IKV Pax Christi pleit voor militair ingrijpen Syrië

 

IKV Pax Christi pleit voor militair ingrijpen Syrië -  Foto EPA

IKV Pax Christi pleit voor een beperkt militair ingrijpen in het al meer dan 2 jaar durende conflict in Syrië. Volgens de vredesorganisatie is dat gerechtvaardigd omdat er sprake is van een oorlog tegen de burgers.

Het militaire ingrijpen moet een eind maken aan de luchtaanvallen van het Syrische leger van president Bashar al-Assad op zijn burgers. Daarbij denkt IKV Pax Christi bijvoorbeeld aan het instellen van een no-flyzone of het bombarderen van landingsbanen.

Volgens de organisatie is niets doen „geen optie”. Dat zal alleen maar resulteren in meer lijden van de bevolking. Het is de eerste keer in haar bestaan dat IKV Pax Christi pleit voor een militair ingrijpen, aldus een woordvoerster. Aan het besluit ging veel discussie vooraf.

In Syrië zijn al meer dan 70.000 doden gevallen en meer dan een miljoen mensen zijn naar omringende landen gevlucht. In het land zelf zijn meer dan 4 miljoen ontheemden. Assad heeft de controle al verloren over grote delen van het land.

(Source / 17.04.2013)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *