Nakba 65

 

De Nakba: de etnische zuivering van meer dan 800.000 Palestijnen en de vernietiging van meer dan 500 Palestijnse dorpen ten behoeve van de stichting van de omstreden staat Israël. Het is een relatief recent historische gebeurtenis die in het Westen onbespreekbaar blijft.Een pijnlijke herinnering die voor miljoenen Palestijnen nog steeds hun dagelijkse realiteit beheerst.

In herinnering aan de Nakba, 65 jaar geleden op 15 mei 1948, organiseren we op 1 juni 2013 een manifestatie in De Unie (www.deunie.nu) te Rotterdam.

Het is een avond met informatieverstrekking, van prikkelende speeches en artistieke expressie!! Een afwisselend programma, gevuld met sprekers van binnen en buitenland!

– ABBAS HAMIDEH Palestijn en voorzitter van Al Awda ( http://www.al-awda.org/ ) uit de Verenigde Staten, wereldwijd het grootste netwerk voor het recht op terugkeer van Palestijnen in de diaspora.
– Een gezamenlijk Stand-up Poetry optreden van DEREK OTTE ( initiator en organisator van Paginagroots en Oorzaken, en meer www.derekotte.nl) en STRYDER o.a. rapper en bekend van Spoken Word
– TARIQ SHADID aka Doc Jazz, Palestijnse chirurg en artiest, activist, criticus en schrijver uit de Verenigde Arabische Emiraten ( http://www.docjazz.com/ )
– Monoloog van SAMER ISSAWI Palestijnse gevangene
– PAUL LAMP oud bestuurslid van de stichting Stop de Bezetting (http://www.stopdebezetting.com/ ). Kunsthistoricus, auteur en gespecialiseerd in de historie van Palestina
– NOURDIN EL OUALI, raadslid Groen Links, destijds meegevaren op de Nederlandse boot in de Flotilla voor Gaza
– Folkloristische Palestijnse Muziek
– Aansluitend een concert van DOC JAZZ

Algemeen Programma:
Inloop : 18.30
Start : 19.00
Einde : 21.30

Entree 5 euro, verkoop alleen aan de deur

Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie!!!

Voor vragen kan je een email sturen naar 1juninakba65@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.