‘Interne ruzie belemmert uitzetting vreemdeling’

Minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel

De uitzetting van vreemdelingen uit ons land wordt vertraagd doordat er bij de afdeling Laissez Passer van de Dienst Terugkeer en Vertrek interne ruzies zijn, de werksfeer daar verziekt is en er amateuristisch gewerkt wordt. Dat stelt het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op basis van verklaringen van medewerkers in vertrouwelijke documenten. Nieuwsuur zegt die in handen te hebben.

De afdeling Laissez Passer, die valt onder minister Gerd Leers van Vreemdelingenzaken, is de spil bij het uitzetten van vreemdelingen. Ambassades weigeren soms mee te werken, stelt het programma, of geloven niet dat het om een landgenoot van hen gaat. Maar volgens de medewerkers zelf, die dus de documenten bij de ambassades moeten regelen, ligt het ook aan de werkwijze van de afdeling zelf.

PVV’er Sietse Fritsma zei in de uitzending vragen over de kwestie te gaan stellen aan Leers.

Vreemdelingen
In de tweede helft van vorig jaar is het aantal vreemdelingen dat is vertrokken uit Nederland opnieuw afgenomen. Dat stelt het actualiteitenprogramma, op basis van cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

In de laatste 6 maanden van 2011 verlieten 5420 vreemdelingen aantoonbaar ons land. Dat is 10,7 procent minder dan in de tweede helft van 2010, toen nog 6090 mensen vertrokken.

(www.parool.nl / 18.04.2012)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *