Spijtbetuiging voor het minaretten verbod in Zwitserland

Iedereen kent de situatie wel over het minaretten verbod in Zwitserland. Deze campagne is destijds gestart door de politicus Daniel Streich, lid van de Zwitserse Volkspartij (SVP). Hij was de eerste die een boost gaf aan het proces, dat het verbod van minaretten op moskeeën in Zwitserland bewerkstelligde. Echter, de heer Streich schokt echter meer door een compleet andere wending in zijn filosofie.
Bekering
Daniel Streich haalt de verbazing van Politiek Zwitserland op zijn schouders door het feit dat hij hiervan spijt betuigd en zich zelfs bekeert tot de Islam. Dit wekt de verbazing omdat Streich er alles aan deed om de Islam fobie te verspreiden, tot in de verste hoeken van Zwitserland.

Streich verklaard, dat hij de Islam bestudeerde, zodat hij sterk op het strijdtoneel kon treden, in zijn gevecht tegen de Islam. Het bracht hem uiteindelijk echter dichter bij de Islam waardoor het zijn hart won. Inmiddels heeft hij grote spijt van zijn daden, die er toe hebben geleid dat het verbod van minaretten op moskeeën de juridische status heeft gekregen. Om met zichzelf en God in het reine te komen wil hij nu echter een extra moskee bouwen in Zwitserland, die de mooiste van Europa moet worden. In tegenstelling tot zijn eerdere campagne, wil hij nu werken aan religieuze verdraagzaamheid en een vreedzame samenwerking.

Bijval vanuit Islamitische hoek
Abdul Majeed Aldai, de voorzitter van OPI, een organisatie die werkt voor het welzijn van moslims, zegt dat de Europeanen meer willen weten over de islam. Sommigen van hen doen dit om meer te willen weten over de relatie tussen islam en terrorisme; Zo ook was het met Streich. Tijdens zijn verdieping, bestudeerde hij de Heilige Koran en kreeg steeds meer inzicht in de islam.
Hij wilde hard zijn tegen de islam, maar het uiteindelijke resultaat was anders zegt Aldai verder.

Landelijke stemming
De kwestie van het verbod op minaretten kreeg door een landelijke stemming, de juridische status. Het was namelijk een meerderheid( 57,5%), die voor het verbod was. 42,5% was tegen. In eerste oogopslag, is dit een groot aantal dat voor het wetsvoorstel koos. Als je echter in ogenschouw neemt dat maar 6% van de bevolking in Zwitserland Moslim is, zou er ook kunnen worden geconcludeerd dat er een hoop Zwitsers zijn die voor deze kleine groep zijn opgekomen. Er zijn namelijk genoeg mensen die gedacht zullen hebben, dit heeft niks met mij te maken dus ik blijf(spreekwoordelijk) lekker thuis.

Populair Politicus
Streich was een belangrijk lid van de Zwitserse Volkspartij (SVP). Hij speelde altijd een prominente rol in het maken van het partij beleid. Zijn beweging tegen de minaretten was er vooral op gericht om politieke aandacht en interesse te winnen. Hij zet nu echter een punt achter zijn politieke werkzaamheden voor het SVP. Verder geeft hij aan dat hij een christelijke opvoeding genoot en vaak de kerk bezocht, maar dat hij daarin de waarheid niet kon vinden die hij nu wel heeft gevonden.

Streich een gevaar?
Door zijn militaire verleden, zeggen de Zwitserse militaire autoriteiten, dat zij bang zijn dat Streich, die ooit een militaire instructeur was, leger geheimen zou kunnen onthullen aan de moslims. Het lid van de Raad, van de Nationale SVP, zegt dat Streich als voormalig militaire instructeur een gevaar vormt. Zo lijkt de strijd begonnen om de ooit populaire militair en later politicus, monddood te maken. Streich kreeg bijval vanuit Nederland door bijvoorbeeld de politicus Geert Wilders, die graag het verbod in Nederland ook zou willen doorvoeren. Maar of Wilders ook trots is op deze keuze valt te betwijfelen..

(Facebook / 11.04.2012)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *