HRW: ‘Regime Syrië bombardeert burgers bewust’

Het Syrische regime voert willekeurig en soms doelbewust luchtaanvallen uit op burgers.
Dat zegt de internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Daarbij zouden sinds afgelopen zomer ten minste 4300 mensen zijn gedood. Syrische gevechtsvliegtuigen hebben volgens HRW in het noorden van het land bakkerijen, mensen die daarvoor in de rij stonden en ziekenhuizen aangevallen.

HRW zegt dat zijn activisten 52 plaatsen in het noorden van Syrië hebben bezocht. Zij hebben 59 aanvallen door de Syrische luchtmacht gedocumenteerd, waarbij zeker 152 mensen omkwamen. Volgens HRW is dat slechts het topje van de ijsberg en zijn sinds juli in het hele land meer dan 4300 burgers bij luchtaanvallen gedood.

Het ruim twee jaar durende conflict in Syrië heeft volgens de Verenigde Naties al aan meer dan zeventigduizend mensen het leven gekost.

(Source / 11.04.2013)

One thought on “HRW: ‘Regime Syrië bombardeert burgers bewust’

  1. Finally, due prominence in the media is given to the extremist terrorist organisation Al Nusra Front in Syria formally linking themselves to Al Qaeda, then unsurprisingly, we get ‘new’ unconfirmed reports from the dubious HRW of the Syrian army bombing hospitals and bread queues. No agenda here then…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *