Zuster in nood

De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van het darmkanaal en is met colitis ulcerosa de belangrijkste chronische ontstekingsziekte van de darm.

Voor de behandeling van deze ziekte zijn verschillende medicijnen in omloop; een van deze medicijnen is Infliximab, wat ook bekend is onder Remicade. Remicade is een van de nieuwere middelen die geregistreerd (door Jansen Biotech) zijn voor de behandeling van ernstige actieve ziekte van Crohn bij patiënten die niet reageren op volledige behandeling met prednison. Het medicijn wordt via een infuus toegediend en beïnvloedt het afweersysteem.

Remicade is zeer duur (in de VS ca. $ 19.000 tot $ 22.000 per jaar),  het wordt in Nederland volledig vergoed en in België bijna 95%. Echter niet in Marokko.

In Marokko is zuster Saida, die het medicijn nodig heeft, maar die het niet kan betalen. Saida is 43 jaar en heeft nog een heel leven te gaan, maar ze heeft uw steun nodig.

Broeders en zusters, die Saida financieel willen steunen, kunnen een donatie doen op de rekening van Edu-Welzijn o.v.v. zuster Saida. Steun Saida en geef wat u – Insha’Allah – kan missen en ga ook op 3 november naar de Benefiet voor Saida in Almere.

Benefiet Almere

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *