BOYCOT APARTHEID, VOOR INTERNATIONAAL RECHT

 

g4sstickerrrr.jpg     

BOYCOT APARTHEID, VOOR INTERNATIONAAL RECHT

Zoals je weet, voert docP dit jaar twee grote BDS-campagnes uit: tegen het groente- en fruitbedrijf Mehadrin en tegen het internationale beveiligingsbedrijf G4S. Tegen beide bedrijven lopen internationale campagnes, waar we in Nederland bij aansluiten.

ACTIE-OPROEP: “STOP G4S: GROUP 4 SHAME” 2 SEPTEMBER OP TU DELFT
Op 2 september vindt de opening van het collegejaar op de TU Delft plaats. Mooi moment om onze stem te verheffen tegen de samenwerking tussen de TU Delft en G4S. We kiezen voor de TU Delft, omdat het in onze ogen zeer wrang is dat een universiteit zich laat beveiligen door G4S én omdat het contract met G4S begin volgend jaar afloopt en er een nieuwe aanbestedingsprocedure zal starten.

Datum: Maandag 2 september
Tijdstip: 14.00 uur – 16 uur
Locatie: TU Delft

Voor meer info: marloes@docp.nl
WAT KUN JE ZELF DOEN?
We willen in deze fase vooral gemeenten, provincies, andere overheidsinstellingen en instellingen voor onderwijs en zorg met deze actie bewerken. Bij gemeenten gaat het niet alleen om bestaande contracten van G4S, maar ook om toekomstige. Dit omdat ingaande 2014 gemeenten meer wettelijke mogelijkheden krijgen voor het inschakelen van particuliere beveiligingsbedrijven. In de praktijk betekent dit dat in veel gemeenten G4S de komende tijd zijn diensten zal aanbieden.

Wil je in je eigen omgeving klanten van G4S opsporen en deze onder druk zetten om niet langer met G4S samen te werken?
Dit kan op de volgende manieren:

  • ·         Stickeractie: bestel stickers “G4S: beveiligt Israelische Apartheid” bij docP en plak deze naast de G4S beveiligingssticker
  • ·         Brievenactie: stuur aan de betreffende instelling een brief waarin je ze wijst op de samenwerking met het foute bedrijf G4S. DocP heeft voorbeeldbrieven ter beschikking.
  • ·         Prikacties: initieer een actie tegen een bedrijf.


Voor meer info en het actiepakket: marloes@docp.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.