Nederland partij in Palestina – Israël conflict

 

Op 30 maart, de Landdag, protesteren Palestijnen en sympathiserende Arabieren tegen het Israëlische grondbeleid, dat in hun ogen discriminerend is.  Deze dag herinnert de Palestijnen aan hun verzet tegen de onteigening van hun land, sinds  30 maart 1976 waar bij demonstraties tegen deze onteigening zes Arabieren het leven lieten.

Ook dit jaar had de organisatie van de Global March on Jerusalem 30 maart uitgekozen om met deze  grote mars aandacht te vragen voor de ernstige belemmeringen voor het Palestijnse leven en de vernietiging van de Palestijnse cultuur in Jerusalem. Ruim 40 jaar geleden is Jerusalem bezet gebied en hebben de Israëlische autoriteiten de burgerrechten van de Palestijnse inwoners enorm beperkt en zelfs geheel afgenomen; dit zal volgens de burgemeester van Jerusalem nog verder worden doorgevoerd.

Tijdens de Landdag en de Global March on Jerusalem werd overal op de wereld gedemonstreerd tegen de steeds verdergaande Judaïsering van Jerusalem; van overal op de wereld zijn er foto’s en berichten binnengekomen, van demonstranten maar ook van media. Ontvangen zijn foto’s van Moskou, India, Maleisië, Indonesia, Canada, Italië; echter het was weer eens windstil in Nederland, geen regeringsverantwoordelijke, geen politicus, maar ook geen media die aandacht heeft geschonken aan een zo’n belangrijke dag voor de Palestijnen, Arabieren en moslims over de gehele wereld. Neen, als het over Palestina gaat, is Nederland muisstil en laat zich niet horen. Als de gemiddelde Palestijn geluk heeft, kan hij van deze belangrijke gebeurtenis 30 seconden zien op het NOS Journaal, echter dan meestal in de vorm van de Palestijnse terroristen die de lieve Israëlische militairen aanvallen met steentjes, terwijl een compleet Israëlisch militair apparaat werd ingezet.

Door deze houding – het is puur doodzwijgen van een compleet  volk – is Nederland partij- en deelgenoot in het conflict tussen Palestina en Israël; dit geldt voor de politiek maar ook voor de media. Door het structureel doodzwijgen van een complete bevolking en steeds de zijde van Israël te kiezen, draagt Nederland direct mee aan de onderdrukking van de Palestijnen, is ze verantwoordelijk voor onteigening van Palestijns land, het vermoorden van onschuldige burgers en de vernietiging van de Palestijnse cultuur.
Zolang de regering van Nederland van mening is dat alle Palestijnen terroristen zijn, zal de sfeer in de Nederlandse media verpest worden door deze onzin en zal er niet gewerkt kunnen worden aan een oplossing in een conflict wat al jaren zich voortsleept en door het westen zelf als oplossing is aangedragen. Twee- staten oplossing of een-staat oplossing met rechten voor een ieder, is en blijft ver weg, alleen maar omdat Nederland haar politieke kop als een struisvogel heeft ingegraven.

Voor de Palestijnen zullen er op deze manier nog vele Landdagen komen en zullen de internationale organisaties en individuele activisten nog vele Global Marches on Jerusalem moeten organiseren en zullen er nog vele Flytilla’s en Flottila’s volgen, maar er zal een dag komen dat de Palestijnen dezelfde rechten hebben als alle bewoners van deze aarde,  Insha’Allah.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.