Deir Al Balah_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zaterdag 20.07.2024  
Nieuwe zorgen nu het poliovirus wordt aangetroffen in het rioolwater van Gaza

Andalou Agency rapporteert: Er heeft zich een nieuwe gezondheidscrisis voorgedaan in de gebombardeerde Gazastrook met de detectie van het poliovirus in rioolwater, zo maakte het ministerie van Volksgezondheid van Gaza donderdag bekend.
In een verklaring van het ministerie werd opgemerkt dat “tests op rioolmonsters, uitgevoerd in coördinatie met UNICEF, de aanwezigheid van het poliovirus bevestigden.”
De verklaring voegde eraan toe dat de aanwezigheid van het virus in het rioolwater, dat door gebieden met ontheemden en woongebieden stroomt als gevolg van de vernietiging van de infrastructuur, “een nieuwe gezondheidscrisis vertegenwoordigt.”
De situatie wordt verergerd door ernstige overbevolking, schaarse en vervuilde watervoorraden, opgehoopt afval en de Israëlische blokkade van hygiëne voorzieningen.  

Dag 287: “Israëlische luchtaanvallen doden tientallen Palestijnen in Gaza”

Op vrijdag, dag 287 van de Israëlische agressie tegen Gaza, doodde het leger verschillende Palestijnen, waaronder kinderen, en verwondde anderen in verschillende regio’s van de verwoeste Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat bij luchtaanvallen van de bezetting vrijdagavond zes Palestijnen omkwamen in het Nusseirat-kamp, ​​in de centrale Gazastrook.
Bronnen voegden eraan toe dat gevechtsvliegtuigen zich richtten op het huis van de familie Al-Tawil in het vluchtelingenkamp Nusseirat, waarbij vier Palestijnen omkwamen.
Het Israëlische leger doodde twee anderen nadat ze een raket hadden afgevuurd op een groep burgers in de Al-Rashidstraat, ten westen van het kamp; hun lichamen werden vervoerd naar het Al-Awda-ziekenhuis in het kamp.
Vrijdagmiddag bombardeerden bezettingsvliegtuigen een huis ten zuiden van Khan Yunis in de zuidelijke Gazastrook, waarbij drie Palestijnen omkwamen, onder wie een vrouw en een kind.

Dag 286 Update: “Israëlische strijdkrachten gaan door met het bombarderen van burgers in vluchtelingenkampen”

Op donderdag 18 juli, dag 286 van de Israëlische aanval op de gehele burgerbevolking van de Gazastrook, gingen de Israëlische bombardementen door vanaf de vroege ochtenduren, tot in de ochtend, de middag en de avond.
Israëlische luchtaanvallen op burgergebieden gingen de hele dag en avond door. Ten minste zes Palestijnse burgers zijn donderdagavond gedood en anderen gewond geraakt bij Israëlische beschietingen op verschillende gebieden in de Gazastrook.
Lokale en medische bronnen zeiden dat vier burgers de marteldood stierven nadat de bezetting zich richtte op een bijeenkomst van burgers in de buurt van het Abd al-Aal-kruispunt aan de al-Jalaa-straat, ten westen van Gaza-Stad. Ze werden overgebracht naar het Arab Baptist Hospital in de stad, terwijl een burger de marteldood stierf nadat het bezettingsvliegtuig een huis naast de Al-Julani Moskee in de wijk Al-Tuffah, ten oosten van de stad, had aangevallen.

Israëlische soldaten doden een Palestijn nabij Hebron

Israëlische troepen hebben vrijdagavond een Palestijnse jongeman doodgeschoten in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron op de zuidelijke bezette West Bank.
Volgens medische bronnen in het Al-Ahli Ziekenhuis in Hebron stierf de voormalige gevangene, Ibrahim Hamza Ibrahim Zaqaqiq, 20, kort nadat hij met scherpe munitie in het hoofd was geschoten.
Media-activist Mohammad Awad vertelde aan het WAFA News Agency dat de bezettingstroepen de stad Beit Ummar vrijdag/zaterdag vóór middernacht binnenvielen, wat tot protesten leidde.

Palestijnse jongeman bezwijkt aan eerder opgelopen wonden nabij Jenin

Vrijdag bezweek een Palestijnse jongeman aan eerdere verwondingen die hem in januari 2024 door Israëlische troepen waren toegebracht in de stad Arraba, ten zuidwesten van Jenin in het noorden van de West Bank .
Volgens medische bronnen in het Ibn Sina-ziekenhuis in Jenin stierf de jongeman, Yamen Ahmad Asfour, 19, als gevolg aan een schotwond met scherp die hij op 13 januari 2024 opliep.
’s Avonds verzamelden Palestijnen zich bij het huis van de vermoorde man in de stad Arraba, waar zijn familieleden voor het laatst afscheid namen.
Na het avondgebed verrichtten de rouwenden het begrafenisgebed over het lichaam van de vermoorde man en begroeven hem op de begraafplaats van de stad.

Israëlische leger schiet twee Palestijnen neer, ontvoert er één, nabij Nablus

Israëlische troepen hebben dinsdag twee Palestijnse jonge mannen neergeschoten en een andere ontvoerd in het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat undercover Israëlische agenten (Musta’ribeen) de wijk ‘Al-Tirawiyah’ in het Balata-kamp infiltreerden en het huis van een burger omsingelden, terwijl ze met veel scherp schoten.
Volgens Ahmad Jibril, de directeur van de ambulance- en hulpdiensten van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus, liep een 24-jarige jongeman een schotwond met scherp op in de knie; hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.
Jibril voegde eraan toe dat een andere jongeman een granaatscherf wond opliep door een scherpe kogel en ter plaatse werd behandeld.

Leger ontvoert een vrouw in de buurt van Qalqilya

Woensdagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Azzoun binnen, ten oosten van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en ontvoerden een Palestijnse vrouw.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad binnenvielen, voordat ze huizen bestormden en plunderden, en een vrouw ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de vrouw hadden ontvoerd om haar zoon, Abdul-Latif Riyashi, te dwingen zich over te geven aan het leger.
In de stad Qalqilya vielen de soldaten twee huizen binnen van Ali Baker en Jamal Abu Haniyya, plunderden ze en namen metingen van de twee huizen ter voorbereiding op de sloop ervan.
Eveneens bij zonsopgang ontvoerden de soldaten drie Palestijnen, waaronder één vrouw, in het gouvernement Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.

Leger vernietigt waterput, gebouwen en ontwortelt bomen in Hebron

Woensdag hebben Israëlische soldaten een Palestijnse landbouwschuur en een waterput gesloopt, een muur met de grond gelijk gemaakt en bomen en gewassen ontworteld in Birin en de stad Bani Naim, ten oosten van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen en een bulldozer het Ein ash-Shinar-gebied in het dorp Birin zijn binnengevallen en een waterput en een landbouwschuur hebben vernield die eigendom waren van een Palestijn uit de familie Ja’bari.
Bovendien vertelde inwoner Mohammad Sbeih aan het Palestijnse persagentschap WAFA dat de soldaten zijn land in het Jarun al-Batma-gebied in de stad Bani Naim, ten oosten van Hebron, waren binnengevallen en een 100 meter lange cementmuur hadden gesloopt.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 20.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights