Day 284 of attack on Gaza (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 16.07.2024  

Het dodental van het bloedbad in Al-Mawasi loopt op tot 90 doden en 300 gewonden

Medische bronnen in de Gazastrook hebben bevestigd dat het dodental van de Israëlische moordpartijen op ontheemde Palestijnen in hun tenten in het Al-Mawasi-gebied in Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, minstens 90 heeft bereikt, naast 300 gewonden, waaronder veel kinderen en vrouwen.
De bronnen zeiden dat het Israëlische leger verschillende luchtaanvallen uitvoerde op de overvolle tenten en het kamp waar de ontheemde Palestijnen probeerden te schuilen, waarbij minstens 90 doden vielen en meer dan 300 gewond raakten, waaronder kinderen en vrouwen.
Bovendien richtte het leger zich met raketten op en omsingelde Palestijnse medici en reddingswerkers terwijl ze probeerden de doden en gewonden te evacueren.
Het is de moeite waard te vermelden dat het Israëlische leger afgelopen mei Al-Mawasi als een “veilige zone” heeft aangemerkt toen het de Palestijnen beval verschillende delen van de kust enclave te verlaten om daarheen te gaan, en zich nu op hen richtte, wetende maar al te goed dat de bewoners gezinnen zijn die onderdak en veiligheid zoeken.

Leger doodt een Palestijn in de buurt van Ramallah

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man dodelijk neergeschoten en zijn lichaam enkele uren vastgehouden in de stad Al-Bireh, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat het leger de stad was binnengevallen, vooral het Al-Baloa-gebied, wat tot protesten leidde, en veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen had afgevuurd.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten de 20-jarige Ahmad Ramzi Abed Sultan doodden nadat ze hem met scherp in de borst en de buik hadden geschoten en zijn lichaam enkele uren hadden vastgehouden op een militaire basis in de illegale kolonie en veiligheidscentrum Beit El.

Israëlische soldaten verwonden een Palestijns kind ernstig in Hebron

Maandagavond schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind neer en verwondden het ernstig in de stad Shiokh Al-Arroub, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Verschillende Israëlische militaire voertuigen vielen de stad binnen, wat leidde tot protesten, en vuurden scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen af.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten een kind met scherp in de borst hebben geschoten, waardoor levensbedreigende wonden ontstonden voordat hij met spoed naar een ziekenhuis in Hebron werd gebracht.
De bronnen voegden eraan toe dat tientallen Palestijnen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas, snijwonden en blauwe plekken, en de noodzakelijke behandeling kregen.

Soldaten schieten jonge man neer in Hebron

Zaterdagavond vielen Israëlische soldaten de stad Beit Ummar binnen, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, schoten een jonge man neer met een kogel en zorgden ervoor dat veel Palestijnen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas.
Lokale bronnen zeiden dat de soldaten de stad binnenvielen en de straten sloten, wat tot protesten leidde, voordat ze met scherp vuurden, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een jonge man met een levend schot in de schouder hadden geschoten, waardoor velen de gevolgen kregen van het inademen van traangas.

Het leger ontvoerde drie Palestijnen, onder wie één vrouw, in Qalqilya

Zaterdag hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen, waaronder één vrouw, ontvoerd in Qalqilia, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen de stad binnenvielen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten een vrouw, Donia Daoud, en een man, Ghassan Jibril, uit hun huizen hadden ontvoerd en hen naar een onbekende bestemming hadden gebracht.
Tijdens de invasie blokkeerden de soldaten de oostelijke ingang van het dorp, waardoor de Palestijnen het gebied niet konden binnenkomen of verlaten.

Dag 282 Update: “Nog een bloedbad op scholen door Israëlische strijdkrachten in Gaza”

Na een gruwelijk bloedbad waarbij Israëlische troepen zaterdagmiddag 90 burgers doodden in de ‘veilige zone’ van al-Mawasi, stopten de Israëlische strijdkrachten hun meedogenloze en voortdurende bombardementen niet op burgergebieden in verschillende delen van de Gazastrook op zondag, dag 282 van de Israëlische militaire actie, aanval op Gaza.
15 Palestijnse burgers werden gedood, de meesten van hen kinderen en vrouwen, en tientallen raakten gewond op zondagmiddag, bij een Israëlische bezettingsbomaanslag gericht tegen de Abu Oreiban School, aangesloten bij de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA), in het Nuseirat-kamp, waar een groot aantal ontheemden gehuisvest zijn.
De aanval op het door de VN gerunde school opvangcentrum Abu Araban in het Nuseirat-kamp in centraal Gaza was de vijfde in acht dagen tijd op een schoolgebouw dat nu een opvangcentrum is geworden.

Dag 283 Update: “Voortdurend Israëlisch bombardement, vernietiging van het VN-hoofdkwartier”

Gedurende de ochtend, middag en nacht op maandag, dag 283, van de Israëlische aanval op de gehele burgerbevolking van de Gazastrook, gingen Israëlische troepen door met hun bombardementen en artilleriebeschietingen gericht op overvolle burgervluchtelingenkampen in de Gazastrook.
Maandagavond werden zeven Palestijnse burgers gedood bij Israëlische beschietingen op verschillende gebieden in de Gazastrook.
Paramedici van de Palestijnse Rode Halve Maan zeiden dat ze de lichamen van twee van de doden konden ophalen, Kamel Ahmed Siam en Darwish Sharif Siam. De twee werden gedood bij een Israëlisch bombardement op de wijk Siam ten noorden van de stad Rafah in de zuidelijke Gazastrook. Ze werden overgebracht naar het Nasser-ziekenhuis in de naburige stad Khan Yunis.

Dag 284: “Israël gaat door met het meedogenloos bombarderen van civiele ‘veilige gebieden’ ”

Op dinsdag 16 juli, dag 284 van de voortdurende Israëlische aanval op de gehele burgerbevolking van de Gazastrook, in de vroege uren voor zonsopgang, doodde een Israëlische aanval op een huis in Nuseirat elf mensen, waaronder vijf kinderen.
Volgens het Palestijnse persbureau Wafa hebben paramedici in Khan Yunis vier overleden burgers en drie gewonden geborgen in een huis van de familie Abu Teir, nadat dit het doelwit was geworden van een luchtaanval van Israëlische bezettingsvliegtuigen in de stad Abasan, ten oosten van de stad. Ze werden overgebracht naar het Nasser Medisch Complex. De Israëlische bezetting artillerie vuurde ook granaten af ​​op de stad Al-Qarara, ten noordoosten van de stad.
In de stad Rafah werden dinsdagochtend vier burgers gedood in het Khirbet Al-Adas-gebied in de stad Rafah. De lichamen kwamen aan in het Nasser-ziekenhuis in Khan Yunis.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 16.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights