Je komt er wel doorheen

By Marianna Laarif

Als Allah je ergens naar toe leid zal Hij je er ook doorheen helpen. Het maakt niet uit hoe zwaar de storm is, je zult er komen. Allah subhanahu wa ta’al zegt: “Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht” (aya van Soerah Al-Baqarah: 257). Hijs je zeilen en trotseer de stormen. Je hebt een missie die je moet volbrengen. Aan de andere kant van de oceaan ligt de beloning, wees niet bang voor de hoge golven, je zult er insja’Allah komen. Jij bent de kapitein, jij bent de leider. Het kan zijn dat je het gevoel krijgt dat je zult verdrinken maar er is geen weg meer terug, je moet door gaan, geeft niet op want Allah subhanahu wa ta’ala zal je helpen. Als je kalm en geduldig blijft dan zul je later naar deze moeilijke periode terugkijken en zeggen: “ik heb het gehaald”, ik heb mijn missie volbracht, ik heb datgene bereikt wat ik wilde bereiken. In het begin had je afkeer van de storm, maar nu je je missie hebt volbracht weet je wat het waard was. Allah subhanahu wa ta’la had gelijk want Hij zegt: “…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.” (Soerat al-Baqarah: 216). Dit is jouw moment, niet morgen, niet volgende week maar nu, maak de rest van je leven…het beste van je leven !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *