Activisten mondiaal tegengehouden

Over de gehele wereld zouden enkele duizenden vreedzame activisten tussen vrijdag 13 en zondag 15 april naar Palestina vliegen om daar mee te werken aan vreedzame activiteiten, zoals aanwezig zijn bij de feestelijke opening van een internationale school . Vanuit Frankrijk, Zwitserland, België, Canada,  Engeland en nog enkele landen zouden de mensen naar Tel Aviv vliegen om door te reizen naar Palestina om op zondag 15 april de internationale bijeenkomst “Welcome  to Palestine” bij te wonen.

Echter voor vele activisten die via Lufthansa, Jet2.com, Brussels Airlines of EasyJet wilden vliegen, werd de toegang tot het vliegtuig geweigerd, niet op Israëlisch grondgebied, maar gewoon hier in Europa of in Canada. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël heeft een lijst opgesteld van mensen die de bezette gebieden van Palestina niet mogen binnenkomen, waarna de lijst doorgespeeld is naar de verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Opvallend is dat al de genoemde luchtvaartmaatschappijen zich hebben laten ringeloren door de Israëlische regering , waarbij het op de veiligheid gegooid wordt. Luchtvaartmaatschappijen hebben zich druk te maken over de veiligheid van haar klanten, op het vliegveld, tijdens de vlucht en bij het landen en uitstappen. Daarna houdt de verantwoordelijkheid van de maatschappij op. Doordat de maatschappijen de actie van Israël nu hebben doorgevoerd, hebben ze zich voor het karretje laten spannen van de Israëlische regering en steunen ze openlijk de apartheidspolitiek.

Ondertussen hebben de activisten memo’s uitgedeeld gekregen waarin wordt aangegeven dat men beter had kunnen demonstreren tegen de Syrische regering die dagelijks haar eigen mensen vermoord, of tegen Iran dat internationaal terrorisme sponsort of tegen Hamas dat criminele activiteiten uitvoert om raketten af te schieten richting Israël. Waar niet over gesproken mag worden, is wat de Israëlische bezettende macht op Palestijns grondgebied allemaal uitspookt. Tevens kijkt de westerse media, waaronder ook de Nederlandse media, een andere kant uit.

Volgens Palestijnse en Israëlische activisten aanwezig op Ben Gurion Airport, staat er een ontvangstcomité klaar van 650 geüniformeerde veiligheidsbeambten en nog vele undercover agenten om de mensen voor “Welcome to Palestine” te arresteren. Bij het ontvangstcomité was ook het radicale lid van de Knesset, Michael Ben Ari.  Op zondag was er een melding dat er minimaal negen activisten waren gearresteerd.

One thought on “Activisten mondiaal tegengehouden

  1. Prima geschreven stuk! Wat een schandaal dat de Zionistische lobby zijn tentakels openlijk zo uit kan steken, zonder dat er een golf van morele verontwaardiging door de wereld gaat! De media zouden er bol van moeten staan van deze botte en grootschalige medewerking aan de onderdrukking van de Palestijnen. Gelukkig weidde de Belgische TV een goed item aan dit schandalige optreden van de medeplichtige luchtvaartmaatschappijen: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/120415_protest_luchthaven_israel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *