Thailand erkent Palestijnse staat

Palestijns president Mahmoud Abbas dient het verzoek in voor het Palestijnse lidmaatschap van de Verenigde Naties.

Thailand erkent een onafhankelijke Palestijnse staat. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse zaken in Thailand heeft dit vandaag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York.

De erkenning steunt indirect het verzoek van Palestijns president Mahmoud Abbasm, die op 23 september 2011 het verzoek indiende voor het Palestijnse lidmaatschap van de Verenigde Naties. Washington is tegen deze stap omdat het vindt dat eerst een politieke regeling met Israël moet worden getroffen.

Thailand heeft vriendschappelijke betrekkingen met Israël en is een trekpleister voor Israëlische toeristen.

(www.ad.nl / 20.01.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *