Fietsen in de natuur (© prov Flevoland)

Om de inwoners van Flevoland meer bij de natuur te betrekken stelt de provincie vanaf 1 augustus een subsidie beschikbaar. De subsidie is bedoeld voor organisaties zonder winstoogmerk, die al met burgers en / of maatschappelijke organisaties samenwerken op het gebied van natuur en biodiversiteit.  

Het indienen van de aanvraag
Met de subsidie wordt financiële ondersteuning geboden aan initiatieven en projecten die bijdragen aan de versterking van de relatie tussen bewoners en de natuur. De subsidie geldt vanaf 1 augustus 2024 tot en met 31 december 2026.

Het gaat bij de subsidie om activiteiten die plaatsvinden in Flevoland en die het beleven van de natuur (willen) vergroten. Op de provinciale pagina ‘Subsidie aanvragen’ is meer informatie te vinden over de voorwaarden en het indienen van een aanvraag.

De natuur is van ons allemaal
Gedeputeerde Harold Hofstra heeft een reactie gegeven op de open te stellen subsidieregeling. Hij heeft aangeven dat de natuur van iedereen is. Daarom is het van groot belang dat iedereen de kans krijgt om betrokken te zijn bij de natuur. 

Hierbij gaat het om de kans om betrokken te zijn bij het behoud en de ontwikkeling van de natuur. De provincie wil met de subsidieregeling de lokale initiatieven en gemeenschappen ondersteunen die zich inzetten voor een groenere en duurzamere omgeving.  

Mocht men vragen hebben of meer informatie willen hebben over de subsidieregeling of men wil een aanvraag indienen, kan men contact opnemen met het expertiseteam Natuur via de mail subsidieaanvragen@flevoland.nl of telefoon: 0320-265213.

(Bron: Provincie Flevoland) 

Henny AJ. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 24.07.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights