Nederlandse vrouw opgepakt in Hebron

(Novum) – Een Nederlandse vrouw is afgelopen weekeinde gearresteerd in Hebron op de Westelijke Jordaanoever toen ze meedeed met een demonstratie. Ze zou daarbij met geweld door Israëlische soldaten zijn meegenomen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de vrouw is opgepakt, maar kan niet zeggen in wat voor omstandigheden dat gebeurde. Ook is niet duidelijk hoe het met haar gaat.

Volgens Stop de Bezetting, de stichting van Gretta Duisenberg, voerde de vrouw actie om Palestijnen die uit hun huis waren gezet door Israëlische kolonisten terug hun woning in te krijgen. Toen Israëlische soldaten daar lucht van kregen, maakten zij met geweld een einde aan de actie.

De vrouw is inmiddels weer op vrije voeten, maar heeft haar paspoort nog niet terug. De Nederlandse ambassade heeft contact met haar gehad en probeert haar te helpen.

De situatie in Hebron is al jaren gespannen. In de stad wonen ruim zeshonderd joden in zwaar bewaakte enclaves tussen 170 duizend Palestijnen.

(www.nieuws.nl / 04.04.2012)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *