CATSHUISOVERLEG NA ZEVEN WEKEN GEKLAPT

De Haagse redactie van RTL Nieuws heeft bevestigd gekregen dat het Catshuisoverleg is mislukt. De zeven weken durende onderhandelingen liepen uiteindelijk stuk op de consequenties van de CPB-cijfers.

Catshuisoverleg na zeven weken geklapt

RTL Nieuws-verslaggever Steven Schoppert meldde eerder, dat hij Geert Wilders heeft zien wegrijden. Volgens ingewijden kan de PVV-leider na overleg met zijn fractie de afspraken niet voor zijn rekening nemen. Er moet tussen de 12 en 16 miljard bezuinigd worden.

Berekeningen CPB

Met de berekeningen van het CPB was duidelijk wat de gevolgen zijn van de ingrijpende maatregelen die het kabinet kan nemen. VVD, CDA en PVV moesten zich afvragen of ze dit voor hun rekening willen nemen en of ze het aan hun achterban en de rest van de bevolking kunnen uitleggen.

Beslissende fase

Het was van tevoren duidelijk dat het een spannende dag zou worden. Niemand durfde te zeggen of er een akkoord uit zou rollen, het overleg zou klappen of besloten zou worden maandag verder te praten.

7 weken bezig

De onderhandelaars premier Mark Rutte en fractievoorzitter Stef Blok (VVD), Maxime Verhagen en Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Geert Wilders en Fleur Agema (PVV) onderhandelen al sinds 5 maart in het Catshuis.

(www.rtl.nl / 21.04.2012)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *