Collage of attacks_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Dinsdag 23.07.2024  
Israël valt Gaza, Jemen en Libanon aan met Amerikaanse en NAVO-wapens

Een ziekenhuis in Gaza zei zaterdag dat het een jongetje uit de baarmoeder van zijn moeder heeft gered nadat ze stierf aan verwondingen opgelopen tijdens een Israëlische aanval.
Ola Adnan Harb al-Kurd, die negen maanden zwanger was, overleefde ternauwernood een zware nacht vol raketaanvallen waarbij naar verluidt meer dan 24 mensen omkwamen, waaronder zes leden van dezelfde familie.
Artsen konden echter de moeder niet redden, maar voerden snel een keizersnede uit “en haalden de foetus eruit”, vertelde de chirurg aan AFP.
De toestand van de pasgeborene was aanvankelijk kritiek, maar nadat hij zuurstof kreeg, werd de medische zorg gestabiliseerd, zegt Raed al-Saudi, hoofd van de afdeling verloskunde en gynaecologie van het ziekenhuis.

Synopsis van het besluit van het ICJ over de Israëlische bezetting, reacties en inzichten

Washington Post meldt: Het Internationale Gerechtshof, de hoogste rechterlijke macht van de Verenigde Naties, heeft vrijdag gezegd dat Israël zijn bezetting van Palestijns grondgebied moet beëindigen, bestaande nederzettingen moet evacueren, moet stoppen met het bouwen van nieuwe en herstelbetalingen moet betalen aan Palestijnen die land en eigendommen hebben verloren.
In een uitgebreid juridisch advies van 83 pagina’s stelt de rechtbank in Den Haag dat Israël verantwoordelijk is voor “systematische discriminatie” van Palestijnen op basis van ras of etniciteit, het recht van de Palestijnen op zelfbeschikking heeft geschonden en in feite grote delen van de Palestijnen heeft geannexeerd. land.
Het scherpe advies is niet-bindend, maar heeft nog steeds juridisch gewicht en kan bredere gevolgen hebben in de internationale arena, ook op het gebied van handel en diplomatie. Het Hof zei dat de lidstaten de situatie die voortvloeit uit de aanwezigheid van Israël in bezet gebied niet als legaal mogen erkennen, noch hulp of bijstand mogen verlenen bij het in stand houden ervan.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in Tulkarm

Israëlische troepen schoten maandagavond een Palestijnse jongeman neer in de stad Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en bestormden steden en dorpen in de noordelijke gouvernementen Jenin en Nablus op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingsmacht een jonge man in de borst schoot tijdens hun militaire inval in Tulkarm; hij werd vervoerd naar het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital.
Bronnen voegden eraan toe dat de jongeman een inwoner is van de buitenwijk Thanaba, ten oosten van de stad, en dat zijn verwondingen als matig tot ernstig werden beschouwd.

Leger schiet een Palestijn neer, ontvoert er twee, nabij Jenin

Maandag schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman neer en ontvoerden twee anderen, waaronder een gewonde man en een voormalige gevangene in de buurt van Jenin, in het noorden van de West Bank.
De bezettingstroepen hebben maandag een 37-jarige Palestijnse man neergeschoten in het dorp Faqqu’a, ten noordoosten van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat soldaten maandagochtend een 37-jarige burger van Jenin neerschoten, terwijl hij zich in de buurt van de annexatie- en apartheidsmuur bevond die op het land van het dorp Faqqu’a was gebouwd; hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis in Jenin vervoerd.
Ondertussen hebben soldaten ten westen van de stad maandagmiddag een voormalige gevangene ontvoerd in het dorp Tura al Gharbiya.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren vier Palestijnen in Ramallah en Hebron

Israëlische troepen hebben zondag twee Palestijnse jonge mannen ontvoerd in het centrale gouvernement van de West Bank en twee anderen in het zuidelijke gouvernement Hebron van de West Bank.
Zondagavond hebben de bezettingstroepen twee Palestijnse mannen ontvoerd in de stad Kafr Malek en anderen vastgehouden, ten oosten van Ramallah op de centrale West Bank.
Mediabronnen zeiden dat soldaten de stad Kafr Malek binnenvielen en de twee jonge mannen, Yassin Ahmed Bairat, 23, en Mohammad Nazim Bairat, 22, ontvoerden nadat ze in hun huizen hadden ingebroken.
Bronnen voegden eraan toe dat de bezettingsmacht de jongeman, Abdul Hamid Ragheb Bairat, 31, arresteerde en hem aanviel voordat hij werd vrijgelaten.

Leger ontvoert acht Palestijnen op de West Bank 

Israëlische troepen hebben zondag acht Palestijnen, onder wie vrouwen, ontvoerd in de gouvernementen Nablus, Tulkarm en Qalqilya, in het noordelijke en noordwestelijke deel van de West Bank.
Zondagmiddag hebben de bezettingstroepen een Palestijnse jongeman ontvoerd bij een vliegende controlepost, ten zuiden van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten de voertuigen van burgers stopten en doorzochten, hun identiteitskaarten inspecteerden en de burger, Ahmad Abu Al-Fiya, 42, een inwoner van Tulkarm, ontvoerde.
Israëlische troepen hebben drie Palestijnse jonge mannen ontvoerd in de stad Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.

Dag 290: “Tientallen Palestijnen gedood, duizenden ontheemd in Gaza”

Het Israëlische leger heeft maandag tientallen Palestijnen gedood, minstens tweehonderd gewond en duizenden burgers ontheemd in de stad Khan Yunis in de zuidelijke Gazastrook.
Bezettingsvliegtuigen en tanks voerden een intensieve bombardementscampagne uit op de stad Khan Yunis in het zuiden van Gaza, waarbij 71 burgers om het leven kwamen, minstens tweehonderd gewond raakten en duizenden burgers verdreven werden.

Dag 289: “Israël doodt tientallen Palestijnen, verwondt vele anderen in Gaza”

Op zondag, dag 289 van de Israëlische militaire aanval op de Gazastrook, bombardeerden bezettingsvliegtuigen en tanks verschillende gebieden in Gaza, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en anderen gewond raakten.
Zondagochtend bombardeerden Israëlische gevechtsvliegtuigen de omgeving van de Koeweit-rotonde in de wijk Al-Zaytoun in het zuidelijke deel van Gaza-Stad, waarbij twee burgers gewond raakten; ze werden naar het Baptist Hospital vervoerd. In de middag vuurden Israëlische tanks artillerie granaten af ​​op een moskee in de wijk Al-Zaytoun, waarbij verschillende verwondingen ontstonden. Drie burgers werden gedood en anderen raakten gewond toen Israëlische gevechtsvliegtuigen de Al-Batsh gezinsgebouw in de wijk Al-Tuffah, ten oosten van Gaza-stad bombardeerden. Israëlische bommen waren zondagavond gericht op een huis in het zuidelijke deel van de stad, waardoor branden ontstonden; er zijn geen gewonden gevallen.

Dag 288: “Palestijnse journalist en zijn familie onder tientallen doden in Gaza”

Op zaterdag, dag 288 van de Israëlische militaire aanval op de bevolking van Gaza, behoorden een Palestijnse journalist en zijn gezin tot de tientallen burgers die werden gedood in verschillende regio’s van de verwoeste Gazastrook.
Mediabronnen meldden dat reddingsteams de lichamen van de burger Yassin Al-Shuraihi, zijn vrouw en zijn twee kinderen hebben geborgen en verschillende gewonde burgers hebben vervoerd, nadat Israëlische raketten een huis in het Nusseirat-kamp hadden getroffen; alle slachtoffers werden naar het Al-Awda-ziekenhuis in het kamp vervoerd.
Al-Jazeera meldde dat het Israëlische leger zaterdag vóór zonsopgang het huis van de familie Al-Shuraihi in het vluchtelingenkamp Nusseirat heeft gebombardeerd, waarbij ten minste vier mensen omkwamen en nog veel meer gewond raakten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 23.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights