Ramadan? Alleen maar positiviteit

Ramadan 2020


Alhamdolilah te allen tijde. De situatie van de gelovige is, zoals onze profeet vrede zij met hem zei, altijd goed. In goede tijden zijn we Allah dankbaar en in minder goede tijden zijn we geduldig.

Het is vandaag 17 sha’baan. Dit betekent dat de gezegende maand Ramadan al over minder dan twee weken van start gaat. Moge Allah ons deze allen in goede staat van imaan en gezondheid doen bereiken.

Een andere Ramadan
Het klopt dat deze Ramadan anders zal zijn dan de voorgaande jaren. De moskeeën zullen hoogstwaarschijnlijk de gehele Ramadan gesloten zijn. De saamhorigheid tijdens de Ramadan zal ook niet zijn zoals we gewend zijn. Alhamdolilah te allen tijde.

Alleen heeft het geen zin om dit te blijven herhalen. Iedere keer weer wanneer de Ramadan ter sprake komt. Sterker nog: dit werkt demotiverend.

Onze kracht als moslims is juist dat we dingen snel kunnen accepteren, omdat we geloven in de voorbeschikking. Onze kracht is juist dat we altijd optimistisch proberen te blijven en de mensen hier tot aansporen.

Ons voorbeeld hierin is onze profeet vrede zij met hem. Hij die van optimisme hield en van een positief woordje. Zelfs in de meest moeilijke tijden. Zelfs toen de vijand een gigantisch leger verzamelde en zich wendde tot Medina, bleef hij positief en verheugde hij zijn metgezellen op grote toekomstige overwinningen op de Romeinen en Perzen!

Beste broeders en zusters

De volgende keer dat iemand negatief begint over de Ramadan geef je hem het vaccin dat optimisme wordt genoemd. Alleen zo kunnen we voorkomen dat dit ‘virus’ zich verder zal verspreiden.

In de Ramadan-berichten van dit jaar zullen we met de wil van Allah stilstaan bij de nieuwe ontstane situatie waarin we veel tijd thuis doorbrengen en de daarbij behorende regelgevingen.

Moge Allah ons allen van profijtvolle kennis en goede daden blijven voorzien

(Source / 10.04.2020) 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *