Heb jij de aandacht van je kids?

Als ouder heb je niets liever dan dat je jouw dierbare kinderen datgene ziet doen wat je het meest blij maakt; het verrichten van het gebed en het onderhouden van de andere islamitische richtlijnen. Toch?

In de Koran beschrijft Allah de meest Verhevene Zijn vrome dienaren met meerdere eigenschappen. Eén daarvan is dat zij de volgende smeekbede verrichten:

Onze Heer, schenk ons van onze echtgenotes en ons nageslacht een verkoeling voor de ogen (d.w.z. een genot) en maak ons tot leiders van de godsvruchtigen. [25:74]

Het grootste genot en verkoeling voor de ogen is dat je jouw nageslacht het rechte pad ziet bewandelen.

#Blijfthuis
Als ouder denk je nu: dit is het ideale moment om mijn kinderen aan te sporen tot zaken zoals het gebed. Ze zitten de hele dag thuis dus heb ik nu alle aandacht.

Dat dit hét moment is om je kinderen aan te sporen tot het gebed, dat klopt. Maar dat je nu alle aandacht hebt, dat is een heel ander verhaal.

Hoeveel aandacht hebben we eigenlijk van onze kids wanneer we met ze in ‘gesprek’ zijn? En met aandacht bedoel ik niet dat je hun naam roept en zij zich even tot je wenden, luisteren en vervolgens ja knikken. Dat is geen aandacht, dat gebeurt op automatische piloot. Deze ja is niet de ja die je als ouder wil horen, omdat deze opvoedkundig weinig oplevert.  

Met aandacht bedoelen we dat datgene wat je tegen ze zegt door hen wordt overpeinsd. En echt goed tot ze doordringt. 

Ok. Wat is dan wel een manier om tot je kinderen door te dringen en hun volledige aandacht te verkrijgen? Zodat je deze dagen optimaal kunt benutten?

In het volgende bericht delen we het antwoord in sha Allah. Hopelijk heb ik nu de aandacht van de ouders 🙂

Moge Allah ons allen van profijtvolle kennis en goede daden blijven voorzien

(Source / 13.04.2020) 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.