De Palestina Papers Deel 14

Staatsterrorisme. Niets minder. Wel meer.

Echt een ander woord kan ik niet vinden, als ik spreek over de onbeschofte aanvallen van de zionistische bezetters op Palestijnen. Maar gelukkig sta ik niet alleen in deze bewoordingen, want verschillende media geven aan dat het Jordaanse parlement er ook zo over denkt.

Volgens de site www.almanar.com.lb:  “Jordanie heeft het Israëlische regime sterk veroordeeld  voor het plegen van “staatsterrorisme” tegen de Palestijnen, naar aanleiding van de dodelijke schietpartij van zeven Palestijnen in de belegerde Gazastrook door de Israëlische bezettingsmacht.

“De Israëlische vijand, ondermijnt de rechten van de Palestijnen op hun eigen land … en over hun heilige plaatsen, en dit is uitoefening van staatsterrorisme voor de ogen van de hele wereld,”  zei het Jordaanse parlement in een verklaring die op zaterdag 10 okober werd vrijgegeven”.

Staatsterrorisme

Bert Anciaux schreef op 31 mei 2010 het artikel ‘De triomf van het staatsterrorisme. Gaza: niets minder. Wel meer.’ op zijn website www.bertanciaux.be. UIt het artikel het volgende deel:  Hoe komt het toch dat we ooit, met zoveel progressieve gelijkgezinden, tot boycot overgingen van producten uit ondemocratische, fascistische landen: Zuid-Afrikaanse apartheid, Chileense, Spaanse en andere dictaturen? Terwijl we in het geval van Israël blijkbaar niet verder komen dan een kritische blog, een harde reportage of wat diplomatiek spierballengerol of mediatiek borstgeroffel? Wordt het niet de hoogste tijd om vanuit Europa – bij uitbreiding alle democratische landen – zonder terughoudendheid en met keiharde acties afstand te nemen van het regime, de staat en het staatsterrorisme van Israël? Er hoeven toch echt niet meer bewijzen te zijn om de bestuurders van het hedendaagse Israël te veroordelen als een schurkenstaat, in de juiste betekenis van het woord: een regime dat zich als een goed georganiseerde bende schurken gedraagt en zich zonder schroom bedient van technieken die ronduit als fascistisch mogen worden bestempeld. Ja, ik wikte mijn woorden en besef de hardheid ervan in deze specifieke context. Maar ik weet ook hoe de progressieve en vredelievende oppositie in Israël dit zelfde jargon bezigt. Hoe de eigen kritische pers en stemmen worden geschoffeerd (onlangs nog Daniël Barenboim). Dit is geen veroordeling van het Joodse volk, wel van de bestuurders van de staat Israël.”

Israa Abed

Definitie staatsterrorisme

Wikipedia geeft de volgende definitie voor staatsterrorisme: Staatsterrorisme is een daad die wordt beschouwd als terreur en wordt uitgevoerd, gedoogd of gesteund door een staat. Zoals terrorisme in het algemeen, gaat het over moedwillige aanvallen op burgers, met als doel het bereiken van een politiek of religieus doel.”

Ook Aad Verbaast hanteert op zijn site op 9 januari 2009 dezelfde definitie en koppelt daar de volgende zin nog aan vast: Staatsterrorisme maakt veel meer (burger)slachtoffers dan wat in ons spraakgebruik wordt verstaan onder terrorisme overigens.”  Voorts is hij van mening: “Wat betreft Israël. Je kan toch niet anders dan tot de conclusie komen dat deze inval in de Gaza een activiteit is die valt onder staatsterrorisme? Het valt immers strikt genomen onder de definitie.

Daarenboven een land en leger dat over de modernste intelligence faciliteiten beschikt en over smartbombs en -granaten, kan zich niet verschuilen achter het feit dat er ‘in elke oorlog burgerslachtoffers vallen’ en al helemaal niet met deze hoeveelheden. Ze schieten immers niet met ongeleide projectielen. Er zit veel meer achter.”

Overigens beschouwt Verbaast ook Hamas tot een terroristische organisatie.

Moorden

Op vrijdag 9 oktober jl. werd de 22-jarige Israa Abed op het moment dat ze stond te wachten op een busstation doodgeschoten. De zionististische soldaten dachten – let wel dachten – dat Israa een mes in haar hand had, wat overigens een zonnebril bleek te zijn. Op bevel van de aanvallende soldaten deed ze de handen omhoog en werd domweg geliquideerd. Gewoon uit de wereld geschoten.   

Tijdens een demonstratie in de buurt van Al-Bireh werd de 13-jarige Ahmad Sharaka in de nek geschoten door zionistische terroristen; later stierf hij aan de verwondingen in een ziekenhuis in Ramallah.

Op 11 oktober stond op de site van Mondoweiss te lezen dat ‘s nachts een zionistische F16 in de regio van Mughraga in Gaza het huis van Yahya Hassan had gebombardeerd. Bij de aanval kwamen de 27-jarige en vijf-maand-zwangere Nour Hassan en haar twee jaar oude dochter Rahaf om het leven. Gewoon van de wereld geschoten. Ondertussen vader en baby gewond achterlatend.

Bij een demonstratie in Gaza op 9 oktober werden zeven Palestijnen doodgeschoten en 65 gewond.

De lijst is vele malen langer – zelfs werd er al gewezen op het feit dat sinds 1 oktober 2015 twintig Palestijnen in koelen bloede zijn vermoord.

Jong geleerd - sargossa nl - Henny

Staatsgestuurd of niet?

Terug naar de definitie: Staatsterrorisme is een daad die wordt beschouwd als terreur en wordt uitgevoerd, gedoogd of gesteund door een staat. Zoals terrorisme in het algemeen, gaat het over moedwillige aanvallen op burgers, met als doel het bereiken van een politiek of religieus doel.”

Drie belangrijke zaken vallen op: ‘staat’, ‘moedwillig’ en ‘ doel’.

De zionistische staat, meestal uitvoerende soldaten van deze staat, doet helemaal niets op de onbeschofte aanvallen op de Palestijnen tegen te gaan. Sterker nog ze doen er meestal aan mee of zorgen dat de illegale terroristische kolonisten hun gang kunnen gaan. Alle drie de woorden uitgevoerd, gedoogd of gesteund zijn van toepassing op de zionistische staat als het gaat over de  onbeschofte aanvallen op onschuldige Palestijnen. De aanvallen van de zionisten zijn al heel lang geen aanvallen meer op zogenaamde strijders van Hamas of andere verzetsstrijders.  

Moedwillige aanvallen op burgers

Met de laatste opmerking is het tweede punt bereikt, namelijk de aanvallen op burgers, waarbij het steeds vaker lijkt dat de onrust wordt uitgelokt door under-cover geheime agenten, zodat daarna de aanval ingezet kan worden met getrokken pistolen die op scherp staan. Voor deze bewering gaan al video-filmpjes het net over.

Dit kan niet anders dan moedwillig worden genoemd, met voorbedachte rade om zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

Doel om Palestijnen uit te moorden

Zoveel mogelijk slachtoffers is het uiteindelijke doel van deze voorgeprogrammeerde aanvallen op Palestijnen. Eigenlijk heel simpel: alle Palestijnen die nu vermoord worden, kunnen later nooit meer een intifada starten of een politieke weg kiezen die de zionistische staat aan banden zou kunnen leggen. Beter is om ‘dat gespuis nu al om te brengen’, volgens een aantal zionistische ministers, waarbij dan ‘de moeders ook omgebracht moeten worden, zodat ze geen addergebroed meer op de wereld kunnen schoppen’.

Vrede?

De gematigden onder ons, vaak ook onder de politici en media, die dan nog niet direct of indirect banden hebben met de zionistische bezetters, vragen vaak of er nog vrede mogelijk is. Ik zou ze het advies geven om dat te vragen aan de familie van Israa Abed of aan de familie van Ahmad Sharaka of aan de familie van Nour Hassan. Of aan al die andere families die een of meerdere leden hebben verloren door het staatsterrorisme van de zionisten uit Tel Aviv.   

Eerst zou ik de zionistische staat maar eens op de lijst van terroristische staten plaatsen, compleet isoleren en vooral geen zaken meer mee doen. Als er alles aan gedaan wordt om de slachter Assad uit zijn regeringszetel te krijgen, kan het niet anders zijn dan dat hetzelfde gebeurt met de zionistische leiders in Tel Aviv.       

Als nog eens iemand komt zeuren over vrede met de zionistische bezetters, dan zal ik nogmaals wijzen op de woorden van Eli Ben-Dahan, zionistische onderminister van Defensie: “Voor mij zijn het net dieren, het zijn geen mensen … De Palestijnen moeten begrijpen dat ze nooit een eigen staat zullen hebben en dat wij altijd over hen zullen regeren.”  Vrede zegt u, met iemand die dit soort onzin uitkraamt?     

Eli Ben Dahan - khamakarpress com - Henny

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.