Palestijnse baby vermoord met traangas

By Engelbert Luitsz                  ©                  (www.alexandrina.nl/?p=4269)

baby_dood_gas

De acht maanden oude Ramadan Thawabteh kwam gisteren om het leven toen Israëlische soldaten een traangasgranaat in het huis gooiden. Gisteren was Ramadan het derde dodelijke slachtoffer van Israëlisch geweld op één dag. In oktober verloren al meer dan 60 Palestijnen het leven door executies, sluipschutters en het belemmeren van medische hulp.

Toeval of niet, op de dag dat een video de ronde deed op de social media waarop te horen is hoe Israëlische soldaten via luidsprekers dreigen de bewoners van het vluchtelingenkamp Aida te vergassen, kwam een acht maanden oude baby om doordat er een traangasgranaat in de woning werd gegooid. Aida ligt even ten noorden van Bethlehem in door Israël bezet gebied.

Omdat het taalgebruik een beetje vreemd was (er werd gesproken over het “bezettingsleger”, iets wat het Israëlische leger normaliter niet van zichzelf zegt), werd de video nauwkeurig geanalyseerd. Ondertussen is de maker echter opgespoord en de authenticiteit bevestigd ( Middle East Eye en Maan). Zoals gebruikelijk in Israël: wanneer iets niet langer te ontkennen is, wordt er gedaan of de dader bestraft wordt, omdat zijn of haar gedrag niet past binnen de ethische normen van het Israëlische leger. Vandaar dat zelfs de Times of Israel het bevestigt, met de nadruk op een disciplinaire straf (!) voor de verantwoordelijke soldaat.

Het gaat hier om een onderdeel van de grenspolitie, een eufemisme voor een van de meest meedogenloze militaire eenheden in Israël. De grenspolitie gaat terug tot 1948, toen zij ervoor moest zorgen dat de honderdduizenden Palestijnen die verdreven waren en huis en haard waren kwijtgeraakt niet zouden proberen terug te keren naar hun land. In feite werd dit legeronderdeel dus opgericht om ervoor te zorgen dat de VN-Resolutie die bepaalde dat gevluchte Palestijnse burgers het recht hadden terug te keren naar hun huizen, niet kon worden uitgevoerd.

Gas

Er wordt gesproken over gas, niet over traangas. Traangas voor militaire doeleinden is al sinds de Eerste Wereldoorlog door de Geneefse Conventie verboden. En hier is duidelijk sprake van militair gebruik. Er zijn talloze gevallen bekend waarbij kinderen die op weg zijn naar school met traangas werden bestookt, of vreedzame demonstranten, en maar al te vaak worden de traangasgranaten ook in huizen geschoten, waar soms baby’s liggen te slapen. Eerder deze maand overleden al een vrouw en een man als gevolg van een aanval met traangas. En nu dus een baby van acht maanden oud.

baby_dood_gas2

Een Palestijnse ambulance met het lijkje van Ramadan Thawabteh bij het mortuarium in Bethlehem.

Het woord gas in combinatie met het vermoorden van mensen is uiteraard een duidelijke verwijzing naar de holocaust. Mensen die al 70 jaar onderdrukt worden en nog steeds in een vluchtelingenkamp moeten leven, op slechts enkele kilometers van waar de bezetter een comfortabel leventje leidt op hun grond, die mensen dan ook nog eens doodsangst aanjagen met dergelijke boodschappen, is een misdaad tegen de menselijkheid.

Dit is de tekst die werd omgeroepen (via Richard Silverstein).

Inwoners van Aida, wij zijn het Israëlische bezettingsleger, als jullie met stenen gooien zullen we jullie met gas te lijf gaan totdat jullie sterven. De kinderen, de jongeren en de oude mensen, jullie allemaal – wij zullen niemand in leven laten

Tijdens de demonstratie was de 25-jarige Qassan Abu Aker gearresteerd. Via de luidspreker kreeg men het volgende te horen:

Wij hebben een van jullie gearresteerd, wij hebben hem hier bij ons. We hebben hem uit zijn huis gehaald en zullen hem hier vermoorden terwijl jullie toekijken, als jullie met stenen blijven gooien.

En de boodschap eindigde met een oudtestamentische lofzang op de vernietiging van de vijand, zoals we dat maar al te vaak vanuit Israël te horen krijgen:

We zullen jullie ogen verblinden met gas totdat jullie zullen sterven, jullie huizen, jullie families, broers, zonen, iedereen.

Nazipropaganda

Enkele jaren geleden kwamen er Britse archieven vrij uit de mandaatperiode. Toen kwam naar buiten dat al in 1948 de Hoge Commissaris voor Palestina, Alan Cunningham, opmerkelijke overeenkomsten zag tussen de manier waarop de zionisten, met jeeps voorzien van luidsprekers, de Palestijnen doodsbang maakten zodat deze zouden vluchten, en de nazipropaganda die toen nog vers in het geheugen lag. Cunningham zag toen ook al de kenmerken van een “totalitair regime“. En de zionistische propaganda was volgens hem

zowel inhoudelijk als in de manier waarop die werd bedreven, opmerkelijk gelijkend op die van nazi-Duitsland.

Misdaden over de hele linie

Het zijn niet alleen de demonstrerende kinderen of de baby’s die liggen te slapen, die het slachtoffer worden van de zionistische waanzin. Medische hulpverleners worden aangevallen wanneer die een gewonde willen verzorgen, journalisten krijgen dezelfde behandeling wanneer ze hun werk proberen te doen. Traangas, pepperspray, met rubber omklede stalen kogels, scherpe munitie en fysieke aanvallen, niets is te dol om vreedzame demonstranten, hulpverleners of getuigen van de Israëlische misdaden aan te pakken. Kinderen worden zelfs doelbewust overreden door militaire jeeps. Dat is het werk van de “grenspolitie”, die al in de jaren vijftig naam maakte als doodseskader.

grenspolitie pepperspray journalisten

Het lukt soms om iets te registreren, waarbij we moeten bedenken dat diegenen die de terreur fotograferen of filmen hun leven riskeren. En wat we op foto of video te zien krijgen is slechts een fractie van wat er gebeurt. Soms worden hele gebieden afgesloten voor de pers en wat er zich binnen de gevangenissen en martelkamers afspeelt blijft uiteraard ook buiten beeld van journalisten.

makassed-ziekenhuis

Inval in het al-Makassed-ziekenhuis in Jeruzalem, op zoek naar patiëntendossiers.

Er zijn gelukkig een paar stemmen die proberen een tegenwicht te bieden aan die media die op schaamteloze wijze de Israëlische propagandaleugens als nieuws overnemen. Of die helemaal zwijgen.Ben White verzamelde enkele video’s die een beeld geven van wat er verborgen moet blijven. De Britse politicus Gerald Kaufman liet opnieuw zijn afschuw blijken over de gang van zaken. Hij verklaarde dat meer dan de helft van de zogenaamde steekpartijen zeker door Israël is verzonnen, van de overige is het ook maar de vraag, aangezien de “daders” direct geëxecuteerd worden en er verder geen vragen worden gesteld. Kaufman wees er ook op dat de Britse conservatieven met “joods geld” gepaaid worden om zich voor het karretje van de zionisten te laten spannen.

Er is in Nederland geen krant, geen nieuwszender, geen politieke partij en geen politicus van naam te vinden die zich duidelijk uitspreekt over het horrorscenario dat zich in Palestina aan het ontvouwen is. Dreigen met genocide, verkrachting en vergassing is niet voldoende om de PvdA, de SP of de PvdD wakker te schudden uit hun lethargie van angst. Zelfs de moord op een baby is voor hen alleen van belang indien er stemmen mee gewonnen kunnen worden (zoals wanneer de baby joods is bijvoorbeeld).

In één maand meer dan 60 doden, meer dan 2000 gewonden, honderden onrechtmatige arrestaties, nog meer getto’s, 100.000 mensen die dreigen hun verblijfsvergunning kwijt te raken, alleen omdat ze tot het “verkeerde ras” behoren; honderden of duizenden mensen die gedeporteerd dreigen te worden naar het concentratiekamp Gaza, waar ze snel of langzaam zullen sterven, afhankelijk van de grillen van de Israëlische heersers; niets van dat alles brengt ook maar een rimpel teweeg in de Hollandse Hofvijver, die enkel dient om de politieke narcisten een goed gevoel te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *