Bijeenkomst: 64 jaar Nakba?! Niet normaal!

  • zaterdag 12 mei 2012
  • 17:00 tot 21:00
 • 64 jaar geleden begon de verdrijving, beroving en isolatie van de Palestijnen door ‘Israel’. En deze gaat nog steeds door. Vind jij dit ook niet normaal? Kom dan op 12 mei naar de bijeenkomst: 64 jaar Nakba? Niet normaal!

  Op 15 mei aanstaande viert de Zionistische staat Israel haar 64-jarige bestaan. De stichting van deze staat, die tot standkwam door massale landonteigening en de gewelddadige verdrijving van rond de 800,000 Palestijnen van huis en haard, wordt door Palestijnen de ‘Nakba’ genoemd, dat zoveel wil zeggen als ‘catastrofe’.

  De ‘Nakba’ van de Palestijnen vond dan ook niet alleen 64 jaar geleden plaats, maar is een voortgaande catastrofe waartegen – op grond van politieke, economische en strategische belangen – veel te weinig actie wordt ondernomen. Er bestaan weliswaar tientallen kritische VN resoluties die Israel aanmanen zich aan het internationaal recht te houden, maar wat ontbreekt is de bekrachtiging hiervan.Wat vooral de laatste tien jaar een ernstige zaak is, is dat de bevolking in Westerse landen en elders in toenemende mate de Nakba en de bezetting als ‘fait accompli’ zijn gaan beschouwen. Een steeds vaker opkomende term in deze context is ‘normalisatie’, hetgeen wil zeggen dat met de situatie wordt omgegaan alsof deze ‘normaal’ zou zijn. Ook in Nederland is dit waar te nemen.

  Om een signaal af te geven dat 64 jaar Nakba niet als normaal mag worden gezien, wordt 3 dagen voor de viering van het 64-jarige bestaan van de Zionistische staat deze bijeenkomst in Amsterdam georganiseerd waar vooraanstaande sprekers zich hierover zullen uitspreken. Aansluitend vindt een concert plaats van Doc Jazz and friends.

  Locatie: Argan jongerencentrum Amsterdam
  Jan Tooropstraat 6a Amsterdam
  Entree: €5,-

  Bijeenkomst: 64 jaar Nakba?! Niet normaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *