Benefiet Manifestatie geslaagd

Zaterdag 1 december heeft de projectgroep van de organisatie “Stop het lijden van de Palestijnen” haar eerste manifestatie voor Palestina georganiseerd. Ondanks de koude en de regen kijkt de projectgroep terug op een geslaagde manifestatie.
De organisatie “Stop het lijden van de Palestijnen” is een spontaan ontstane Facebook groep, die binnen enkele uren uitgroeide tot een groep van ruim 11.000 leden en binnen 2 dagen op ruim 13.000 staat; nog dagelijks melden zich nieuwe leden aan. Op de pagina van de groep op Facebook kon men zich aanmelden om aanwezig te zijn, zich op te geven als vrijwilliger of bepaalde zaken te regelen.
Het weer heeft de manifestatie parten gespeeld, zodat de opkomst niet echt groots was te noemen; begonnen met een kleine 50 aanwezigen, bleek het aantal al snel uit te breiden, zeker aangetrokken door de fantastische muziek.
Op Facebook werd  dagen voor de manifestatie met 2 flyers volop reclame gemaakt en posts op verschillende pagina’s.

De manifestatie was opgezet om geld op te halen, medische hulpmiddelen en kleding. Voor de middag was een programma opgezet met sprekers, muziek en een heuse veiling, waarbij de middag aan elkaar werd gepraat door de presentator Hatim Filali; een presentator die weet waarover gesproken wordt als het onderwerp Palestina wordt aangekaart.  De middag heeft een publiek bijeen gebracht dat genoot van het getoonde op het podium en het resultaat van de manifestatie was daarom ook bijna € 800, vier dozen aan medische hulpmiddelen en vier zakken aan kleding.

Het publiek heeft kunnen genieten – en dat was ook duidelijk te merken – van de Anasheed muziek van de Kunststichting de Regenboog, de muziek van Hajar (van Koor El Wahda), muziek van Hamouda Slawi, Abid el Haddaoui, Saddiq Tazi, Amine, Zouhair op de keyboard, Mohammed op de darbooka  en een Anasheed groep uit Antwerpen.  De muziek werd onderbroken door speeches van Jose van Leeuwen (over Palestina en acties tegen Israël) , Rabi’a  uit België (met enkele fantastische gedichten) en een persoonlijk verhaal over zijn reis naar Gaza van Imad Ben.  De geslaagde middag werd afgesloten met een Aya en Du’a voor Palestina door Ahmet But. Om de manifestatie waren kraampjes neergezet waar men van alles kon kopen over en van Palestina. Bij de veiling heeft men kunnen bieden op enkele kunstwerken en andere zaken.

De projectgroep kan terugkijken op een geslaagde Benefiet Manifestatie voor Palestina, met een zeer klein budget en een enkele sponsor. Na afloop werd er al voorzichtig aangekondigd dat dit de eerste manifestatie was die deze projectgroep heeft georganiseerd, maar dat men toch eens gaat onderzoeken naar een meer continue hulp en support voor Palestina.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.