Israeli Forces Suppress Land Day Demonstration near Nablus

The Israeli army suppressed a non-violent demonstration, on Tuesday, as Palestinians commemorated the 45th Anniversary of Land Day, in Sebastia, northwest of Nablus, in northern West Bank.

According to Quds News Network, the army fired teargas canisters and stun grenades, causing several protesters to suffer the effects of teargas inhalation.

On March 30, 1976, Palestinians inside Israel protested against the Israeli government announcement of the seizure of 21,000 dunams  (5,189 acres) of Palestinian land. The Israeli police violently suppressed the demonstrations, killing 6 young Palestinians, and injuring and arresting many others.

In related news Israeli soldiers closed, for the second day, the archeological site in Sebastia to allow groups of illegal colonialist settlers into it.

The Mayor of Sebastia, Mohammad Azem, said dozens of illegal colonialist settlers, accompanied by many soldiers invaded the site after the soldiers closed the entire area to the Palestinians.

جيش الاحتلال يقمع فعالية يوم الارض في سبسطيه..
احيت هيئة مقاومة الجدار والاستيطان وحركة فتح وفصائل العمل الوطني والمجلس الأعلى للشباب والرياضة ومؤسسات واهالي بلدة سبسطية وجمعية حدد هدفك الذكرى 45 ليوم الارض الخالد على ارض سبسطيه الصامدة في وجه مخططات الاحتلال التهويدية، حيث توجه المشاركون الى الموقع الاثري المغلق من قبل جيش الاحتلال وحدثت مواجهات مباشرة مع جيش الاحتلال نتج عنها العديد من الإصابات بالاختناق بالغاز السام.
يذكر ان هذه الفعالية تأتي على ارض سبسطية في ظل استهداف الاحتلال للموقع الاثري من خلال إقامة مركز للشرطة في الموقع تابع للاحتلال بهدف تسهيل اقتحامه من عصابات المستوطنين اضافة الى تهويده وتزييفه وطمس هويته الفلسطينية، كما ان حكومة الاحتلال منحت مبلغ ٢٤ مليون شيكل لمجلس المغتصبات لاستخدام جزء من هذه الميزانيه للسيطرة على المنطقة الاثرية.
وقد جاءت هذه الفعاليه رفضا لمخططات الاحتلال في هذه المنطقة وتاكيدا على هويتها الفلسطينية وعلى استمرار نهج مقاومة هذه المخططات الاستعمارية الاحلالية.

May be an image of 4 people
May be an image of ‎one or more people, people standing, outdoors and ‎text that says '‎اقلیمنابلس نابلس الوطني الفلسطيني فتح التحرير والا الجدار لاستيطان هيئة مقاومة جمعية حدد ليوم هدفك الأرض జ الخالد لذكرى الخامسة والأربعين باقون ما بقي والزيتون الأرض الخالد يوم REDMI NOTE و REMINOTE9 SABASTYA ENG.JEHAD_SABASTYA 10:55 2021/3/3010:55‎'‎‎
May be an image of 5 people, people standing and outdoors
May be an image of one or more people, people standing and outdoors

(Source / 01.04.2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *