Geen grote opkomst bij ‘Global March to Jeruzalem’

Geen grote opkomst bij ‘Global March to Jeruzalem’

Duizenden pro-Palestijnse actievoerders protesteren dit weekend met de ‘Global March To Jerusalem’. Ze liepen naar de grenzen van Israël. “Puur symbolisch natuurlijk. Ze weten ook wel dat ze er niet komen”, zegt Israël-correspondent Monique van Hoogstraten. De demonstranten herdenken de dood van zes Arabieren in 1976. Zij kwamen om het leven tijdens protesten tegen het Israëlisch beleid. Dat meldt de NOS.

Er vielen enkele honderden gewonden. Onder de slachtoffers bevindt zich Mustafa Barghouti, een Palestijnse parlementariër. Hij liep vanmiddag mee in de protesten en raakte ernstig gewond. “Hoe het precies gebeurd is, is niet zeker”, zegt Monique van Hoogstraten. “De een zegt dat hij geraakt is door een scherf van een traangasgranaat. De andere zegt dat Barghouti in elkaar geslagen is door andere demonstranten omdat hij te ver vooruit liep. Zeker is dat hij naar het ziekenhuis is gebracht. Zijn toestand is ernstig.”

Nog geen 100.000 deelnemers trok de mars tegen Israël, waaraan oorspronkelijk meer dan 2 miljoen mensen uit de hele regio zouden deelnemen. Er waren enkele kleine botsingen van Palestijnse demonstranten met de IDF.

(www.cip.nl / 02.04.2012)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *