Wees meegaand …

Het vers dat ons tijdens de Taraweeh is bijgebleven en wij graag met jullie willen delen is een vers uit Hoofdstuk Al A’raaf

Afbeeldingsresultaat voor wees meegaand islam

Het is een heel belangrijk vers. Het is een vers dat als wij dit in de praktijk brengen, veel van onze geschillen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Binnen én buitenshuis. Allah de meest Verhevene zei (betekenis):

Aanvaard (in jouw omgang met anderen) datgene wat binnen hun vermogen is, roep op het goede en wend je af van de onwetenden. [7:199]

Elk mens verschilt van de ander. In denkwijze, gewoontes enz. Je zult in jouw omgang met anderen daarom ongetwijfeld op bepaalde punten botsen. Je kunt de ander, op zijn Hollands (en wellicht Belgisch), continu de les wijzen wanneer deze volgens jou iets niet doet zoals het hoort. En dit met alle gevolgen van dien. Maar je kan ook accepteren wanneer iemand iets herhaaldelijk doet, dat de ander nou eenmaal anders is en het laten voor wat het is. En doen alsof er niks aan de hand is.

Dit kan voor velen in het begin lastig zijn. Die drang om er even wat van te zeggen, is bij velen sterk. Maar oefening baart kunst …

Als wij dit toepassen in onze omgang onderling, zullen we zien dat heel veel geschillen worden voorkomen. Op de werkvloer, thuis met je partner, vrienden enz. Het leven is een stuk soepeler wanneer je meegaand en makkelijk bent. Laat woorden als: ‘is goed’ en ‘geen probleem’ altijd op het puntje van je tong zijn. Met name thuis!

Het tweede advies van Allah is om op te roepen tot het goede in woord en daad. Geef degenen die jij treft altijd wat goeds mee. Adviseer ze, spoor ze aan tot het goede, zoals goedheid jegens de ouders, familiebezoek etc. Zo verspreidt het goede zich!

Je hebt een soort mens dat onwetend en dwaas is in hun omgang met anderen. Schelden, lasteren, geweld etc vinden ze doodgewoon. Het advies wat Allah ons heeft gegeven betreft deze groep mensen, is om je van hen af te wenden, niet op ze te reageren en ze verder geen aandacht te schenken. Want juist dat is wat ze willen!

Moge Allah ons doen behoren tot degenen die Zijn boek overpeinzen om er vervolgens lering uit te trekken en ernaar te handelen.

(Source: Kennisviamail.nl / 04.06.2017)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *