Verbod hoofddoek in alle winkels?

Mogen vrouwen met hoofddoek klanten bedienen in een winkel? En hoe moeten winkeliers omgaan met discriminerende klanten? Zelfstandigenorganisatie Unizo pleit voor een wettelijk kader. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De discussie over het hoofddoekendebat in openbare besturen is geluwd. Maar die over of het toegelaten is om met een hoofddoek in een winkel te staan, woedt sinds gisteren heviger dan ooit.

Aanleiding hiervoor is dat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) winkelketen Hema dagvaardt omdat die een werkneemster in de Genkse vestiging ontsloeg na klachten van klanten over haar hoofddoek.

De ‘hoofddoekenkwestie’ bij Hema is volgens CGKR-directeur Jozef De Witte geen alleenstaand geval. “Steeds vaker gebruiken commerciële bedrijven het argument ‘neutraliteit’ om een hoofddoek te verbieden.

Bedankt voor uw stem!

Unizo

Zelfstandigenorganisatie Unizo vindt dat er dringend meer duidelijkheid moet komen.

“Het is aan de werkgever en de werknemer om binnen een wettelijk kader uit te maken of religieuze symbolen toegelaten zijn op de werkvloer”, zegt Bjorn Cuyt van Unizo. “De vrijheid van godsdienst moet het uitgangspunt blijven, maar dat mag in geen geval het werk hinderen.”

(www.gva.be / 07.03.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *