Shimon Peres richting Internationaal Strafhof

By Engelbert Luitsz       ©     (http://www.alexandrina.nl/?p=2531)

Ik kan u duidelijk zeggen dat wij geen kernwapens in de regio zullen introduceren, en wij zullen zeer zeker niet de eersten zijn.
Shimon Peres tegen John F. Kennedy in 1963

eu diplomaten west bank

De Franse diplomaat Marion Castaing wordt met geweld uit een vrachtwagen gesleept, waarin hulpgoederen zaten voor Palestijnen. Verschillende EU-diplomaten werden schandalig behandeld door de Israëlische militairen en de vrachtwagen werd gestolen. Iedereen is benieuwd naar de reactie van vredesduif Peres. Vandaag in Palestina!

De president van Israël, Shimon Peres, komt naar Nederland. De van oorsprong Poolse Peres (Szymon Perski) is dit jaar negentig geworden, een mooie gelegenheid om hem eens in de watten te leggen. Al in juni, bij het begin van het vijfde Presidentiële Congres, kreeg Peres een voorschotje op zijn verjaardag die op 2 augustus viel. Het congres is een angstaanjagend goed georganiseerde propagandancampagne. Er werden duizenden wetenschappers, politici, kunstenaars, schrijvers, denkers, zakenlieden, economen uitgenodigd om Israël een status te geven die ver boven die van andere landen dient uit te stijgen. Tony Blair, Bill Clinton, Netanyahu en andere hoogwaardigheidsbekleders deden een wedstrijdje ‘Wie kan het klefst doen?‘ “Wij hebben onze koningin en jullie hebben Shimon.” Barbara Streisand mocht weer van leer trekken en een groot kinderkoor zong Give Peace A Chance.

Niet toevallig had Netanyahu diezelfde woorden gebruikt toen hij een jaar eerder president Abbastoesprak: ‘Give peace a chance’. Interessant, want John Lennons weduwe Yoko Ono heeft in 2004 een Vredesprijs (ter nagedachtenis aan John) toegekend aan de Israëlische klokkenluider Mordechai Vanunu, die informatie over Israëls nucleaire programma openbaar had gemaakt.

Shimon Peres wordt beschouwd als de drijvende kracht achter het nucleaire programma van Israël met de reactor te Dimona. Daarmee werd direct het machtsevenwicht verstoord, aangezien Israël nog steeds het enige land in het Midden-Oosten is met kernwapens. In 1963 had Peres nog in alle toonaarden tegenover president Kennedy ontkend dat Israël bezig was met een kernwapenprogramma. Maar niet lang daarna lag het helemaal anders.

In 1975 bood Shimon Peres, toen nog minister van Defensie, kernwapens aan aan het Apartheidsregime in Zuid-Afrika. Hij had ze zelfs “in drie smaken” in de aanbieding.

Shimon Peres

In 1947 werd Peres lid van de Haganah (wat later de IDF, het Israëlische leger, zou worden) en werd door Ben-Goerion verantwoordelijk gemaakt voor de aankoop van wapens en materieel. In die hoedanigheid heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de etnische zuivering van de Palestijnen van 1947 tot 1949 (de Nakba).

In 1954 was Peres betrokken bij een geheime Israëlische operatie in Egypte, bedoeld om chaos te creëren in het land, zodat de Engelse troepen een reden hadden om te blijven. Deze was onder andere gericht tegen de Moslimbroederschap. Niets nieuws onder de zon dus. De officiële codenaam was Operation Susannah, maar de actie staat beter bekend als de Lavon Affair.

Peres was begin jaren zeventig van de vorige eeuw ook bij de eersten die openlijk de oprichting van nederzettingen door extreem-rechtse joden in de veroverde Westelijke Jordaanoever stimuleerden. In 1975 plantte hij de eerste boom voor de nederzetting Ofra.

Peres was van 1984 tot 1986 en van 1995 tot 1996 premier van Israël en sinds 2007 is hij de president.

In 1996 werd bij het Libanese dorp Qana een UNIFIL-basis door de Israëlische luchtmacht gebombardeerd. In dit complex hadden burgers beschutting gezocht, maar 106 vonden de dood en 116 raakten gewond. Premier Peres vond dat er hem niets te verwijten viel, hij “had er vrede mee”. Volgens hem gebruikten de Hezbollah deze mensen als “schild” en gebruikten de mensen de VN weer als “schild” (tegen Israëlische bommen, ongehoord!). Toen die cynische leugens overduidelijk niet waar konden zijn stapte men zoals gebruikelijk over op plan B: het was een ongeluk.

De Nederlander Franklin van Kappen heeft gedetailleerd onderzoek verricht naar het bloedbad van Qana en kwam tot de conclusie dat er geen sprake kon zijn van een vergissing. Het was een duidelijke boodschap aan de VN om zich niet te bemoeien met wat Israël uitspookte (zie ook USS Liberty).

Tijdens de gruwelen van Operatie Gegoten Lood die eind 2008 begon, was Peres dus  president. Hij gaf een korte toelichting op het optreden van Israël, waarmee hij de Duitse antisemitische propagandisten uit het verleden wegzet als amateurs.

In ons hart voelen wij geen haat voor de mensen in de Gazastrook.

Het was allemaal de schuld van Hamas met hun raketten. Noam Chomsky heeft er in een van zijn schaarse momenten van woede ook een toelichting op gegeven, die echter op essentiële punten afwijkt van de visie van Shimon Peres. Het bloedbad was al lang van tevoren gepland en men had alles in het werk gesteld om een reactie uit de Gazastrook uit te lokken, zodat men via de media de “schuld” bij de vrouwen en kinderen van de Gazastrook kon leggen.

De timing was bijvoorbeeld al bijzonder:

…kort voor de middag, toen de kinderen terug kwamen uit school en massa’s mensen zich ophielden in de straten van het dichtbevolkte Gaza Stad. Het kostte maar enkele minuten om meer dan 200 mensen te doden en er 700 te verwonden…

Shimon Peres lag er niet wakker van.

In november 2012 gaf Peres opdracht Ahmed al-Jabari te vermoorden, waarmee de aanzet werd gegeven tot weer een aanval op de Gazastrook, waarbij de oorlogsmisdaden zich wederom opstapelden. Opnieuw vele doden en gewonden en een enorme materiële schade.

Het is slechts een zeer onvolledige lijst, meer details zijn te lezen in dit artikel op de website van het Nederlands Palestina Komitee.

Het meest opmerkelijke is misschien wel dat tegen de verwachting van Peres en anderen in, de vrede niet dichterbij is gekomen door het gebruik van disproportioneel geweld.

Hoog bezoek

alexander_keppel

Voor deze oorlogsmisdadiger wordt hier dus binnenkort de rode loper uitgerold. Hij zal dan in de Eerste Kamer de leden van de Eerste en Tweede Kamer toespreken en eregast zijn in een aflevering van College Tour. Alleen de Ridderzaal was goed genoeg volgens presentator Twan Huys, die na het opwarmertje Willem Holleeder nu ook eens een echte zware jongen mag tonen, “dankzij vrienden van het programma”. Daarnaast zal Peres een lunch nuttigen met niemand minder dan Mark Rutte in het Catshuis en wordt hij eveneens uitgenodigd in Paleis Noordeinde door koning Willem-Alexander.

Je kunt je hier aanmelden voor de College Tour van 4 oktober met Shimon Peres. Hopelijk zullen er ook serieuze demonstraties komen tegen deze waanzin. Het enige voordeel van zijn komst is dat hij dan vast in Den Haag zit. Oh wacht, deze vriend van de Verenigde Staten kunnen we niets ten laste leggen, op straffe van een militaire operatie tegen ons land. En ik heb begrepen dat de Amerikanen onze eventuele JSF‘s met één druk op de knop waardeloos kunnen maken, dus zelfs al hadden we die, dan hadden we er nog niets aan.

We zullen Perski maar aanhoren en vervolgens een wake houden met de Palestijnen. Zo heel veel maakt het ook niet meer uit, dit land is toch al naar de klote.
 
NB Shimon Peres: “Er worden veel Palestijnse kinderen gedood. Er worden bijna geen Israëlische kinderen gedood. Hoe komt dat? Omdat wij goed op onze kinderen passen.”
 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z8XQspTXz_A

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *