Europese Islamofobie Conferentie 2013 te Amsterdam

Het Euro-Mediterraan Centrum Migratie en Ontwikkeling (EMCEMO) en het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) organiseren een conferentie over de problematiek van islamofobie in Nederland en andere EU landen, met plenaire sessies en interactieve workshops over de volgende thema’s : Islamofobie, wetenschappelijke benaderd; Islamofobie, juridisch bekeken; Islamofobie en politiek; en de relatie van islamofobie met verschillende vormen van radicalisering.

Tijdens de conferentie zullen de aanwezigen over deze vier thema’s spreken, mede met het oog op het algemene politieke en maatschappelijke debat over de Islam. De centrale focus van de conferentie is de actualiteit van islamofobie : wat is islamofobie? Welke islamofobe incidenten hebben in Nederland plaats gevonden? wat zijn de gevolgen ? Daarnaast willen wij ook de mogelijke aanpak van dit probleem bespreken: wat is er al gedaan en wat kan er nog gebeuren? wat is er politiek en juridisch mogelijk in Nederland en de EU? Deelnemers aan het conferentie krijgen ook een inhoudelijk map met meer informatie.

Graag nodigen wij u uit voor de Europese Islamofobie Conferentie 2013 op 18 oktober 2013 van 9:30-18:00uur in het Concern Congres Centrum, Weesperstraat 113. Onder leiding van dagvoorzitter Fenna Ulichki spreken Ineke van der Valk (Universiteit van Amsterdam), Marwan Muhammed (Stat X and Collectief Tegen Islamofobie in Frankrijk), Ties Prakken (Universiteit van Maastricht), Mohammed Rabbae (Landelijk Beraad Marokkanen), Jan Jaap de Ruiter (Tilburg University), Yassin Elforkani (Contactorgaan Moslims en Overheid) en Roemer van Oordt (Projectbureau Zasja) tijdens de plenaire sessies en workshops. Aan de workshops wordt ook deelgenomen door Martijn de Koning (Radboud University en Universiteit van Amsterdam), Marlene Bosman (betrokken bij anti-discriminatie zaken) en Miriam Barhanzi (Moslim Jeugd Italië).

In de bijlage vindt u het programma. Voor meer informatie of om deelname te bevestigen, stuur een email naar Tara Coghlan via islamofobie@gmail.com of bel het kantoor van EMCEMO: 0031 (0)20-4288825.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.