294 van de voortdurende Israëlische genocide en etnische zuivering van het Palestijnse volk in de verwoeste en verwoeste Gazastrook, doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten tientallen burgers, waaronder veel kinderen en vrouwen. Medische bronnen zeiden dat minstens twee Palestijnen werden gedood en velen gewond raakten, waaronder kinderen en vrouwen, toen het leger granaten afvuurde nabij het Al-Amal Hotel, ten westen van Gaza-Stad.
De bronnen voegden toe dat Israëlische drones raketten afvuurden op Palestijnen in Abu Hasira Street, ten westen van Gaza-stad, waarbij één Palestijn werd gedood en drie gewond raakten.

Dag 293 Update: “Aanhoudende Israëlische bombardementen eisen tientallen levens in Gaza”

Op donderdag, dag 293 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen, waaronder kinderen en vrouwen, in verschillende delen van de kust enclave.
Een Palestijnse vrouw werd gedood en drie personen raakten gewond toen het leger een raket afvuurde op de stad Bani Soheila, ten oosten van Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Ook vonden Palestijnse medici en bewoners de lichamen van verschillende vermoorde Palestijnen onder het puin van huizen die het leger in Bani Soheila had gebombardeerd.

Dag 293: “Israëlische raketten doden en verwonden tientallen mensen in Gaza” 

Op donderdag, dag 293 van de aanhoudende genocide op het Palestijnse volk in de verwoeste, uitgehongerde, belegerde en verwoeste kustregio, doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen in de Gazastrook.
Mediabronnen meldden dat het leger raketten en granaten afvuurde op huizen, straten en gebieden waar honderden families schuilden in tenten en scholen in de Gazastrook.
Medische bronnen meldden dat minstens vier Palestijnen werden gedood en velen gewond raakten toen het leger een raket afvuurde op een huis in het Qizan Najjar-gebied, ten zuiden van Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 27.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights