Goed nieuws!!

 

vuistVandaag is een mooie dag: er kwam veel goed nieuws binnen.

M.J., die gisteren naar Guinea werd gevlogen, is aan de luchthaven van Conakry geweigerd. Precies wat M.J. al die tijd al zei: hij komt niet uit Guinea en dat kon de Guinese luchthavenpolitie ook wel zien. M. werd dus teruggestuurd naar Nederland. We hebben nog geen contact met hem zelf gehad, maar meer nieuws volgt.

Ook voor M.S. was het een goede dag. Al eerder schreven we dat M.S. naar Guinea zou worden uitgezet, terwijl hij uit Sierra Leone komt. M.S. zou voor de derde keer een deportatiepoging ondergaan, maar ook hij werd niet toegelaten tot Guinea.

Kennelijk gaat de obsessieve deportatiedrang van de IND zelfs de Guinese autoriteiten te ver.

Aan het einde van de middag bleek dat ook het gezin H, dat komende zaterdag uitzetting naar Afghanistan riskeerde, uit de klauwen van de DT&V gehaald is. Het gezin heeft een nieuwe asielprocedure lopen en kon eindelijk uit detentie vertrekken.

(Source / 24.07.2013)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.