Het huwelijk tussen Aisjah en Mohammed (vrede zij met hem)

Wederom was deze maand in het nieuws de beschuldiging van kindermisbruik door de profeet Mohammed. Het volgende stuk is een antwoord op de critici die Mohammed tegenwoordig proberen te beschuldigen van pedofilie en kindermisbruik. Het stuk is gebaseerd op een videopresentatie van Fadel Soliman.

“Een 53 jarige man die een negenjarig meisje huwt is absoluut verkeerd. Want het is in strijd met de wet. Hoe zat dat vroeger?”

Maar misschien vandaag de dag in andere delen van de wereld is het niet verkeerd. Omdat het geen overtreding inhoudt van de wet of de gewoonten en tradities van het volk. En misschien in de drie grote steden Cairo, Londen of New York, een paar eeuwen geleden, was het niet verkeerd, omdat er niets werd overtreden. Dus om te zeggen dat iets verkeerd is of niet, moet je kunnen zeggen waarvoor het verkeerd is, het is in strijd met wat? Welke norm overtreed je dan?

“Theodora Komnene, de vrouw van koning Baldwin de derde van Jerusalem, is geboren in 1145, en werd de vrouw van koning Baldwin de derde op dertienjarige leeftijd. ”

“Laten we nu eens door Europese historie gaan om meer van deze gevallen te beoordelen. In de  twaalfde eeuw huwde een Byzantijnse Keizer, genaamd Alexis Comnenus II, op 14 september in 1169 een beeldschoon meisje met de naam Agnes terwijl haar leeftijd slechts negen jaar  was. Het was een officieel en normaal huwelijk, in die tijd.”

Wanneer gaan mensen eigenlijk trouwen? Meestal gaan mensen trouwen als ze klaar zijn met hun studie. Want het is heel moeilijk om te studeren en tegelijkertijd getrouwd te zijn. Daarom vind je in de steden dat meisjes trouwen op een leeftijd van 22 of 23 jaar, nadat ze met hun opleiding klaar zijn.  In de dorpen, waar mensen normaal gezien niet gaan studeren, zie je dat meisjes gaan trouwen op een leeftijd van 18 of 19 jaar, nadat ze met hun school klaar zijn. Wat denk je dat er gebeurde toen er geen scholen en universiteiten waren? Wat deden de meisjes toen? Ze trouwden gewoon op het moment dat ze in de pubertijd kwamen.

“Maria, vrede zij met haar, gaf geboorte aan de Messias, oftewel Jezus, toen ze nog maar dertien jaar oud was. ”

Zelfs tegenwoordig nog na 1500 jaar vind je in de Verenigde Staten meisjes die gaan trouwen, volgens de wet op hun dertiende, in New Hampshire is de huwbare leeftijd vanaf dertien mits de ouders beide instemmen. In Texas veertien, in Missouri en Mississippi vijftien, met de instemming van de ouders. Ook in Spanje, tot 1995 was het twaalf jaar. Tegenwoordig is het dertien. In Canada, honderd jaar geleden, was het elf jaar oud, dus het is oneerlijk om mensen te beoordelen volgens de wetten en gewoonten van de tegenwoordige tijd. Je moet mensen beoordelen of ze iets verkeerd doen of niet, volgens hun eigen wetten en hun eigen gewoonten.

Om te bewijzen dat dit de norm was in die tijd zijn er vele bewijzen. Om te beginnen was de profeet Mohammed niet de eerste man in het leven van Aisjah. Aisjah was op haar zesde verloofd geweest met een andere man, met de naam Djubair ibn Mut’am ibn ‘Adiy. Een van zijn andere vrouwen Safiyya bint Huyai ibn Agtab, de dochter van een van de grootste namen van de joodse stammen in Arabie, Huyai ibn Agtab, hij heeft haar gehuwd volgens sommige overleveringen op veertienjarige leeftijd en hij was haar derde echtgenoot. Wat zal haar leeftijd zijn geweest toen ze met haar eerste man trouwde? Misschien tien, misschien negen, of elf. Dus zelfs de joden in die tijd huwden hun meisjes op zo’n jonge leeftijd.

Ook zal je er achter komen dat de profeet Mohammed  met Aisjah trouwde op zesjarige leeftijd, maar hij consumeerde het huwelijk pas toen ze negen was. Waar zou hij dan drie jaar lang op gewacht hebben? Als hij een pedofiel of een kinderverkrachter was geweest, had hij het huwelijk kunnen consumeren op zesjarige leeftijd. Maar waar wachtte hij op gedurende die drie jaar? De pubertijd. En sommige mensen zullen nu zeggen, ‘Wie zegt dat een meisje kan trouwen als ze pubertijd bereikt?’ Dat staat simpelweg in de encyclopedie Britannica. “In de menselijke fysiologie is de pubertijd het stadium of periode in het leven waarin een kind transformeert in een volwassene die op een normale manier in staat is om zich voort te planten.”

In 1184, is keizerin Margaret van Hongarije getrouwd met Isaac II, de Byzantijnse keizer, toen ze nog maar negen jaar oud was. Het is daarom onlogisch om kritiek te hebben op het huwelijk van de profeet Mohammed met Aisjah, de dochter van zijn trouwste metgezel, Aboe Bakr.

Je kunt je afvragen of de profeet Mohammed, vrede zij met hem, ook vijanden had. Ze zult er achter komen dat de hypocrieten in de moslimgemeenschap vijanden waren, de afgodenaanbidders waren vijanden, en de joden van Arabië waren zijn vijanden. En je zult er achter komen dat zij er alles aan deden om zijn reputatie te beschadigen en zij noemden hem alle mogelijke slechte namen die ze konden bedenken. Zij zeiden alleen niet dat hij een kinderverkrachter was. Waarom? Waren ze dat vergeten? Dat was anders de perfecte manier geweest om deze man en deze nieuwe religie te beschadigen. Maar ze hebben het nooit gebruikt, simpel omdat het de norm was om meisjes op die leeftijd te huwen in die tijd.

En voor degenen die zeggen dat zij misbruikt is door de profeet Mohammed, vrede zij met hem, wil ik vragen ‘Houden misbruikte kinderen van hun misbruikers?’ En als je het perfecte liefdesverhaal wilt lezen, adviseer ik je niet om Romeo en Juliet te lezen. Romeo pleegde immers zelfmoord aan het einde van het verhaal. Lees Mohammed en Aisjah. De letterlijke woorden van Aisjah zelf, waarin ze uitlegt hoe mooi de relatie tussen haar en de profeet Mohammed was, vrede zij met hem. Aisjah vertelt dat hij hardloopwedstrijden met haar deed, en ze zegt dat als hij uit haar beker dronk, dat hij er altijd voor zorgde dat ze hem zag als hij zijn lippen op dezelfde plaats zette als waar zij ze had gezet om uit die beker te drinken. Aisjah zei, dat wanneer ze zei ‘O, ik heb hoofdpijn.’, dat hij dan altijd zei ‘Ik ben het die jouw hoofdpijn in mijn hoofd kan voelen.’ Aisjah was bovendien enorm trots dat hij in haar armen is gestorven.

“In het beroemde stuk van Shakespeare, Romeo en Juliet was de leeftijd van de heldin Juliet slechts dertien jaar.”

(www.moslimvandaag.nl /17.01.2012)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *