waardevoller dan diamanten

By Marianna Laarif

Hanan vertelde… mijn vader had ik al 6 jaar niet gezien hij was terug gegaan naar het land waarvan we vandaan kwamen…en toen kreeg ik een bericht dat ie ziek zou zijn en hij ons graag nog wilde zien..we namen de eerste vliegtuig ..me zusje en ik… als ik het me herinner had ik een zwarte topje aan en een korte rokje..ik werd streng islamitisch opgevoed..en ik had nooit zulke kleding aan in het bijzijn van me vader… ik en mijn zusje Leila kwamen eindelijk aan bij de kamer van me vader en zoals altijd wilde hij ons laten schrikken…hij verstopte zich achter de deur ..we gaven elkaar een omhelzing en kuste hem op zijn hand en op zijn wang ..mijn vader keek eens goed naar ons….zag dat ie blij was om ons te zien maar zag wel verdriet in zijn ogen ….en hij ging op het bed zitten en we moesten naast hem gaan zitten..en toen zei me vader iets wat ik nooit meer vergeet… hij keek recht in me ogen..en zei “Hanan Leila luister…alles wat Allah heeft gemaakt en waarde heeft op aarde is verborgen en moeilijk te krijgen…waar vind je diamanten?..diep onder de grond, beschermd en verborgen waar vind je parels? diep in de bodem van de zee..verborgen beschermd door een mooie schelp.. waar vind je goud? diep in de mijnen beschermd en verborgen onder lagen van steen…” en toen keek hij met een serieuze blik en recht in mijn ogen en zei: “je lichaam is heilig en je bent veel waardevoller dan diamanten, parels en goud en daarom zou je jezelf moeten bedekken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.