PERSBERICHT: Culturele Boycot

Zaterdagavond 21 april a.s. zal de Israëlische dansgroep Batsheva haar uitvoering in de Stadsschouwburg (Lucas Bolwerk 24) van Utrecht geven . Pro-Palestijnse activisten en groeperingen zullen met een vreedzame demonstratie demonstreren tegen het beleid van Israël en het misbruik door Israël van kunst en cultuur voor eigen propaganda.

De dansgroep Batsheva wordt Israëls allerbeste ambassadeur genoemd in de campagne om Israëls imago van mensenrechtenschendingen, apartheid, illegale nederzettingen, goed te praten en wit te passen in het buitenland.  De campagne is bedoeld om het merk (‘Brand’) Israël in het buitenland te verkopen, om het zogenaamde mooie gezicht aan de wereld te tonen. Hiervoor wordt dus nu ook kunst en cultuur ingezet, ingezet om de rol van de militaire bezetter en onderdrukker te doen vergeten.

Trap er niet in: het ware gezicht van het Israëlisch beleid is onderdrukking van de Palestijnse bevolking, bewoners van de Gazastrip gevangen te houden, bezoekers niet toe te laten, een beleid van apartheid, illegale nederzettingen die steeds meer Palestijns grondgebied stelen en elke dag het schenden van de mensenrechten.   Dat is het ware gezicht van de Israëlische overheid.

De organisatoren van de demonstratie hebben niets tegen de dansgroep, echter aangezien Batsheva zich voor het karretje van de regering laat spannen, is zij zaterdag wel het doelwit van de demonstratie. De organisatoren roepen de leden van Batsheva daarom ook op om afstand te nemen van de campagne “Brand Israël” en de apartheidspolitiek van Israël; tevens worden de Utrechtenaren opgeroepen om zich te scharen achter de culturele boycot.
Middels dit persbericht worden zoveel mogelijk mensen opgeroepen om zich uit te spreken tegen de apartheidspolitiek  van Israël. Dit kan door aanwezig bij de demonstratie voor de Stadsschouwburg in Utrecht op zaterdag 21 april van 19.00 tot 20.30 uur. De bedoeling is dat er een lied gezongen wordt; als u zich voor zaterdag meldt via hennyaj.kreeft@gmail.com krijgt u alle info en de tekst van het lied toegestuurd. Komt allen, laat zien dat u tegen de apartheid bent en dat u het Palestijnse volk steunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *