“Terrorist” en schoenen waren zijn deel

Nadat hij op woensdagavond werd uitgefloten en weggehoond bij het bezoek aan de Portugese synagoge, werd donderdagmiddag 19 januari de Israëlische premier Benjamin Netanyahu bij het bezoek aan de Tweede Kamer wederom ontvangen door een ontvangstcomité. Mensen van verschillende organisaties, comité, groepen en individuele mensen bijeengeroepen via Facebook hebben de regen getrotseerd om aan te geven hoe ze dachten over de komst van de premier naar Nederland. Met woorden als “Netanyahu terrorist”, “Israël terrorist”, “Free, free, Palestine”,  “De muur moet neer” en liederen om aan te geven hoe het zit met de illegale bezetting van Palestina. Tevens werd er verzocht om Netanyahu voor het Internationaal Strafhof te brengen wegens misdaden tegen de menselijkheid.

Foto @ Stop de Bezetting

De demonstranten hebben tijdens de demonstratie de premier van Israël niet kunnen zien of iets van enige andere Nederlandse politicus kunnen horen, alleen dat de heer Job Cohen het gebouw mogelijk aan de verkeerde kant verliet, de demonstranten minderwaardig aankeek en snel het podium verliet.

Foto @ Stop de Bezetting

Met Palestijnse vlaggen, spandoeken en schoenen hebben zo’n 60 a 75 bijna 2 uur gescandeerd dat Israël zich moet terugtrekken uit de bezette Palestijnse gebieden, dat Palestina vrij moet komen en dat beleid van Israël compleet om moet, als ze echt vrede wil. Te horen viel dat er een grote manifestatie georganiseerd moet gaan worden, zoals de grote vredesdemonstraties van de vorige eeuw, om aan te geven dat er mensen in Nederland zijn die zich achter Palestina hebben gesteld, ondanks de fijne intieme betrekkingen die het parlement voorstaat.

Foto @ Stop de Bezetting
Twee dagen van protesten die netjes zijn verlopen, zonder relletjes en met hier en daar een discussie tussen moslims en verdedigers van de politiek van Israël.

@ KhamakarPress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.