Roger Waters roept artiesten op tot boycot Israël

Zanger Roger Waters van de rockband Pink Floyd zegt artiesten te willen oproepen om zich aan te sluiten bij de boycot tegen Israël.

Dat zegt hij in een interview met The Electronic Intifada.

Waters is van plan een open brief te publiceren om zijn collega’s wereldwijd aan te sporen niet op te treden in Israël. De muzikant zegt dat hij Stevie Wonder al heeft weten over te halen niet te zingen tijdens een galadiner voor het Israëlische defensieleger.

“Ik schreef hem een brief waarin ik hem vertelde het vergelijkbaar zou zijn aan een optreden op een politiebal in Johannesburg de dag na het bloedbad van Sharpeville in 1960”, aldus Waters, waarmee hij verwijst naar de politieactie tegen een groep zwarte demonstranten in het township Sharpeville op 21 maart 1960.

Bh-maat

Stevie Wonder gaf gehoor aan het verzoek van de Pink Floyd-zanger, een week nadat Waters ook de Verenigde Naties toesprak. Waters bekritiseert de Amerikaanse media omdat dit alles onderbelicht is gebleven. “Beide gebeurtenissen waren bijna even belangrijk als de bh-maat van Kim Kasdashian”, sneert hij.

“Ik denk dat het soort boycot zoals dat van kracht was tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika destijds waarschijnlijk de meest effectieve manier is, omdat de Israëlische overheid een soortgelijk regime voert, in de bezette gebieden en waar het maar wil”, concludeert Waters over een algehele politieke en handelsboycot tegen Israël.

(Source / 20.03.2013)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *