Talliq vraagt aandacht voor Palestijnse kinderen

Talliq vraagt aandacht voor Palestijnse kinderen

Kinderen, die opgroeien onder gewelddadige omstandigheden. Van iedere Palestijnse familie is wel iemand gewond geraakt of gedood. Elk kind heeft een broer, vader of oom die jarenlang in de gevangenis in Israel zit of heeft gezeten.

Als jongere mag je niet vrij reizen. Er zijn honderden checkpoints waar Israëlische soldaten je kunnen tegenhouden. Je wordt stelselmatig vernederd, uitgescholden of met een geweer bedreigd. Vaak kan je niet naar school.

Als je uit frustratie met stenen gooit naar een pantserwagen of naar de betonnen Muur, word je voor maanden opgesloten in een gevangenis in Israël. Je familie krijgt meestal geen toestemming om je te bezoeken. Je wordt vernederd, bedreigd en zelfs gemarteld. Onderwijs krijg je niet of nauwelijks. Het eten is te weinig en slecht. Moet je naar de WC? Dat mag maar 1x per dag.

Talliq is Arabisch en betekent: vrijgelaten. Talliq zet zich in voor de vrijlating van Palestijnse kinderen die onterecht gevangen zitten onder mensonwaardige omstandigheden.

Talliq vraagt van de Nederlandse regering en het Europees Parlement zich meer in te zetten om de rechtvaardigheid voor kinderen in Palestina te herstellen.

(www.talliq.nl / 16.04.2012)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *