De Palestina Papers Deel 17

Collectief Schuldgevoel

Deze keer worden beide woorden met een hoofdletter geschreven, in het artikel zal dit worden toegelicht.  De westelijke politici zijn druk met het plannen van bombardementen op Syrië en discussies of dictator alias ‘The butcher’ Assad mag blijven zitten of er nog een toekomst is voor hem in het nieuwe land. Opvallend zijn de hardnekkige geruchten dat de westerse mogendheden de landen in het Midden-Oosten opnieuw op willen delen.

Al tijden worden zogenaamde ‘slimme’ bommen op specifieke doelen in Syrië en Irak afgegooid om de strijders van IS minimaal tot stilstand te brengen en liefst terug te dringen of te vernietigen.  Mijn persoonlijke inschatting is dat het nog niet goed lukt. In eerdere oorlogen tegen en in Irak en Afghanistan heeft het ook niet geholpen. De slachtoffers waren niet de soldaten waar tegen gevochten werd, maar onschuldige burgers. En dat gebeurt nu weer, zowel in Syrië, Irak als in Yemen.  

Verdraaide media of verdraaiende media
Maar op andere plaatsen in de wereld wordt niet ingegrepen door die zogenaamde westerse oorlogscoalitie en daar is het zeker al meer dan 67 jaar nodig.
In deel 2 van de Palestina Papers is al eerder de kapitale blunder beschreven die de westerse mogendheden hebben begaan toen men besloot om de Joden land te geven in Palestina. Na deze blunder is alles gedaan door politici maar zeker door de media, om deze blunder goed te praten.

En het verdraaien van het nieuws uit Palestina gaat maar door tot op het moment van vandaag: als een Palestijn te dicht in de buurt van een checkpoint komt of maar het schrijntje gevoel bij de zionistische bezettende soldaten of illegale kolonisten aanwezig is dat er gevaar dreigt, wordt de Palestijn tegenwoordig onmiddellijk doodgeschoten, liefst met dertig kogels, want dan is het zeker dat hij dood is. Maar dan is het verhaal nog niet verteld. Er wordt steeds vaker een mes in de buurt van de dode Palestijn gelegd, zodat iedereen kan zien dat het een gewapende aanvaller was. En zo worden de Palestijnen weer in slecht daglicht gesteld en de makke schapen van de media hoeven alleen maar de hapklare brokken van de zionistische oorlogsmarketing machine te slikken, niet eens te kauwen.

Ook Nederlandse trots in bange dagen bij het brengen van het dagelijkse nieuws, het NOS journaal, weet regelmatig het nieuws zo te brengen dat al heel snel de zionistische bezetter in de slachtofferrol worden geplaatst.

Zionisten bij Al Aqsa

Collectief Schuldgevoel
De bezetters (zowel regering, soldaten als illegale kolonisten) worden door de westerse politici niet gezien als aanvallers, maar als slachtoffers. En dat gevoel om op te komen voor de zogenaamde ‘slachtoffers’ is het Collectief Schuldgevoel. Een gevoel dat is ontstaan na de Holocaust.

Natuurlijk wat er gebeurt is in de Tweede Wereldoorlog, is natuurlijk met geen pen te beschrijven en laat het duidelijk zijn: dit mag nooit meer gebeuren. Maar in feite gebeurt het nog steeds onder onze ogen. Elke dag worden Palestijnen geëxecuteerd omdat ze Palestijn zijn en niet omdat ze aanvaller zijn. Land wordt geconfisqueerd, jongeren worden zonder enige vorm van recht opgepakt en opgesloten. Stap voor stap is de tactiek veranderd en worden Palestijnen op straat gewoon doodgeschoten, gewoon geëxecuteerd. De executies worden bewust beraamd om Palestijnse jongeren niet de kans te geven om op te groeien, zodat ze in de toekomst een gevaar van opstand zouden kunnen betekenen. Maar een vrouw van 72 doodschieten is totaal onbegrijpelijk; zo iemand is voor niemand een gevaar. Een baby van enkele maanden levend verbranden is totaal niet goed te praten en sluit aan bij de gedachten aan de Holocaust.

Maar moeten we met dit collectieve schuldgevoel blijven zitten? Komt er een tijd dat het schuldgevoel wegvloeit en dat de westerse ogen opengaan en dat de zionistische bezetter ook als aanvaller, als terrorist wordt gezien? Wanneer worden de zionistische regering en de illegale kolonisten op de internationale terroristenlijst geplaatst?

Kind opgepakt

Terrorisme?
De westerse mogendheden hebben de mond vol over de terroristische activiteiten van de democratisch gekozen Hamas en dat deze organisatie in het handvest heeft staan dat ze niet zal stoppen tot de staat Israël is vernietigd.  Echter de waarheid is dat de vernietiging wordt uitgevoerd door de soldaten en kolonisten van de zionistische regering in Tel Aviv en dan niet van de staat Israël maar van de staat Palestina.

De quizvraag “Wie is de echte terrorist?” zal hier niet gesteld worden. Het is zo overduidelijk dat het regime van Tel Aviv droomt van een groot Israël en dit door de westerse mogendheden laat uitvoeren, zodat ze zelf de Palestijnen van de kaart kan vegen zonder dat er enig Europees politicus opstaat en zegt “En nu is het genoeg”. Niemand, geen hond in de politiek zal de zionisten een halt toeroepen, want we hebben nog steeds een schuldgevoel dat wordt doorgegeven van vader en moeder op kind, die het daarna weer doorgeeft aan zijn of haar kinderen.

Daarbij wordt steeds aangedikt dat de Palestijnen de terroristen zijn, want die vallen de zielige Joodse mensen aan, of rijden in op groepen Joodse mensen of willen de staat Israël van de kaart vegen.
Maar krijgen die kinderen dan ook te horen dat de Palestijnen in opstand zijn gekomen, al twee keer eerder met een Intifada, en dat er momenteel een Derde Intifada op punt staat te ontploffen? Dat het een kwestie is van verzet tegen de vreemde soldaten en regering die delen van het Palestijnse land in bezit hebben, bezet hebben of van de wereld hebben afgesloten?

Wordt er dan ook bij verteld dat het verzet van de Palestijnen hetzelfde is als onze opa’s, oma’s en ooms en tantes deden tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog? Of moet ik tegen mijn familie en vrienden zeggen dat de mensen die vermoord zijn door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog geen verzetsstrijders waren maar terroristen? Mensen die vochten voor hun eigen stukje grond, net als de Palestijnen?

Derde Intifada.jpg

Oplossing
Zou er een oplossing zijn voor het key-probleem van onze wereld? Ik denk het wel. De snelste oplossing is: gooi alle zionisten (politici, kolonisten en soldaten) Palestina uit, trek de grenzen op als de pro-67 grenzen en ontsla Abbas. Maar zoiets mag je natuurlijk niet zeggen, want dan word je meteen een antisemiet genoemd (zie ook het artikel van Gretta Duisenberg op www.nieuwwij.nl van 2 maart 2010). Deze oplossing zal het wel niet snel halen met Big Brother als steun en toeverlaat en vooral militaire steun voor de zionisten.   

De oplossing zou moeten zijn, dat de westerse politici de handen van de zionistische machthebbers in Tel Aviv aftrekken en geen steun meer verlenen aan de onbeschofte, onmenselijke aanvallen op Palestijnen. Maar ook deze oplossing zal het niet halen, met mensen als de heren Rutte, Zijlstra, Wilders, Zegers, Van der Staaij en Buma die op machtige plaatsen zitten en blijven zitten. Maar ook door tegenwerking van de Joodse lobby in Nederland, Europa en vooral de Verenigde Staten.

Waar moet dan de oplossing vandaan komen? Van de Palestijnen zelf met een opstand tegen de bezetter, zoals onze voorouders in opstand kwamen tegen de Duitse bezetter. Tevens dat de opstand wordt gesteund door pro-Palestina activisten van alle uithoeken van de wereld en positief Palestina minded media, als die er nog te vinden is. Ondertussen moet de wereld horen, zien en lezen wat er werkelijk gebeurd in Palestina, en daar wordt aan gewerkt.

Henny A.J. Kreeft
KhamakarPress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *