De Palestina Papers

Deel 26: Het mes in de rug


Deze maand werd oorlogsmisdadiger Netanyahu (woorden van de heer Van Agt) met veel pracht en praal in Nederland binnengehaald. Deze man werd ontvangen door premier ‘pleurt op’ (overigens werd dat toen niet gezegd) Rutte, de Tweede Kamer en zelfs de koning.
Maar het wordt nog gekker: een andere oorlogsmisdadiger (woorden van journalist Ben White) is overleden en de premier gaat naar zijn begrafenis. Het moet niet gekker worden.


Hoe is het mogelijk dat de Nederlandse politiek er alles aan probeert te doen om oorlogsmisdadigers voor het ICC te krijgen – zie het neergeschoten vliegtuig, jihadist uit Afrika, verantwoordelijken voor moord op 70000 moslims in Srebrenica – maar aan de andere kant oorlogsmisdadigers van het zionistische regime in Tel Aviv in de watten legt?

Shimon Peres, the last of Israel’s founding fathers, died on Wednesday aged 93 after his condition swiftly deteriorated following major stroke last week.

 

Shimon Peres
Shimon Peres, de laatste van de grondleggers van Israël, is geboren in 1923 als Szymon Perski in Belarus in Polen en is op elfjarige leeftijd met de familie naar het toenmalige Britse mandaatgebied Palestina in 1934 verhuisd.

Als een jonge man trad Peres toe tot de Hagenah, een militie die primair verantwoordelijk was voor de etnische zuivering van de Palestijnse dorpen in 1947 – 1949, tijdens de Nakba.
Ondanks de gewelddadige verplaatsing van de Palestijnen een historisch record was, heeft Peres altijd volgehouden dat de zionistische krachten “de zuiverheid van de strijdkrachten  verdedigden”.  Sterker nog, Peres beweerde zelfs dat voordat Israël bestond, “er niets was”.

Peres diende tussen 1953 en 1965 eerst als directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Defensie en daarna als plaatsvervangend minister van defensie. Op grond van zijn verantwoordelijkheden op dat moment werd hij beschreven als “
een architect van Israëls nucleaire wapenprogramma“. Een programma dat in feite nog steeds “buiten de controle van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) blijft.”
Maar in 1975 heeft Peres tijdens een ontmoeting met de Zuid-Afrikaanse minister van Defensie PW Botha “aangeboden om kernkoppen te verkopen aan het apartheidsregime.”
Tevens heeft Peres in 1986 de Mossad geautoriseerd om de nucleaire klokkenluider Mordechai Vanunu in Rome te ontvoeren.


Palestina
Peres had een belangrijke rol in het militaire regime opgelegd aan de Palestijnse burgers tot 1966, op grond waarvan de zionistische autoriteiten landroof en verdringing konden uitvoeren. Een van de belangrijke instrumenten was artikel 125 waarmee Palestijns land tot een gesloten militaire zone werd verklaard. Wanneer het land als een gesloten militaire zone was verklaard, werden de eigenaren de toegang geweigerd en kon het in beslag worden genomen als “onontgonnen.” Peres prees artikel 125 als een middel om “direct de strijd voor Joodse nederzettingen en de Joodse immigratie voort te zetten.


Een van de andere verantwoordelijkheden van Peres in de hoedanigheid van directeur-generaal van het ministerie van Defensie was “Judaisering” van Galilea. Dit was het beleid gericht op het terugdringen van de deel van de Palestijnen in de regio ten opzichte van het Joodse deel.  


Als vice-premier in het kabinet Sharon vernieuwde Peres in 2005 zijn aanval op de Palestijnse burgers met de plannen om de Joodse Israëli’s aan te moedigen om te gaan verhuizen naar Galilea. Het “ontwikkelingsplan” bedekte 104 gemeenschappen waarvan 100 Joodse.  


Terwijl de Israëlische nederzettingpolitiek op de Westelijke Jordaanoever in eerste instantie in verband wordt gebracht met de Likud partij en andere rechtse nationalistische partijen, is de kolonisatie van de nieuw veroverde Palestijnse gebieden begonnen door de Arbeiderspartij waarvan Peres een enthousiaste deelnemer was.


Tijdens de ambtstermijn van  Peres als minister van defensie (1974 – 1977) werden door de regering Rabin een aantal belangrijke nederzettingen op de Westoever gebouwd, met inbegrip van Ofra. Grote delen van die nederzettingen werden gebouwd op geconfisqueerd particulier Palestijns land.


Het Qana bloedbad
In 1996 beval en hield Peres toezicht op “Operation Grapes of Wrath” waarbij de Israëlische strijdkrachten ca. 154 burgers in Libanon doodden en 351 verwondden. De operatie, die werd beschouwd als een pre-electorale show van kracht, was uitdrukkelijk gericht tegen Libanese burgers.


Volgens de officiële Israëlische website van Air Force (in het Hebreeuws, geen Engels), werd de operatie voorzien van “
massale bombardementen van de sjiitische dorpen in Zuid-LIbanon met het oog om een stroom van burgers richting het noorden op gang te krijgen, in de richting van Beiroet, om de druk op Syrië en Libanon te verhogen om Hezbollah tegen te houden.”

Het meest beruchte incident van de campagne was het bloedbad van Qana, toen de zionisten een kamp van de Verenigde Naties aanviel en 106 burgers doodden. Een VN rapport stelde vast, in tegenstelling tot de zionistische ontkenningen, dat het “onwaarschijnlijk” was dat de beschietingen “het resultaat van technische en / of procedurele fouten was”.   

Later vertelden de zionistische soldaten tegen de televisie dat ze geen spijt hadden over de slachting, tenslotte waren de doden “gewoon een stelletje Arabieren”. Ook het geweten van Peres was schoon: “Alles werd gedaan op basis van duidelijke logica en op een verantwoorde manier,” zei hij. “Ik ben in vrede.


Oorlogsmisdaden
Shimon Peres is nooit aangeklaagd wegens zijn oorlogsmisdaden en ook zijn opvolgers zullen de straf van het ICC  ontlopen, daar mensen als de Nederlandse premier en in zijn kielzog andere Nederlandse politici de zionisten bijna aanbidden. Er mag geen kwaad woord worden gezegd worden over deze zogenaamde enige rechtsstaat in het Midden-Oosten.

Ondertussen gaan de heren en dames dan maar voorbij aan de massa Palestijnen die door de zionisten zijn verdreven of vermoord.

Nog steeds worden kinderen, jongeren en volwassenen dagelijks opgepakt in het eigen land door de militaire bezettingsmacht opgepakt, zonder enige vorm van rechtspraak de gevangenis in gegooid of gewoon maar in de straat geëxecuteerd.

Op de dag dat dit artikel werd geschreven – 29 september 2016 – bereikten ons de volgende berichten (en dit is nog maar een deel van 1 dag):

  • de Israëlische bezettingsmacht (IOF) lanceerde ‘s nachts een grootschalige inval en arrestatie campagne over de gehele Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Lokale bronnen bevestigden dat een aantal Palestijnen tijdens de campagne werden gearresteerd onder het mom dat ze ‘gewild’ voor Israëlische inlichtingendienst
  • op woensdag 28 september werd Wasfi Qabha, de voormalige Palestijnse minister van gedetineerden en ex-gedetineerden in de regering van Ismail Haniyeh, door een militaire rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden in Israëlische gevangenis. Qabha, een vooraanstaande leider van Hamas, is herhaaldelijk gearresteerd door de Israëlische bezettingsmacht en heeft een totaal van 12 jaar in Israëlische gevangenissen doorgebracht
  • Palestijnse functionarissen zeiden dat de escalatie van de Israëlische ontvoering tegen de Palestijnen werd ingegeven door de angst van de Israëlische veiligheidsdiensten tijdens het Israëlische vakantieseizoen. Israëlische bezettingstroepen ontvoerden 79 Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem tijdens de drie voorbije dagen. De Israëlische bezetting politie ontvoerden 39 Palestijnen, waaronder ouderen en minderjarigen in Oost-Jeruzalem Shuafat vluchtelingenkamp

Afbeeldingsresultaat voor rutte


Met dit soort mensen houden onze politici zich op, gewoon onmenselijke oorlogsmisdadigers, die hier met de rode loper worden onthaald of die met een staatsbegrafenis worden begraven waarbij onze minister-president aanwezig is.


Dit kan niet anders worden gezien als een mes in de rug van de Palestijnen die familie hebben verloren tijdens de vele bloedbaden of aanslagen of die hun geliefde of familielid niet mogen opzoeken in de gevangenis of die zijn verdreven van haard en huis.


Het is een schande dat de Nederlandse politiek zich hier voor laat lenen. Het is te hopen dat de politici nog eens het inkeer krijgen en met fatsoen achter de Palestijnen gaan staan en die de zogenaamde enige rechtstsaat in het Midden-Oosten laten vallen. Het is nu de tijd er voor, gezien de komende verkiezingen.  

© KhamakarPress

(de informatie is gehaald / vertaald uit een artikel van Ben White)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *